23 / 07 / 2024

İBB Riskli Yapı ve Stok Konut Planı

İBB Riskli Yapı ve Stok Konut Planı

İBB, İstanbul'da deprem riskine karşı KİPTAŞ ile “Riskli Yapı ve Stok Konut Planı” hazırlıyor. Planda dikkat çekilen konular arasında, "İstanbul'u depreme hazır hale getirmek için en hızlı çözüm, riskli yapıları stok konutlarla eşleştirmektir" ifadesi yer alıyor.

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul'da 7.5 büyüklüğünde deprem tehlikesi: Riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı!

İstanbul'daki riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı. Uzmanlar, en kötü senaryoda 7.5 büyüklüğünde bir deprem olabileceği uyarısında bulunuyor. İBB, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İşte ayrıntılar...

Ekrem İmamoğlu'ndan riskli yapı çağrısı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından paylaştığı video ile Beylikdüzü Gürpınar Mahallesi'ndeki riskli yapıların dönüşümü için "Beklemeye hiç vaktimiz yok" dedi ve mahalle sakinlerine çağrı yaptı.

İstanbul'da riskli yapılar için yıkımın önü açıldı!

İBB Meclisi'nde il genelindeki riskli yapıları depreme karşı dönüştürmek için hazırlanan plan notu oybirliği ile kabul edildi. Bu plan notu ile deprem riski taşıyan yapılar yıkılıp yeniden inşa edilebilecek.

İstanbul riskli yapı stokundan hızlı şekilde kurtulacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün bütçe toplantısında deprem konseyi çağrısını yineledi. Ekrem İmamoğlu, -İstanbullun riskli yapı stokundan garantili ve hızlı şekilde kurtulmasına destek olacağız" dedi.

Avcılar’daki riskli yapıların yenilenmesi planı meclisten geçmedi!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, İBB Meclisi'ndeki konuşmasında "Avcılar’daki riskli yapıların yenilenmesinin önünü açacak plan notu değişikliği 5’inci ayında da İBB meclisinden geçmedi. Ben Avcılar halkına sizleri şikayet ediyorum" dedi...

Vatandaşlara 'riskli yapı tespiti' imkanı!

Yapılarının deprem, sel gibi muhtemel bir afet nedeniyle riskli olup olmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisanslandırılan kurum ve kuruluşlara riskli yapı tespitlerini hayata geçiriyor.

Kızılcahamam'da riskli yapılar yıkılıyor!

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde belediye tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli yapılar yıkılıyor.

Esenler'deki 56 bin riskli yapı yenilendi! 

Deprem konusunda en riskli bölgelerden olan Esenler'de yenileneme çalışmaları devam ediyor. İlçedeki 98 bin riskli yapının 56 bini yenilendi.  

Esenler’de 98 bin riskli yapının 56 bini yenilendi!

17 Ağustos'un 20'nci yıl dönümünde, Esenler Belediye Başkanı Göksu, 10 yılda Esenler'de yaklaşık 98 bin riskli yapının 56 bininin yenilendiğini söyledi...

10 adımda riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Vatandaş riskli yapı tespiti yapabilir mi? Riskli olarak tespit edilen yapılar için itirazda bulunulabilir mi? Riskli yapı süreci nasıl ilerliyor? İşte 10 adımda riskli yapı tespiti...

Riskli Yapıların Tespit Edilmesine İlişkin Esaslar'da değişiklik!

16.02.2019 tarih ve 30688 sayı ile Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik değişikliği ile 6306 sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliği’nin Ek-2’sinde yer alan “Riskli Yapıların Tespit Edilmesine İlişkin Esaslar”da (RYTEİE) değişiklik yapıldı...

Riskli yapıya Ankara merceği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli yapıların belirlenmesi için yerel yönetimlerden istenilen ‘5 yıllık Acil Eylem Planı’ için verilen süre 19 Mayıs’ta doluyor.

İBB Riskli Yapı ve Stok Konut Planı Haberi

İBB Riskli Yapı ve Stok Konut Planı

İBB, İstanbul'da deprem riskine karşı KİPTAŞ ile “Riskli Yapı ve Stok Konut Planı” hazırlıyor. Planda dikkat çekilen konular arasında, "İstanbul'u depreme hazır hale getirmek için en hızlı çözüm, riskli yapıları stok konutlarla eşleştirmektir" ifadesi yer alıyor. Peki depreme nasıl hazırlanıyoruz?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Serpil Yılmaz, bugünkü köşesinde Türkiye'nin deprem gerçeğini ve konut stokunu kaleme aldı. 

İşte Serpil Yılmaz'ın 'Boş marka konutları müteahhidin sırtından alıp, halkın sırtına bindirmeyin' başlıklı yazısı...

Devletin iki varlık kurumu; Milli Emlak ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) kamu kaynaklarını, marka konut müteahhitlerini sübvanse etmek için değil, halk için kullansın.

“İstanbul Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü” 2017 istatistiklerine göre 1.3 milyon boş konut bulunuyor. Mevcut konut stoku içinde yer alan güvenli binaların envanteri çıkarılıp; halka devredilebilir, hatta kamulaştırılabilir. Önceki...