07 / 05 / 2024

ibb kaçak yapı

ibb kaçak yapı

İstanbul’da İBB’ye ait parseller üzerinde kaçak olarak yapılan ve imar barışından faydalanan binlerce yapı, tapusunu alamadı. Çünkü İBB’nin bakanlıktan “yapı kayıt belgesi” almış hak sahiplerine arazileri yasa çerçevesinde doğrudan satma girişimine, AKP-MHP grubundan izin çıkmadı.

İBB kaçak bodrum katlarını yasallaştırıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi imar planlarında değişikliğe gitti. Bu değişiklik kapsamında İBB kaçak bodrum katlarını yasallaştırıyor.

Üsküdar Salacak’taki kaçak yapıların yıkımında son dakika: Bakanlık engelledi, mahkeme İBB haklı dedi!

İBB’nin Üsküdar Salacak’taki kaçak yapılar ile ilgili yıkım kararına gelen bakanlık engeline, mahkeme tarafından dur denildi. İşte o son dakika gelişmesi...

İBB'den kaçak yapılara darbe! İstanbul'un o ilçesinde kaçak yapılara geçit verilmiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kaçak yapılarla mücadelesine devam ediyor. Bu sabah saatlerinde Üsküdar Salacak sahilindeki bir kaçak yapının daha yıkımı gerçekleştirildi.

İBB'nin Atatürk Parkı'ndaki kaçak yapıları için soru önergesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi AK Partili Saim Kadıoğlu, Atatürk Parkı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen kaçak yapılar hakkında soru önergesi talebinde bulunuldu.

Kaçak yapılaşmayı İHA'lar tespit edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kaçak yapılaşmaları, insansız hava araçlarıyla tespit edecek. "Ortofoto ve Coğrafi Veri Üretim Isı Projesi" kapsamında kentsel alanlarla mevcut durum tespiti çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Ortofoto ve insansız hava araçları ile kaçak yapılaşmalar tespit edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ortofoto projesi kapsamında 2014-2015 yıllarında kentsel alanlarda, turizm ve kıyı bölgelerinde mevcut durum tespiti yapmaya devam ediyor.Ortofoto ve insansız hava araçları ile kaçak yapılaşmalar tespit edilecek.

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu makamında ziyaret etti. Başkan Karaosmanoğlu görüşmede, kaçak yapılaşma ve hafriyat konularında önemli mesajlar verdi.

Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Bir yapının inşaat çalışmalarına başlanabilmesi belli başlı prosedürleri ve gereklilikleri yerine getirmesi gerekiyor. Kaçak yapı yaptırımları neler? Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Fırat Anlı: Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Fırat Anlı, Gazi Köşkü Sosyal Tesislerinde yapılan ziyarette yaptığı konuşmada tarihi, kütürel doğal alanlarda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapı olarak tespit edilen yapının, tespit tarihinden itibaren belediye ve valilik tarafından belirlenen süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapının cezası!

Kaçak olarak tespiti yapılmış olan yapıların sahiplerine ve müteahhitlerine ilişkin bir çok yaptırım söz konusu oluyor. Peki, kaçak yapının yaptırımları neler? İşte, kaçak yapının cezası!

Kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. Bu süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

ibb kaçak yapı Haberi

ibb kaçak yapı

2018'de çıkarılan imar barışından faydalanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) mülkiyeti üzerindeki arazilere kaçak olarak yapıların durumu İBB Meclisi temmuz ayı oturumlarında konuşuldu. 

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; İstanbul'da yaklaşık 2-3 bin kişiyi ilgilendiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapı kayıt belgesi almış hak sahiplerine tapularının verilebilmesi amacıyla İBB Emlak Müdürlüğü bir teklif hazırladı.

Teklifte, bakanlığında yayımladığı konuya ilişkin tebliğde; belediyelerin özel mülkiyetinde olan taşınmazlara yapılmış yapılara yapı kayıt belgesi verilebileceği ve bedeli belediyeye ödenmek kaydıyla taşınmazların doğrudan satılabileceğinin bildirildiği belirtildi. 

“SATIŞ YÖNETİMİ BELİRLENSİN”

Teklifte, tebliğde yapının sahibine başvurusu halinde satışın ne şekilde yapılacağına açıklık getirilmediğine vurgu yapılarak, İBB Meclisi'nin satışın nasıl yapılacağı ile ilgili karar alması talep edildi. Teklif meclise havale edildi.

MÜDÜRLÜĞÜNE İADE EDİLDİ

Hukuk-Altyapı, Mesken ve Emlak komisyonlarının ortak raporunda belediye meclisine ait bir...