12 / 05 / 2024

Ekim, Kasım. Aralık için korkutan tahmin

Ekim, Kasım. Aralık için korkutan tahmin

Ekonomi profesörü Hurşit Güneş'e göre resesyon riski nedeniyle ABD Merkez Bankası Fed, bir süre sonra sıkı para politikasını gevşetme yoluna gidecek. Güneş'in Türkiye ile ilgili öngörüleri ise hiç de iç açıcı değil.



Türkiye'de 2022 yılının başında enflasyon alıp başını gidince vatandaşın özellikle gayrimenkule hücum ettiğini bunun paralel kiraların arttığını, otomobil fiyatlarının arttığını belirten Güneş, "Çünkü kredi ucuzdu. Şu anda insanların geliri de kalmadı. Ne gayrimenkul ne araba alamıyorlar" dedi.  Ekim, Kasım, Aralık aylarında Türkiye'de ekonomide ciddi bir soğuma, yavaşlama beklediğini ifade eden Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bırakın dayanıklı tüketimi, normal dayanıksız tüketim mallarında bile vatandaşların çok ciddi tasarruf yapmaya çalışacaklarını, gelirlerinin satın almaya yetmeyeceğini düşünüyorum."

Türkiye'de enflasyonda dünya birincisi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön