02 / 05 / 2024

ic ictas astaldi üçüncü köprü

ic ictas astaldi üçüncü köprü

Üçüncü köprü inşaatını hangi firma yapıyor? 3. Köprüyü kim inşa ediyor? Üçüncü Köprüyü kim yapacak? Üçüncü Köprüyü kim yapıyor? Üçüncü köprü ihalesini kim aldı? Yavuz Sultan Selim Köprüsü nasıl olacak? İşte cevaplar...

Ic Raga Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Ic Raga Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi Beyoğlu’nda  300  bin TL sermaye bedeli ile Alı Kouhzadeh, Elham Ebrahımı, Mahshıd Golshanı tarafından kuruldu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yüzde 51 hissesi IC İÇTAŞ’a devrediliyor!

Yavuz Sultan Selim’in işletmesinden çekilen İtalyanlardan sonra bu defa bir kötü haber de Fransızlardan geldi. Buna göre Fransız devi Egis, hissesini ortağı IC İÇTAŞ’a devretmeye karar verdi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün satışında son durum ne?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün 2027'ye kadar işletme hakkını elinde tutan IC Yatırım Holding, bir grup Çinli yatırımcıyla görüşmeleri askıya aldı.

IC Holding'in gözü Joe Biden'ın açıkladığı altyapı projelerinde!

52 senelik geçmişi bulunan ve Türkiye'nin önde gelen taahhüt şirketlerinden biri olan IC Holding, gözünü Joe Biden'ın açıkladığı altyapı projelerine çevirdi. Şirketin yönetim kurulu başkanı İbrahim Çeçen, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu'nun satışında sona gelindi!

2021'in ilk büyük satışı için geri sayım başladı. IC İçtaş, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Kuzey Çevre Otoyolu'nun yüzde 51'inin satışı için Çinliler ile yürüttüğü görüşmeleri imza aşamasına getirdi.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde inşaat çalışmaları tekrar başladı!

Ankara Etlik Şehir Hastanesi projesini hayata geçiren Türkerler ve Astaldi ortaklığı, 883 milyon Euro tutarlı proje finansmanı kredilerini yeniden yapılandırdı. Yeniden yapılandırma sürecinin bittiği Ankara Etlik Şehir Hastanesi projesinde inşaat çalışmaları tekrar başladı.

Ica Astaldi-Ic İçtaş Whsd İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Ica Astaldi-Ic İçtaş Whsd İnşaat Anonim Şirketi bugün Şişli'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Fırat Çeçen, Halil İbrahim Dönmez, Yusuf Baykan, Mehmet Murat Kurtuluş, İlkhan Gökçe ve Mehmet Gönenç ortaklığında kuruldu.

Ic İçtaş Astaldı Ica İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Ic İçtaş Astaldı Ica İnşaat Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yusuf Baykan tarafından kuruldu.

Nurol GYO'nun sermayesi 360 milyon TL'ye çıktı!

Nurol GYO, 400 milyon TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 205 milyon TL olan çıkarılmış sermayesini rüçhan hakları tamamen kısıtlanarak toplam satış tutarını 360 milyon TL'ye çıkardı. 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne 1,5 milyar TL, karayollarına 7 milyar TL ödeme!

Karayolları, 2019'un ikinci yarısında Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’ndan öngörülen sayıda araç geçmediği için işletmeci IC İçtaş İnşaat–Astaldi konsorsiyumu ICA’ya, garanti kapsamında 1.6 milyar lirayı aşkın ödeme yaptı...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde hisse devrine vize!

Rekabet Kurulu, Astaldi S.P.A'nın, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki hisselerinin IC İçtaş'a devrinin izne tabi olmadığı kararını verdi...

3. Köprü’de neler oluyor?

İtalyan Astaldi 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinden çıkıyor. İtalyanlar dev projeden çıkarken 6 Çinli şirket ise oluşturdukları konsorsiyumla projenin yüzde 51'ini satın alacak. 

Çinliler 3. köprüye talip!

Çinli China Merchants Expressway, CMU, Zhejiang Expressway, Jiangsu Expressway, Sichuan Expressway ve Anhui Expressway firmalarından oluşan 688.5 milyon dolar sermayeli konsorsiyum 3.köprünün işletmesinden sorumlu olan IC İçtaş'ın yüzde 51'ini almayı hedeflediğini açıkladı.

ic ictas astaldi üçüncü köprü Haberi

ic ictas astaldi üçüncü köprü
Üçüncü köprüyü kim yapıyor?


Üçüncü köprü olarak bilinen Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatı ihalesini IC Ictaş Astaldi Ortaklığı, yapım ve işletme süresi dahil 10 yıl 2 ay 20 günlük teklifiyle kazandı. 


Yap-İşlet-Devret Modeli kapsamında gerçekleştirilecek; 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi, 2012 yılında gerçekleştirilen ihale neticesinde, 10 yıl 2 ay 20 günlük yatırım ve işletme süresiyle IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Astaldi S.P.A. ortaklığı tarafından kazanıldı ve köprünün temeli 29 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleşen törenle atıldı.  

Proje kapsamında, yaklaşık 115 km uzunluğunda otoyol ve bağlantı yolları, viyadükler, otoyol köprüleri ve tüneller ile 3. Boğaz Köprüsü yer alıyor.

3. Köprü'nün ilkleri!


3. Boğaz Köprüsü, birçok özelliği ile ilkleri barındırıyor. Köprü tamamlandığında;

59 metre genişliği ile dünyanın en geniş asma köprüsü,


1.408...