05 / 05 / 2024

iç cepheye uygulanan ısı yalıtımı

iç cepheye uygulanan ısı yalıtımı

İç cephe mantolama nasıl yapılır?: Uygulama şekli dış cephe mantolama yöntemi ile birebir aynıdır. Ancak dış cephe mantolama da iç cephe mantolamaya göre daha kalın yalıtım malzemesi kullanılıyor...

Lokanta ve kafelerde uygulanan KDV oranları değişti!

Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında lokanta ve kafelerde satılan yiyecek ve içeceklerde yüzde 8 olan KDV yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV de yüzde 20'ye kadar çıkarıldığı kaydedildi.

Zorunlu kış lastiği uygulaması sona eriyor!

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olarak uygulanan ve özel araçlarda ise can, mal güvenliği ile sorunsuz seyahat için hayati önem taşıyan kış lastiği uygulaması 1 Nisan 2024 itibarı ile sona erecek.

İZTO Başkanı Özgener’den ‘yarısı bizden’ çağrısı: İzmir için de uygulansın! 

İş dünyası buluşmasında önemli açıklamalar yapan İZTO Başkanı Mahmut Özgener mega kent İstanbul için uygulanan “Yarısı Bizden" kampanyasının İzmir için de uygulamaya alınması gerektiğini söyledi.

Kira anlaşmazlık davaları değerleme uzmanlarıyla çözüme kavuşacak

Yüksek kira artışlarının önüne geçmek için bir süredir uygulanan yüzde 25 zam sınırı uygulamasının 1 Temmuz’da sona ermesi bekleniyor. 1 Eylül 2023’ten bugüne kira davaları için uygulanan arabuluculuk dönemiyle anlaşmazlıklar hızla çözüme kavuşturulmaya çalışılıyor. 

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

Dikkat! Kredi kartı kullanan herkesten bu para kesilecek!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, faiz oranlarını 500 baz puan artırma kararı aldı. Bu kararın ardından, kredi kartıyla yapılan alışverişlerde uygulanan faiz oranı yüzde 3.71'e yükselecek. Ayrıca, kredili mevduat hesabı ve nakit avans işlemleri için uygulanan faiz oranı da yüzde 4.47'ye çıkacak. Ye

Merkez Bankası’ndan yeni hamle! KKM’den çıkışı hızlandırmak için zorunlu karşılıkları artırdı

TCMB’nin ağustos ayında kademeli bir şekilde kur korumalı mevduat hesaplarından çıkış hedefi koymasına rağmen henüz bugüne kadar beklenen çıkışın gerçekleşmediği belirtiliyor. Banka, bu yüzden son olarak KKM hesaplarına uygulanan zorunlu karşılıkları artırdı.

EYT’lilerin yeni talebi belli oldu! Madde madde sıralandı! İntibak yasası, emekli maaşı, sosyal adalet...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu Başkanı Arzu Lastikçi, EYT’lilerin yeni taleplerini sıraladı. Lastikçi, 2000 yılı öncesi emekli olan kişiler için uygulanan "İntibak Yasası"nın 2000 yılı sonrası emekli olan kişiler için de çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Asgari ücrette plan değişiyor: Yılda tek zam yapılacak! Milyonlarca kişiye son dakika şoku!

Asgari ücrete senede iki defa uygulanan zamların teke düşürüleceği gündeme geldi. İşte milyonlarca çalışanı ilgilendiren o detaylar...

Emekliler seyyanen zam için bastırıyor! 

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin çağrısıyla gündeme gelen seyyanen zamma ilişkin emekliler ısrarlı. Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün memur maaşlarına uygulanan 8 bin 77 lira seyyanen zammın kök aylıklara yansıtılması talep etti.

TOKİ ilk 25 bin kişiye tapusunu verdi! Gözler ikinci kampanyada

TOKİ tarafından yılda iki kere düzenlenen indirim kampanyasının ilkbahar dönemi olan 24 Nisan-18 Mayıs tarihleri arasında 25 bini aşkın kişi kampanyadan faydalanarak tapularını teslim aldı. Kampanyanın yıl içinde uygulanan ikincisinin ise sonbaharda yapılacağı tahmin ediliyor.

İmar Yönetmeliği’nin tartışmalı maddesi için yürütmeyi durdurma kararı! 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’nın, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde uygulanan konut üretimini artıran değişikliğin iptali amacıyla açtığı davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. Danıştay, söz konusu davada yürütmeyi durdurma kararı aldı. 

Atatürk Orman Çiftliği’nde rezidansa geçit verilmedi! Yargı imar değişikliğini iptal etti! 

Atatürk Orman Çiftliği, Çimento Fabrikası alanında Limak tarafından rezidans ve ticaret merkezi yapmasına imkan tanınan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygulanan imar planı değişikliği mahkemeden döndü. 

iç cepheye uygulanan ısı yalıtımı Haberi

iç cepheye uygulanan ısı yalıtımı


İç cephe mantolama nasıl yapılır?


İç cephe mantolama uygulaması, çok katlı binalarda bina yönetimi tarafından dış cephe mantolama uygulaması kararı alınamadığı durumlarda daire sahipleri tarafından uygulanabilecek bir yöntemdir.


Uygulama şekli dış cephe mantolama yöntemi ile birebir aynıdır. Bazı farkları vardır. Dış cephe mantolama da iç cephe mantolamaya göre daha kalın yalıtım malzemesi kullanılabilirken. İç cephe de bu oran sadece 2-3 cm civarındadır.





Uygulama sonucu duvarlar dekoratif şekilde boyanabiliyor, hatta isteğe bağlı olarak alçıpan uygulaması bile yapılabiliyor. Bu uygulama yapılarak az da olsa ısı yalıtımı sağlanabiliyor.  


İç cephe yalıtım sistemlerinin katkısı az olduğu bir gerçek ve aynı zamanda bazı olumsuz yönleri de...