07 / 05 / 2024

İBB türgev

İBB türgev

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve bağlı ilçe belediyeleri kiraladığı taşınmazları TÜRGEV, ENSAR ve Aziz Mahmut Hüdai gibi vakıflara tahsis etmeye başladı.

TÜRGEV yurtlarının kira sözleşmesi davasında karar belli oldu!

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 6. İdare Dava Dairesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), TÜRGEV yurtlarıyla ilgili verdiği "sözleşmenin feshedilmesi" karanını iptal eden yerel mahkeme kararını hukuka uygun gördü.

Bb Toprak Gayrimenkul Yatırım İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bb Toprak Gayrimenkul Yatırım İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Üsküdar’da  500 bin TL sermaye bedeli  ile Bilal Toprak ve Bünyamin Toprak tarafından kuruldu.

Eyüpsultan Gençlik Parkı yıkıldı!

Eyüpsultan'da kentsel dönüşüm çalışmaları için yıkımlara başlayan İBB tüm tepkilere rağmen ilçede yer alan Gençlik Parkı'nın yıkımını gerçekleştirdi.

İTÜ-İstinye Füniküler Hattı için düğmeye basıldı!

Ulaşım yatırımlarına hız kesmeden devam eden İBB, İTÜ-İstinye Füniküler Hattı projesi için düğmeye bastı.

İdare Mahkemesi'nden İBB ve TÜRGEV yurtları kararı!

İstanbul 14. İdare Mahkemesi, İBB'nin, TÜRGEV yurtlarıyla ilgili verdiği "sözleşmenin feshedilmesi" karanını hukuka uygun bulmayarak reddetti.

Bb Projelendirme İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bb Projelendirme İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Bahadır Başaran ve Hakan Terzi ortaklığında kuruldu.

TÜRGEV’in yurdu İBB’nin denetimine takıldı!

TÜRGEV’in yurdu İBB’nin denetimine takıldı. Yurt binasına verilen yapı ruhsatının mevzuata aykırı olduğu belirlendi. İmar planında değişiklik yapılmadan, ‘park alanı’ fonksiyonlu bir yere, TÜRGEV’in yurt binası yapılması için yapı ruhsatı verildiği öğrenildi. 

İBB'nin aldığı TÜRGEV binaları Beyoğlu Belediyesi'ne geri mi verilecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), TÜRGEV'den geri aldığı binalar meclis kararıyla Beyoğlu Belediyesi'ne verilmek isteniyor. CHP İBB Meclis üyesi İnan Güney konuya ilişkin, "CHP'liler buna müsaade etmeyeceğiz" dedi...

Ekrem İmamoğlu'nun TÜRGEV iddiası müşavirinden döndü!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından maliyeti 165 milyon lira olduğu iddia edilen 5 binanın Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na verildiğine yönelik iddiaları İBB Hukuk Müşavirliği tarafından yalanlandı...

Ekrem İmamoğlu'ndan Beyoğlu Belediyesi'ne arazi tahsisi açıklaması! 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurumun TÜRGEV'den geri aldığı Beyoğlu'ndaki binanın Beyoğlu Belediyesi'ne tahsis edilmesiyle ilgili bazı açıklamalar yaptı. 

TÜRGEV’den alınan arazi Beyoğlu Belediyesi’ne bedelsiz tahsis edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun TÜRGEV’e tahsisini engellediği arazi İBB Meclisi’nde Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis edildi.

İBB'nin 2020 bütçesi 25.9 milyar lira!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 25.9 milyar liralık 2020 Bütçesi’ni Meclise sunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ulaşım yatırımlarımız önceliklerimiz arasında" dedi.

Ekrem İmamoğlu’ndan Cahit Turhan'a Kanal İstanbul yanıtı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın Kanal İstanbul için bakanlıklar ve İBB arasında imzalanan protokoller bulunduğuna yönelik açıklamasına tepki göstererek, "İçeriği boş, talihsiz bir Ulaştırma Bakanı açıklaması daha"  dedi.

İBB türgev Haberi

İBB türgev

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı ilçe belediyeleri kiraladığı taşınmazları  TÜRGEV, ENSAR ve Aziz Mahmut Hüdai gibi vakıflara tahsis etmeye başladı. Kiraları İstanbul halkından kesilen emlak vergileri ile ödenen bu kiralık taşınmazların sadece İBB tarafından tahsis edilenlerin aylık kira maliyeti 1 milyon, yıllık maliyeti ise 12 milyon TL. 12 Kasım 2015 günkü İBB meclis gündemine gelen 6 ayrı rapor ile 20 taşınmaz 6 ayrı vakıflara tahsis edildi. Bu binaların 3 tanesinin mülkiyeti İBB’ye aitken 17 bina şahıslardan kiralama yoluyla alınıp yandaş vakıfların kullanımına verildi. Yıllık 12 milyon TL kira ödenen bu binaların 5 tanesi TÜRGEV’e, 6 tanesi ENSAR Vakfı’na, 2 tanesi Aziz Mahmut Hüdai Vakfı’na, 1 tane Dar’ul Fünun, 1 tanesi de Asitane Vakfı’nın hizmetine verildi.


Yandaş vakıflardan TÜRGEV’e verilen 4...