06 / 05 / 2024

Hurşit Ağa Konağı ne durumda

Hurşit Ağa Konağı ne durumda

Türkiye’de bir zamanlar milyonları ekrana kilitleyen Zerda dizisindeki Hurşit Ağa’nın konağı çürümeye terk edildi.

Sulamanoğlu İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sulamanoğlu İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Hurşit Şendoğan ve Tayfur Şendoğan ortaklığında kuruldu.

Mehmet Hurşit Zorlu kimdir?

Cococola Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Hurşit Zorlu kimdir? Mehmet Hurşit Zorlu kaç yaşında? İşte ayrıntılar...

Ekim, Kasım. Aralık için korkutan tahmin

Ekonomi profesörü Hurşit Güneş'e göre resesyon riski nedeniyle ABD Merkez Bankası Fed, bir süre sonra sıkı para politikasını gevşetme yoluna gidecek. Güneş'in Türkiye ile ilgili öngörüleri ise hiç de iç açıcı değil.

Cihangir'deki Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı! 

Beyoğlu Cihangir'de bir dönem Japon konsolosluğuna ev sahipliği yapan Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı. Konak için 40 milyon TL isteniyor.

Dünya Evi İnşaat Ve Mühendislik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dünya Evi İnşaat Ve Mühendislik Ticaret Limited Şirketi Esenler'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Hurşit Ali Vanlı ve Mustafa Vanlı ortaklığında kuruldu. 

Ankara'da Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı restore edilecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gölbaşı'nda bulunan Hallaçlı Mehmet Ağa Konağını restore edecek.

Domearc Mimarlık Ve Ahşap Tasarım Atölyesi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Domearc Mimarlık Ve Ahşap Tasarım Atölyesi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Abdulkadir Belek, Nevzat Yiğit Çağlar ve Oğuzhan Belek ortaklığında kuruldu.

İsmail Zühtü Paşa Konağı'nın yeni sakini Bilfen oldu!

Bilfen Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü Üsküdar Altunizade Mahallesi'nde yer alan İsmail Zühtü Paşa Konağı'nda faaliyet gösterecek.

Galata Kulesi ve Selimiye Kışlası Vakıflar'a devredildi!

Galata Kulesi’nin Vakıflar’a devriyle ilgili mahkemenin karar verdiğini söyleyen Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, “Vahdettin Köşkü, Adile Sultan Sarayı, Zeynep Kamil Hastanesi, Paşakapısı Cezaevi, Selimiye Kışlası, Beylerbeyi Polis Evi, Abraham Paşa Konağı, Ihlamur Kasrı da artık Vakıflar’ın'' dedi.

İzmir Ödemiş'teki Kerimağa Konağı restore edilecek!

İzmir'in tarihi mahallesi Birgi'de yer alan Kerimağa Konağı Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle restore edilecek.

CHP'li Süheyl Batum ve Hurşit Güneş Kanal İstanbul güzergahında arsa mı aldı?

CHP'li Süheyl Batum, Kanal İstanbul güzergahındaki mal varlıkları listesinde 12 gayrimenkulle 1. sırada yer alıyor, Hurşit Güneş'in ise Kanal İstanbul manzaralı arazisi bulunuyor... 

Çevikel Ticaret Emlak İnşaat Tarım Hırdavat Orman Ürünleri Otomotiv Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Çevikel Ticaret Emlak İnşaat Tarım Hırdavat Orman Ürünleri Otomotiv Sanayi Limited Şirketi bugün Maltepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Hurşit Çevikel tarafından kuruldu.

CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkanları Çalıştayı'nda imar konuşuldu!

CHP'den seçilen büyükşehir belediye başkanları, Sultanahmet Tunuslu Hayrettin Paşa Konağı'nda gerçekleştirilen "Büyükşehir Belediye Başkanları Çalıştayı"nda bir araya geldi 

Hurşit Ağa Konağı ne durumda Haberi

Hurşit Ağa Konağı ne durumda

Türkiye'de bir zamanlar milyonları ekrana kilitleyen Zerda dizisindeki Hurşit Ağa'nın konağı çürümeye terk edildi. Önceden her gün 6-7 otobüs dolusu insanın ziyaret ettiği trilyonlar değerindeki konak, şimdi ise tavukların mekanı haline geldi.


Gaziantep'in Nurdağı ilçesine bağlı Sakçagözü beldesinde 1916 yılında yapılan Hurşit Ağa Konağı, Zerda dizisinin yanı sıra bir çok filme de ev sahipliği yaptı. 2002-2004 yılları arasında milyonları ekrana kilitleyen Zerda dizisinin çekiminin yapıldığı konak,  Şubat 2005'te elektrik kontağından çıkan yangında büyük tahribata uğramıştı. Yangından sonra kaderine terk edilen konağa son olarak ise kış dönemindeki yoğun kar yağışı zarar verdi. Kamıştan yapılan çatısı karda çöken konağın, uzun sürecek restorasyon süreci nedeniyle bakım ve onarımı da yapılamıyor. Unutulmaya yüz tutan konak şimdi ise tavuklara kaldı.


TURİST AKININI DA VURDU

Restore edilmemesi nedeniyle...