06 / 05 / 2024

İBB arazi tahsisleri

İBB arazi tahsisleri

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesince yapılan arazi ve bina tahsislerini meclis gündemine taşıdı...

Arazi tahsisleri nasıl yapılmalı? 'Parayı veren düdüğü çalar' mantığı sona ermeli! 

Mülkiyeti orman ve hazineye ait olan arazi tahsisleri sık sık gündeme geliyor. Peki arazi tahsisleri nasıl yapılmalı? İşte ayrıntılar...

İş insanı Zeynel Abidin Erdem’e ait Beşiktaş Bebek'teki 11 bin 424 metrekarelik arazi imara açıldı!

Boğaziçi’nde iş insanı Zeynel Abidin Erdem’e ait olan oldukça değerlia arazi, İBB devre dışı bırakıldı ve Cumhurbaşkanı imzasıyla imara açıldı. İşte ayrıntılar...

İBB Meclisi'nde gayrimenkul satışları ve arazi tahsisleri komisyonlara devredildi!

İBB Meclisi'nde 3 araştırma ve inceleme komisyonunun kurulması teklifi yapıldı. Konuşmalar ve değerlendirmelerin ardından bu teklif onaylandı.

İBB'nin Sancaktepe'deki arazi satışı araştırmasını İçişleri Bakanlığı devraldı!

İBB yönetimi, AKP dönemindeki 41.2 milyon TL'lik arazi satışında kamu zararını araştırıyordu. Dosyayı İçişleri Bakanlığı devraldı.

Selimpaşa'da heyelan riski taşıyan arazi konut alanı oldu!

Silivri Selimpaşa’da heyelan bölgesinde kalan ve imar planlarında “ağaçlandırılacak alan” olarak belirlenmiş 4 dönümlük arazi, İBB Meclisi’nde AKP ve MHP’nin oyları ile “konut” alanı oldu. Parsel üzerinde havuz, müştemilat ve bir yapı yer alıyor.

TÜRGEV’den alınan arazi Beyoğlu Belediyesi’ne bedelsiz tahsis edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun TÜRGEV’e tahsisini engellediği arazi İBB Meclisi’nde Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis edildi.

Kanal İstanbul güzergahında arazi alanlar, o arazileri ekip biçerler artık!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak net konuştu. İmamoğlu, "Kanal İstanbul güzergahında arazi alanlar, o arazileri ekip biçerler artık" dedi.

Marmaris Devlet Hastanesi'nin yerine ne yapılacak?

Marmaris Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılacağı iddiası ve yeni hastane için yapılan bütçe ve arazi tahsisleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İBB'nin arazi ve bina tahsisleri TBMM gündeminde!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan arazi ve bina tahsisleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sezgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İBB'ye tahsis edilen arazi ve binalar TBMM gündeminde!

İstanbul Büyükşehir Belediyesince yapılan arazi ve bina tahsisleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Trabzon Şinik OSB'de araziler tahsis edildi!

Trabzon Şinik Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu toplantısı düzenlendi. Toplantıda, arazi tahsisleri gerçekleştirildi.

Vatan Caddesi'ndeki tartışmalı arazi semt parkı olacak!

İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan Vatan Caddesi Molla Gürani Mahallesi'ndeki mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait olan dev arazi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 

Kırıkkale Silah İhtisas OSB'de arsa tahsisleri başladı!

Kırıkkale'de 500 dönüm arazi üzerine kurulan Silah İhtisas OSB'de arsa tahsisleri başladı. OSB, Türkiye'de ilk ve tek olma özelliğini taşıyor. 

İBB arazi tahsisleri Haberi

İBB arazi tahsisleri

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesince yapılan arazi ve bina tahsislerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sordu.

2010- 2018 yılları arasında yıllar bazında 11 Aralık tarihi itibariyle:

1. İBB kurum ve kuruluşlara arazi ya da bina tahsis ederken ne tür kriterleri göz önüne almaktadır?

2. İBB Türkiye genelinde hangi dernek, vakıf ve diğer kurum ve kuruluşlara arazi ve bina tahsis etmiştir ya da kiralamıştır?

3. İBB ÇYDD’ye arazi ve bina tahsis etmiş midir ya da kiralamış mıdır?

4. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından arazi ve bina tahsis edilen kurum ve kuruluşların adları nedir ve yöneticileri kimlerdir?

5. Söz konusu kurum ve kuruluşlara tahsis edilen arazi ve binaların yerleri, büyüklükleri ve günümüz piyasasında yaklaşık değerleri nedir?

6. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin...