16 / 06 / 2024

ibbnin engelsiz müzeleri

ibbnin engelsiz müzeleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “Erişilebilir Turizm, Engelsiz İstanbul” projesi kapsamında hazırladığı engellilerin kullanımına uygun web sitesini hizmete sundu. sitede, gezilerin düzenlendiği İstanbul müzelerinin tanıtım filmleri de yer alıyor.

Darphane Binaları ne olacak? İşte son durum!

Arkeoloji Müzeleri’nin depolarında yer alan eserlerden bir bölümünün Atatürk Havalimanı’na taşınacağı, taşınan eserler ile İstanbul'un her iki yakasında da depo müzeler yapılacağı belirtilmişti. Peki son durum ne?

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin taşınmasında deprem ayrıntısı!

Topkapı Sarayı'nın, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin ve eserlerin yer aldığı tarihi Darphane binalarının 2012'de İstanbul Valiliğince acil durum hazırlık projesi kapsamına dahil edildiği belirlendi. Taşınma haberlerinin ardından şimdi gündeme deprem riski geldi.

Darphane Binaları'nda ofis yapılacak iddiası!

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde meydana gelen taşınma haberleri gündemden düşmüyor. Konuya ilişkin konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, müzelerden boşaltılan darphane binalarında Cumhurbaşkanlığı bürokratlarına ofis yapılacağını ileri sürdü.

New York Modern Sanat Müzesi 450 milyon dolarlık tadilatın ardından açıldı!

ABD’nin önde gelen sanat müzeleri arasında yer alan New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), yaklaşık 4 ay süren tadilat çalışmalarının ardından kapılarını açtı.

Kayseri Engelsiz Çocuk Evi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada Mimarsinan Parkı içerisinde hayata geçirilen Engelsiz Çocuk Evi’nin tamamlanmak üzere olduğunu ve en kısa sürede hizmete açılacağını müjdeledi.

Samsun Çarşamba'da 2 dev yatırım tamamlanıyor!

Samsun Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım ve Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Engelsiz Yaşam Merkezi ve Aktif Yaşam Merkezi'nde sona gelindiğini açıkladı.

Kastamonu Kuzeykent'e engelsiz yaşam merkezi müjdesi!

Kastamonu’nun en büyük mahallesi olan Kuzeykent’te 5 yıldır muhtarlık görevini yürüten Ayhan Kılıç, kısa süre önce engelsiz yaşam merkezinin yapımına başlanacağını söyledi.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İnşaatı bittiğinde Türkiye’nin en modern müzeleri arasında yerini alacak" dedi.

Yeni arkeoloji müzeleri inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun ve Kütahya'da yapılacak yeni arkeoloji müzelerinin yakın zamanda temelini atacak .

Kastamonu'ya engelsiz yaşam merkezi müjdesi!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 18 yaşındaki otizmli Alideniz Uğur'un resim sergisini izledi. Babaş, sergide Engelsiz Yaşam Merkezi'nin müjdesini verdi. Merkez için ihaleye çıkılacağını belirtti.

Bursa Yıldırım'a engelsiz yaşam merkezi inşa edilecek!

Yıldırım Belediyesi, Arabayatağı Mahallesi’nde Yakın Çevre Yolu’na cepheli alana engelsiz yaşam merkezi inşa edilecek.

Sakarya Engelsiz Yaşam Merkezi'nde son kat tabliyesi döküldü!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Engelsiz Yaşam Merkezi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Sakarya Engelsiz Yaşam Merkezi’nin yüzde 50'si tamamlandı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından şehre müjdesi verilen Engelsiz Yaşam Merkezi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

ibbnin engelsiz müzeleri Haberi

ibbnin engelsiz müzeleri


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul Kalkınma Ajansı (İSKA) “Küresel Turizm Merkezi İstanbul Mali Destek Programı” kapsamında hazırlanan “Erişilebilir Turizm, Engelsiz İstanbul” projesi meyvelerini vermeye başladı. İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü, proje kapsamında bugüne kadar 5 bin engelli vatandaşa İstanbul’un 8 ayrı müzesini gezdirdi.


Müdürlük, engellilere yönelik gezilerle İstanbul genelindeki tüm engelli vatandaşları müzelerle buluşturmayı hedefliyor. “Erişilebilir Turizm, Engelsiz İstanbul” projesi kapsamında, İstanbul’un müzeleri erişilebilir hale getiriliyor ve engelli bireylerin İstanbul’un tarihi ve önemli müzelerinde turistik bir gezi yapmalarına olanak sağlanıyor.


Engelli vatandaşlar, sunulan destekleyici çözümlerle müzeleri bireysel olarak da ziyaret edebiliyor. Türkçe ve İngilizce dil seçenekleriyle oluşturulan müze tanıtım filmleri, işaret diline çevrilerek görme engelli vatandaşlara uygun hale getirildi. Müzeleri tanıtıcı dokümanlar da seslendirildi ve işaret diliyle anlatıldı.  Bütün bu tanıtıcı içerikler...