17 / 05 / 2024

İBB Meclisi topçu kışlası

İBB Meclisi topçu kışlası

'Taksim Meydanı Kentsel Tasarım ve Taksim Kışlası Restitüsyonu' adıyla 2015-2019 Stratejik Planı’nında yer alan projeyi eleştiren CHP’li üye Tonguç Çoban 'Bu sevdadan vazgeçin. Gezi Parkı, park olarak kalmalı.' dedi.

İBB, Tuzla Hali’ndeki 244 iş yerinin kiralanma ve satışına onay verdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, Tuzla'da yapımı süren ve yaş sebze ve meyve halindeki 244 iş yerinin kiralanması veya satılmasına oy çokluğu ile onay verdiğini duyurdu. 

İBB açıkladı! İstanbul'un en pahalı mezar yeri belli oldu...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi tarafından yapılan açıklama kapsamında, belirlenen tarifeye göre, şehirdeki boş mezar yeri ücretlerinin, bulunduğu gruba göre 4 bin 470 lira ile 69 bin 770 lira arasında değiştiği kaydedildi. İşte haberin detayları...

Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları İBB Meclisi'nde onaylandı! Neler değişti?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu veto ederek tekrar değerlendirilmek üzere İBB Meclisi’ne yolladığı Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları, çoğunluktaki AKP-MHP grubunun oyları ile aynen onaylandı. İBB Meclisi’ndeki çoğunluk veto kararlarına karşı ısrarcı oldu. 

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Platformu’ndan İBB Meclisi’nin aldığı karara tepki!

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Dayanışma Platformu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin Bakırköy Revizyon Nazım İmar Planına yönelik aldığı siyasi karara dair açıklama yaptı.

Topçu Brothers Group Yapı İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Topçu Brothers Group Yapı İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te Kamil Topçu ve Remzi Topçu ortaklığında kuruldu.

Tevfik Göksu'dan akbil müjdesi! İETT öğrenci akbili şu an ne kadar? İşte 9 Nisan 2022 güncel fiyat listesi...

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, pazartesi günü İBB Meclisi'ne verecekleri teklifle, öğrenci akbillerine uygulanan yüzde 40'lık zammı kaldıracaklarını söyledi. Peki şu anda öğrenci akbili ne kadar? İşte 9 Nisan 2022 fiyat listesi...

İSKİ'den Çatalca'daki 56 dönümlük araziye yapılacak otele itiraz!

Çatalca'da 56 dönümlük araziye yapılacak olan otele İSKİ itiraz etti. Fakat İSKİ’nin itirazı çoğunlukta olan AKP-MHP oyları ile reddedildi..  İSKİ'nin yapmış olduğu itirazı karara bağlanmak üzere İBB Meclisi'nin Ocak ayı oturumlarında gündeme alındı. 

İBB Meclisi'nde Kanal İstanbul tartışması!

İBB Meclisi'nin ocak ayı oturumlarının son birleşiminde Kanal İstanbul projesi masaya yatırıldı. Projenin doğaya etkilerinden, boğaz güvenliğine, Montrö ile ilişkisinden imar hareketlerine kadar pek çok konu başlığı değerlendirildi.

Mezar fiyatlarına zam!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi tarafından belirlenen tarifeye göre şehirde boş mezar yeri fiyatları olduğu gruba göre 2 bin 640 TL ile 41 bin 140 TL arasında değişiklik gösteriyor...

Esenler'de otellerin çatı katı serbestliği teklifine İBB Meclisi'nden onay!

İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun başkanı olduğu Esenler'de kamu yapılarına sunulan çatı katı serbestliğine turizme katkı amacıyla oteller dahil edildi. İBB Planlama Müdürlüğü, düzenlemenin çatıdan kaynaklı yapı yüksekliğini ve inşaat alanını arttırabileceğiyle ilgili uyarı yaptı.

Beykoz Çayırı Millet Bahçesi'nin detayları belli oldu!

Beykoz'un en güzel mesire yerlerinden biri olan Çayır millet bahçesi oluyor. Proje  İBB Meclisi'nde oy çoğunluğu ile kabul edildi. 

Ekrem İmamoğlu'ndan Beykoz Çayırı'nın millet bahçesi yapılmasına veto!

İBB Meclisi'nin 15 Eylül tarihli oturumunda tarihi Beykoz Çayırı'nın, oyçokluğu ile Millet Bahçesi olmasına karar verilmişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kararı veto etti.

Üsküdar Devlet Hastanesi yıkılıyor!

Üsküdar Devlet Hastanesi’nin yıkılıp yeniden inşa edilmesi kararı alındı. Yeni hastane inşaatı için hazırlanan imar planları İBB Meclisi’nde oyçokluğu ile onaylandı.

İBB Meclisi topçu kışlası Haberi

İBB Meclisi topçu kışlası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Topçu Kışlası tartışması yaşandı. 'Taksim Meydanı Kentsel Tasarım ve Taksim Kışlası Restitüsyonu' adıyla 2015-2019 Stratejik Planı’nında yer alan projeyi eleştiren CHP’li üye Tonguç Çoban 'Bu sevdadan vazgeçin. Gezi Parkı, park olarak kalmalı.' dedi.



CHP'li Üye Tonguç Çoban, bütçe ile birlikte kabul edilen 2015- 2019 yılı Stratejik Planı hakkında bir konuşma yaptı.


Çoban, CHP’nin ret oyu verdiği stratejik plan ve raporlar da yer alan “Taksim Kışlası”na dikkat çekip, raporu  şu sözlerle eleştirdi.


"Planda Taksim Meydanı Kentsel Tasarım ve Taksim Kışlası Restitüsyonu yer alıyor. Bu sevdadan vazgeçin. Bu tekrar gündeme getirilmemeli. Bu ülkenin hafızasına, yakın geçmişine acılarla nakşetmiş bir olayı yeniden gündeme getirecek tarzda, artık ortak kabul haline gelmişken, Gezi Parkı park olarak kalmalı. Yeniden bu rapora yazmak sıkıntı yaratır”...