15 / 05 / 2024

ibb cemevi

ibb cemevi

İBB Sarıyer’deki arazisine cemevi yaptıracak. Sarıyer Cumhuriyet Mahallesi’ndeki araziye cemevi yapılmasını kararlaştıran imar plan tadilatı Belediye Meclisi’nden oybirliğiyle geçti. imar Planı’ndaki inşaat sınırı da 5 kat olarak düzenlendi.

İBB yurt başvuru sonuçları belli oldu: Ücret ne kadar, gerekli belgeler neler?

Başvuru süreci sona eren İstanbul Büyükşehir Belediyesi yurt yerleştirme işlemleri sonuçlandı. 1 Eylül'e dek https://yurt.ibb.istanbul internet sitesi üzerinden online başvurular kabul edildi. İBB'den yapılan son dakika açıklaması ile asil ve yedek adayların listeleri kamuoyu ile paylaşıldı.

İBB'den son dakika duyurusu! 700 kişilik büyük istihdam hamlesi geldi 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nden büyük istihdam adımı geldi. KPSS şartsız 700 personel alımı yapacağını duyurdu. Şartları üzerinde barındıran herkes başvuru yapmak için İBB'nin kariyer.ibb.istanbul internet sitesinde yayınlanan iş ilanları sayfasına bakabilir

İBB'nin Esenler Belediyesi'ne tahsis ettiği alanda cemevi mi yapılacak?

Esenler Belediyesi, 2019'da Alevi kurumlarına verdiği ilçede yer ve cemevi sözünü tutmazken, İBB’nin 20 seneliğine belediyeye tahsis ettiği yeri adres şeklinde gösterdi. 

Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi ve Kültür Merkezi 2021’de açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi ve Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. İmamoğlu cemevi inşaatının 2021'de tamamlanacağını dile getirdi. 

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul'a yeni ‘cemevi’ müjdesi!

Ümraniye Topağacı Mahallesi’ndeki Kazım Karabekir Cemevi’ni ziyaret eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Örnek teşkil edecek birkaç noktada cemevi hazırlama projemiz var. Bunu İstanbul’a hediye etmek istiyoruz engelleri ortadan kaldırıp” dedi.

Aydın Çine'de cemevi inşaatı meclis gündeminde!

Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammet Demir'in meclise verdiği önerge ile Yeniköy Mahallesi'nde bulunan Cemevi inşaatı gündeme geldi. Demir, "Cemevi inşaatı bugüne kadar bitirilmeliydi" diye konuştu.

Antalya Pir Sultan Abdal Cemevi'nin yüzde 70'i tamam!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Altınova Orta Mahallesi'nde inşa edilen Antalya Pir Sultan Abdal Cemevi'nin yüzde 70'inin tamamlandığını açıkladı.

Aydın Nazilli’deki cemevi Haziran'da açılıyor!

Aydın Nazilli ilçesinde yapılan Eğrek Alevi Kültür ve Cemevi Derneği’nin inşaatı devam ediyor. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan cemevinin Haziran ayına kadar hizmete açılacağını duyurdu.

Sarıyer İmam Hüseyin Cemevi imar bekliyor!

İstanbul Sarıyer'de bulunan İmam Hüseyin Cemevi, 2013 yılından beri “sosyal kültürel tesis” imarını bile alamadı...

Altınova Cemevi'nin temeli atıldı!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından Altınova Mahallesi’nde inşa edilecek Pir Sultan Abdal Cemevi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Şarköy Sosyokültürel Tesis Cemevi yarın açılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Şarköy Sosyokültürel Tesis Cemevi hizmete açıldı.

Ekrem İmamoğlu’nun cemevi projesi suya düştü!

CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü’nde tek çivi çakmadığı belirtilen cami projesinin ardından, vaat ettiği ‘cemevi’ sözünü de tutmadı. Proje alanı göle döndü.

Beşiktaş Cemevi binası Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne tahsis edildi!

Beşiktaş Belediyesi ve Beşiktaş Cem Kültür Evi ve Sosyal Yardımlaşma Derneği arasında Beşiktaş Cemevi binasının tahsisi için protokol imzalandı. Bina, 10 yıl süreyle Beşiktaş Cem Kültür Evi ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne tahsis edildi.

ibb cemevi Haberi

ibb cemevi


Sarıyer’de yaşayan Alevi dernekleri, ibadetlerini yapabilmeleri için cemevine ihtiyaç olduğunu belirterek, ilçe belediyesine başvurdu. Sarıyer Belediyesi de Büyükşehir Belediyesi’ne talepte bulunarak Cumhuriyet Mahallesi’ndeki arsanın 1700 metrekarelik kısmının cemevi arazisi olarak ayrılmasını talep etti. Talep yazısında, yaklaşık 400 bin nüfusu olan Sarıyer’de nüfusun 4’te 1’i kadar Alevi yurttaşın yaşadığına dikkat çekilerek, “Alevi yurttaşlarımızın ibadet edecek, cenazelerini kaldıracak, sosyal ve kültürel faaliyetlerinin sürdürecek bir cemevlerinin olmadığı yıllardır her kesim tarafından bilinen bir gerçektir. Alevi yurttaşlarımız Sarıyer’de cemevi olmadığı için başka ilçelerde bu ihtiyaçlarına çare bulmaya çalışmaktadırlar, ibadethaneler ibadet edecek topluluğun olduğu yerleşmelere yakın yapılmalıdır” denildi. Talebi değerlendiren İBB İmar ve Bayındırlık Komisyonu, arsanın sosyal-kültürel tesis alanı olarak imar planlarına işlenmesine karar verdi. Plan notlarına “Sosyal-kültürel tesisler alanında, cemevi ve cemevinin gerektirdiği...