01 / 05 / 2024

ibb vapur hattı

ibb vapur hattı

Şehir Hatları Genel Müdürü Süleyman Genç, İBB'nin, şehir hatları vapurlarını yap - işlet - devret modeliyle devretmek istediğini ileri sürdü. . İBB'nin ilk teklifi tersanecilere yaptığı öğrenildi.

İBB açıkladı! Eyüpsultan-Bayrampaşa tramvay hattı için imzalar atıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) yaptırılacak olan Eyüpsultan-Bayrampaşa tramvay hattı için imzalar atıldığı açıklandı. 

İBB Başkanı İmamoğlu: Ataköy-İkitelli metro hattı Mart 2024’te hizmete açılacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 5 ilçeden geçecek 13,4 kilometrelik hat boyunca 12 istasyona uğrayıp, tek yönde 35 bin yolcu taşıyacak Ataköy-İkitelli metro hattının Mart 2024’te hizmete gireceğini duyurdu. 

Ekrem İmamoğlu’ndan 'İBB metro hattını durdurdu' iddialarına yanıt!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yenidoğan-Cumhuriyet-Emek metro hattı ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

İBB'ye 6 metro hattı için 437 milyon avro borçlanma yetkisi!

İBB tarafından "Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı inşaat ve araç alım işi" için 98 milyon 631 bin 803 avro ve "Dudullu-Bostancı Metrosu inşaat işleri" için de 188 milyon 325 bin 406 avro tutarında dış borçlanma yetkisi verildi...

İBB'den Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı açıklaması!

İBB, Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı için Bebek Aşiyan Parkı kapatıldığı ve ağaçların kesileceği yönünde çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

İBB, 5 metro hattının yapım ihalelerini tamamladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2016'da ön yeterlilik ihalesine çıktığı 6 metro hattının elektro-mekanik işlerinin yapım ihalelerini biri dışında tamamladı.

İBB 9 metro hattını 11 yıl erteledi!

2014 yerel seçimlerinde çok sayıda metro vaat eden İBB, 9 ayrı hattı toplam 11 yıl erteledi. Ertelenen metro hatlarının, üç seçimin yapılacağı 2019’da açılma planı ise dikkat çekiyor.

İBB'de 2 yeni metro hattı çalışmalar başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2 yeni metro hattı için düğmeye bastı. Metro hatlarından biri İstinye-İTÜ-Kağıthane diğeri ise Sabiha Gökçen Havalimanı - Viaport güzergahındaki metro hattı.

İBB, metrobüs hattı asfaltını yenileme çalışmalarına başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, seyir konforunun artırılması ve daha rahat sürüş sağlanması için metrobüs hattı asfaltını yenileme çalışmalarına başladı.

İBB metrobüs hattındaki asfaltı yenileyecek!

İBB'den yapılan açıklamaya göre,metrobüs hattının daha konforlu olmasına yönelik çalışmalar başlıyor.Buna göre, İstanbul'un 2007'de hizmete alınan metrobüs hattının asfaltı değiştiriliyor.

İstinye-Çubuklu arabalı vapur hattı hizmete alınacak!

UKOME kararıyla İstinye ve Çubuklu arasında arabalı vapur seferleri başlatılıyor.İstanbul'un köprü geçişlerindeki araç trafiğini rahatlatmak amacıyla yeni bir arabalı vapur hattı hizmete alınacak.

Gökçeada ve Bozcaada vapur seferleri iptal edildi!

ÇANAKKALE'de 3 gün boyunca yaşamı felç eden lodosun etkisini kaybetmesinin ardından,Gökçeada ve Bozcaada vapur seferleri hala yapılamazken, Lapseki-Gelibolu hattı çalışmaya başladı.

İBB Ulaşım T4 Tramvay Hattı yenileme işini 7 Ağustos'ta ihaleye çıkarıyor!

İstanbyul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım A. Ş. 7 Ağustos tarihinde T4 Tramvay Hattı Yenileme Yapım İşi yapım işini ihaleye çıkarıyor. Tramvay hattı 730 günde tamamlanacak...

ibb vapur hattı Haberi

ibb vapur hattı

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Şehir Hatları Genel Müdürlüğü yetkililerinin geçen hafta Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği'ne (GİSBİR) düzenlediği ziyarette önemli konular konuşuldu. Toplantıya katılan isimlerden Şehir Hatları Genel Müdürü Süleyman Genç, İBB’nin mevcut şehir hatları filosuna yeni ve modern gemiler eklemeyi planladığını, ayrıca bir tür yap-işlet-devret modeliyle bu gemilerin işletmesini devretmek istediğini ileri sürdü. İBB'nin ilk teklifi tersanecilere yaptığı ancak, “Gemileri yaparız, işletmeye karışmayız” şeklinde cevap aldığı öğrenildi. 


‘Hat gösterecek’


Toplantıya katılan bir başka isim olan Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı (GYİB) Başaran Bayrak, işletmenin İBB'ye külfet olduğunu belirterek, “İBB’nin planı şöyle, istedikleri gemileri yaptıracak. Gemiyi yapana bir hat gösterecek. Kendisi de buradan pay alacak” diye konuştu. Bayrak, gemi yapımında uzman olduklarını ancak işletmenin kendi işleri olmadığını da söyledi....