03 / 05 / 2024

ICA

ICA

ICA’nın hayata geçirdiği 3’üncü boğaz köprüsü projesinde çelik tabliye montaj işlemlerinde son viraja girildi. Köprüde en ağırı 923 ton olan 59 çelik tabliyeden 36’ünün montaj ve kaynak işlemleri sona erdi.

Kooperatifçilik ilkeleri nelerdir?

Uluslararası Kooperatifler Birliğinin 23 Eylül 1995 tarihinde İngiltere’nin Manchester kentinde yapılan toplantı sonucu belirlenen kooperatifçilik ilkeleri nelerdir? Günümüzde hala uygulanan yedi ilke için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kilis'e güneş enerjisi panel fabrikası kurulacak!

Güneş enerjisi panel fabrikası ve güneş tarlası yatırımı için Türkiye'deki imkanları araştıran uluslararası enerji firması ABD'li ICA, Kilis'te 7 milyar dolarlık yatırım kararı aldı

45. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul’a yoğun talep! 26 Nisan'da kapılarını açıyor!

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 26 Nisan tarihinde kapılarını açıyor. ICA Group Türkiye Genel Müdürü Kemal Ülgen, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu...

Ica Astaldi-Ic İçtaş Whsd İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Ica Astaldi-Ic İçtaş Whsd İnşaat Anonim Şirketi bugün Şişli'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Fırat Çeçen, Halil İbrahim Dönmez, Yusuf Baykan, Mehmet Murat Kurtuluş, İlkhan Gökçe ve Mehmet Gönenç ortaklığında kuruldu.

Ic İçtaş Astaldı Ica İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Ic İçtaş Astaldı Ica İnşaat Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yusuf Baykan tarafından kuruldu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne 1,5 milyar TL, karayollarına 7 milyar TL ödeme!

Karayolları, 2019'un ikinci yarısında Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’ndan öngörülen sayıda araç geçmediği için işletmeci IC İçtaş İnşaat–Astaldi konsorsiyumu ICA’ya, garanti kapsamında 1.6 milyar lirayı aşkın ödeme yaptı...

İca Mimarlık Ve Mühendislik Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İca Mimarlık Ve Mühendislik Yapı Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Adem Özlü ve Cevdet Kızıltaş ortaklığında kuruldu. 

İstanbul Havalimanı'na hızlı ve kolay ulaşım!

ICA Genel Müdürü Atilla Gökçe, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu'nun İstanbul ulaşımına kazandırdıklarını anlattı.

Ica Danışmanlık Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Ica Danışmanlık Mühendislik Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kerem Dinçer tarafından kuruldu. 

Rusya'da dev inşaat projesine Türk talip!

Rusya Federal Yol Ajansı Rosavtodor ve Türk-İtalyan ortaklığı ICA Construction, Rusya'da yol inşaatı yatırımları alanında işbirliği yapmak üzere anlaşmaya vardı.

3. köprü ikramiye krizine açıklama geldi!

İşçilerin "ikramiye" eyleminin ardından 3. köprüyü yapan ICA İçtaş Astaldi Adi Ortaklığı'ndan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada özetle, "İsçilerin ikramiyeleri ise resmi bildirimleri müteakip ödenmektedir" denildi.

Ica Mühendislik İnşaat Taahhüt Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ica Mühendislik İnşaat Taahhüt Ticaret Anonim Şirketi, Abdullah Yüksel Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL sermaye ile 10 Mart'ta Beykoz, Gümüşsuyu Mahallesi, Kaynak Sokak'ta kuruldu.

3.köprü inşaatında son durum!

ICA'nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü'nde çelik tabliye montaj işlemlerinde ilk aşama bitirildi. 3. Köprü Projesi'nde 59 çelik tabliyeden 48'inin montaj ve kaynak işlemi tamamlandı. Asya ve Avrupa yakasının birleşmesine 247 metre kaldı.

3. Boğaz Köprüsü'nde en ağır tabliye de yerleştirildi!

ICA’nın hayata geçirdiği 3’üncü Boğaz Köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü projesinde çelik tabliye montaj işlemlerinde son viraja girildi. 3. Boğaz Köprüsü'nde iki yakanın birleşmesine 415 metre kaldı.

3. Boğaz Köprüsü'nün birleşmesine 535 metre kaldı!

ICA’nın hayata geçirdiği 3’üncü boğaz köprüsü projesinde çelik tabliye montaj işlemlerinde son viraja girildi. Köprüde en ağırı 923 ton olan 59 çelik tabliyeden 36’ünün montaj ve kaynak işlemleri sona erdi.

ICA Haberi

ICA

36 çelik tabliyelerinin montajının tamamlanmasıyla birlikte iki yakanın birleşmesine 535 metre kalmış oldu. Üzerinden çift yönlü 8 şeritli otoyol ve iki şeritli demir yolu geçecek olan köprünün Asya yakası kısmına 18’inci tabliyenin kaldırılışı ve köprüdeki çalışmalar İhlas haber Ajansı (İHA) kamerası tarafından görüntülendi.


Ana kablonun çekiminde son aşamaya geçildi


Öte yandan köprüde ana kablo, eğik askı halat yapımıyla eş zamanlı olarak sürdürülen çalışmalarda, 10 metrelik dev çelik üst kirişi panellerinin montajı devam ediyor. 10 metrelik çelik üst kiriş panelleri, yüksek kapasiteli pompalar kullanılarak büyük bir operasyonla yaklaşık 225 metre kaldırılarak iki kule arasına yerleştirildi.


Diğer yandan 3’üncü Boğaz Köprü Projesi’nde kedi yollarının yapımının ardından başlanan ana kablonun çekimi işleminde son aşamaya geçildi. Kedi yollarının yapımının ardından başlanan ana kablo çekim işlemi hem...