06 / 05 / 2024

İBB kaçak bodrum

İBB kaçak bodrum

İstanbul Büyükşehir Belediyesi imar planlarında değişikliğe gitti. Bu değişiklik kapsamında İBB kaçak bodrum katlarını yasallaştırıyor.

Bodrum'daki Cennet Koyu'nda kaçak yapılaşma tam gaz: İmar Kanunu'na aykırı! 

Bodrum Gölköy Mahallesi’nde geçen sene kiralanan dünyaca ünlü Cennet Koyu’ndaki kaçak yapılar için yapılan suç duyurularına karşın hala durum aynı. İmar Kanunu'na göre Belediye tarafından yıkılması gereken tesis 2024 sezonu için de işleri büyütmeye başladı. 

Üsküdar Salacak’taki kaçak yapıların yıkımında son dakika: Bakanlık engelledi, mahkeme İBB haklı dedi!

İBB’nin Üsküdar Salacak’taki kaçak yapılar ile ilgili yıkım kararına gelen bakanlık engeline, mahkeme tarafından dur denildi. İşte o son dakika gelişmesi...

İmar affı beklentisi kaçak yapılaşmayı artırdı! Bodrum'da 989 kaçak yapı yıkıldı!

Yerel seçimler öncesi imar affı beklentisi nedeniyle Bodrum'da kaçak yapıların sayısı yükseldi ve bu zamana kadar toplamda 989 kaçak yapı yıkıldı.

Bodrum'da kaçak yapılaşma dur durak bilmiyor! 6.890 kaçak yapı mühürlendi!

Son yıllarda kaçak yapılaşmanın hedefi haline gelen Bodrum'da 6 bin 890 kaçak yapı mühürlenirken, 18 milyon 545 bin TL para cezası uygulandı. Belediye Başkanı Ahmet Aras, kaçak yapılaşma ile mücadelenin süreceğini belirtti. İşte detaylar...

Muğla'da hazine arazisine kaçak konut inşaatı yapmıştı! İnşaat kendi elleriyle yıktırıldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı yaz turizminin en canlı mahallelerinden biri olan Türbükü'de bir inşaatçı, hazine arazisine kaçak inşaat yapmıştı. Söz konusu inşaat Milli Emlak Müdürlüğü tarafından inşaat sahibine yıktırıldı.

Hazine arazisine yaptığı kaçak inşaatı kendi yıkmak zorunda kaldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Türkbükü Mahallesi’nde hazine arazisine kaçak konut inşa eden kişiye Milli Emlak Müdürlüğü ekipleri engel oldu. İnşaatı yine sahibi yıkmak zorunda kaldı.

Bodrum’da kaçak yapılara geçiş yok! Kaçak yapılara beton veren firmalar ifşa edilecek!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, daha önce mühürlenmiş kaçak yapıları yerinde inceleyerek, tarım arazisi üzerinde gerçekleştirilen imara aykırı yapılaşmaya izin veremeyeceklerini söyledi. Başkan Aras, kaçak yapıya beton veren firmaları ifşa edeceğini belirtti.

Zeytinburnu'nda kaçak yapı yıkımına izin verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin Zeytinburnu'nda bulunan kaçak plaza yıkım işlemi, mahkeme kararının olmasına rağmen polis ekipleri tarafından engellenerek yıkıma izin verilmedi.

Bodrum'daki kaçak yapı ve iskeleler yıkılıyor!

Tatilcilerin gözdesi Bodrum'daki kaçak yapı ve iskelelerin yıkım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 

Bodrum'da kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde belediye ekipleri kaçak yapıların yıkımını gerçekleştiriyor.

Bodrum'da 2 yılda 465 kaçak yapı yıkıldı!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, son 2 senede Bodrum'da 465 kaçak yapının ortadan kaldırıldığını dile getirdi. 

Bodrum'da kaçak yapı avı hız kesmiyor!

Çağdaş Holding İcra Kurulu üyesi Dağlarca Çağlar, tatilcilerin gözdesi olan Bodrum'da kaçak yapı avının hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Bodrum'da kaçak inşa edilen villa yıkıldı!

Bodrum'un Akbük koyunda kaçak inşa edilen milyon liralık villanın yıkımı gerçekleşti. 

İBB kaçak bodrum Haberi

İBB kaçak bodrum

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) imar planlarında değişikliğe giderek özel eğitim, özel sağlık, özel sosyal kültürel tesis ve turizm alanlarındaki kaçak bodrum katlarını yasallaştırıyor. Böylece otellerde kaçak olarak inşa edilen spa, hastanelerde röntgen gibi teknik birimler ile sosyal tesislerde toplantı salonu ve yemekhane bu plan değişikliğinden yararlanacak.


İSTANBUL’da turizm sektörünün teşviki ve nitelikli özel eğitim, özel sağlık, özel sosyal kültürel tesis ve turizm alanlarının oluşturulması amacıyla 2005 yılında onaylanan mevcut imar planlarında değişik yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde önceki gün görülen oturumda planlarda fonksiyon değişikliğine gidildi. Bu düzenleme ise yapı kullanım izni almış binalardaki kaçak bodrum katlar yasallaşacak. Plan notlarıyla verilen emsal artışlarına yapılan itirazlar, AK Partili Meclis üyelerinin oy çokluğuyla reddedildi.


RANTSAL BAKIŞ

İBB Meclisi’nde önceki gün, turizm tesis alanı olarak...