03 / 05 / 2024

ibb Kurbağalıdere sorunu çözecekmi

ibb Kurbağalıdere sorunu çözecekmi

Dere ıslah çalışmalarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüldüğü Kurbağalıdere’nin yaklaşık 500 metrelik kısmı için hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıktı. Kurbağalıdere’nin bir kısmı 30 metre kaydırılacak.

Konutta rayiç bedel sorunu için uzman görüşü sistemi önerisi geldi! Sistem nasıl çalışmalı? 

Konutta rayiç bedel sorunu nasıl çözülecek? Sektör temsilcileri her alım-satıma ekspertiz raporu yerine, uzman görüşü sistemi önerisinde bulundu. Sistem nasıl çalışmalı?  İşte ayrıntılar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi memur alımı yapacak! İBB memur alımı başvuruları ne zaman? İşte İBB memur alımı şartları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)  resmen memur alımını açıkladı. Peki, İBB memur alımı başvuruları ne zaman? İBB memur alımına nasıl başvurulur? İşte merak edilen ayrıntılar...

CHP’li milletvekillerinden Adalar'daki plan yetkisinin İBB'den alınmasına tepki!

CHP’li milletvekilleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Adalar’daki plan yapma yetkisinin İBB’den alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Duruma tepki gösteren vekiller, bu kararın geri çekilmesini talep etti.

Ekrem İmamoğlu'ndan Adalar’da plan yapma yetkisinin İBB'den alınmasına tepki!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adalar’daki plan yapma yetkisinin İBB’den alınıp, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Adalar’da plan yapma ve onaylama yetkisinin İBB'den alınmasına tepki!

Adalar’da plan yapma ve onaylama yetkisinin İBB'den alınmasına İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün tepki gösterdi. Konuya ilişkin, Çevre hukuku alanında çalışan Avukat Yakup Okumuşoğlu ve TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Esin Köymen de konuştu.

Adalar’da plan yapma ve onaylama yetkisi İBB'den alındı!

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Marmara Denizi ve Adalar'da plan yapma ve onaylama yetkisinin İBB’den alınmasına tepki gösterdi. 

Emlak Konut GYO Başakşehir Hoşdere 2. Etap yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın projelerinden İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Başakşehir 2. Kısım, "İstanbul Hoşdere Toplu Konut Alanı 2. Etap" kapsamında, 1963 Ada 1 Parseldeki toplam 148 adet konut kullanımlı bağımsız bölüme ait yapı ruhsatları 20 Temmuz 2020 tarihinde alındı.

İBB'den alınıp Vakıflar'a devredilen Galata Kulesi müze oluyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, "Galata Kulesi'nin ihalesi tamamlandı. Restorasyon çalışmaları başladı. 15 Eylül'de Galata Kulesi'ni hizmete açacağız" açıklamasında bulundu.

Galata Kulesi'nin işletmesi İBB'den alınacak! 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, işletme sözleşmesi dolan Galata Kulesi'nin işletmesinin İBB'den alınacağını belirtti. Galatapart ile ilgili de konuşan Ersoy, Galataport'tan Atatürk Kültür Merkezi'ne uzanan bir de kültür yolu planladıklarını belirtti...

Kurbağalıdere yatağındaki barakalar yıkıldı!

Çalışmalarına devam eden Ataşehir Belediyesi atık malzeme toplama amacıyla yapılan barakaları yıktı.

Kadıköy Gazhane Binaları'nın restorasyon süreci uzadı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hasanpaşa Kapalı Pazar Alanı, restorasyonu devam eden Kadıköy Gazhane Binaları ve Kurbağalıdere'deki ıslah çalışmalarını denetledi.

Kurbağalıdere'nin son hali inanılmaz!

Kurbağalıdere yeniden canlanıyor. İBB tarafından 5 yıldır devam eden ve son 1 yıldır hızlandırılan ıslah çalışmalarının büyük bir bölümü tamamlandı...

Kurbağalıdere ıslah çalışmalarının yüzde 90'ı tamam!

Kurbağalıdere'deki ıslah çalışmaları yüzde 90 oranında tamamlandı. Çalışmalar 2019 yılının Nisan ayı itibarıyla bitecek...

ibb Kurbağalıdere sorunu çözecekmi Haberi

ibb Kurbağalıdere sorunu çözecekmi

Dere ıslah çalışmalarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüldüğü Kurbağalıdere’nin yaklaşık 500 metrelik kısmı için hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıktı. Hasanpaşa ve Eğitim mahallelerinin bir kısmını kapsayan değişiklikle, dere yatağı, şu anda otopark olarak kullanılan alana doğru yaklaşık 30 metre kaydırılacak. Bazı noktalarda ise dere yatağı genişletilecek.



OTOPARK YERİNE PARK OLARAK KULLANILACAK

Metrobüsün Anadolu yakasındaki son durağı olan Söğütlüçeşme İstasyonu ile Kadıköy İETT garajı arasında kalan alan otopark olarak kullanılıyor. Dere yatağının değiştirilmesi ile derenin şu anda geçtiği yatak doldurularak yeşil alan olarak düzenlenecek. 4 tescilli yapının da bulunduğu planlama alanında, zemin üstüne hiçbir yapı yapılmayacak. Zemin altına ise 50 metrekareyi geçmeyecek şekilde tuvalet gibi birimler yapılabilecek. Çevrede bulunan bazı evlerin arka bahçesinin bir kısmına denk gelen planlama alanı herhangi...