28 / 04 / 2024

Ekim, Kasım. Aralık için korkutan tahmin

Ekim, Kasım. Aralık için korkutan tahmin

Ekonomi profesörü Hurşit Güneş'e göre resesyon riski nedeniyle ABD Merkez Bankası Fed, bir süre sonra sıkı para politikasını gevşetme yoluna gidecek. Güneş'in Türkiye ile ilgili öngörüleri ise hiç de iç açıcı değil.



Sözcü Gazetesine konuşan Prof. Dr. Hurşit Güneş, Amerikan Merkez Bankası FED'in faizlerdeki sert artışlarla sürdürdüğü ekonomi politikasının aynı şekilde sürdürmeyeceğini söyledi. ABD'nin enflasyonu indirmek için sürdürdüğü politikada yumuşama olması gerektiğinin anlaşıldığını belirten Güneş, ABD'de bir durgunluk olasılığında bahsedildiği için bu politikanın yumuşayacağını söyledi. Güneş, "Sürekli parasal sıkılaştırma yapmayacakları anlaşılıyor, bir süre sonra bu parasal sıkılaştırmayı durduracaklarını anlıyoruz. Yani “Enflasyonla ilgili sonuç alıyoruz, daha fazla sıkarsak artık durgunluk başlar” diye düşünülüyor" ifadesini kullandı.  

"Son çeyrekte büyük bir durgunluk bekliyorum"


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön