21 / 05 / 2024

İçme suyu arıtma tesislerinde değişen sistem

İçme suyu arıtma tesislerinde değişen sistem

OSKİ içme suyu arıtma tesislerinde, gaz klor sisteminden sıvı klor sistemine geçildi. Suyun dezenfeksiyon işlemi için gaz klorun en yaygın kullanılan klor çeşidi olduğu belirtildi.

Karaman'da inşaatı devam eden projeler incelendi!

Karaman Valisi Fahri Meral, inşaatı devam eden ve 2017 yılı sonunda faaliyete geçmesi beklenen İbrala Barajı içme suyu arıtma tesisi ile kapalı sulama sistemi ve Taşkale Göleti sulama tesislerinde incelemelerde bulundu.

Aksaray'ın yeni arıtma tesisi için imzalar atıldı!

Aksaray’ı içme suyuna kavuşturacak olan 25 milyon TL'lik yeni içme suyu arıtma tesisi için imzalar atıldı. İmza töreninden sonra taraflar birbirlerine hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

Nizip İçme Suyu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Nizip’e yaptırılan 7 bin 500 tonluk içme suyu deposu ve arıtma tesisinin inşaatı tamamlandı. Tesis Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katıldığı törenle açıldı.

Siverek Arıtma Tesisi'nin inşaatında sona gelindi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi yaptığı açıklamada " Siverek'i içme suyu kuyularından kurtaracak arıtma tesisi projenin çalışmalarında sona gelindi" dedi.

Manisa Deliçoban'a arıtma tesisi inşa edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, il genelindeki içme suyu kalitesini arttırma çalışmaları kapsamında Gördes’in Deliçoban Mahallesi’ne içme suyu arıtma tesisi inşa edecek.

Manisa Alemşahlı'ya arıtma tesisi inşa ediliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Sarıgöl’ün Alemşahlı Mahallesi’ne paket içme suyu arıtma tesisi kazandırarak mahallenin içme suyu kalitesini arttırmak için çalışmalarına başladı.

Ordu Akkuş Arıtma Tesisi yenilendi!

Ordu ilinin dört bir köşesinde yatırım faaliyetlerini sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, Akkuş İlçesi İçme Suyu Arıtma Tesisinde başlattığı revize çalışmalarını tamamladı.

Akoluk İçme Suyu Arıtma Tesisi 40 milyona mal olacak!

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, Trabzon’un içme suyu ve kanalizasyon sorunlarına çözümler üretmeye devam ediyor.

Denizli Bozkurt Cumalı’ya arıtma tesisi inşa edilecek!

Denizli’nin 19 ilçesinde alt yapı yatırımlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi DESKİ, atık su hattı bulunmayan Bozkurt ilçesinin Cumalı Mahallesi’ne 13.200 metre kanalizasyon ve 7.500 metre içme suyu hattı ile 1 adet paket arıtma tesisi yapacak.

Ant Çevre projeleri tam gaz!

Ant Yapı bünyesindeki Ant Çevre ’nin faaliyetleri hızla ilerliyor. Türkmenistan’da, Serdarabad’da, Lebap vilayetinde başlanmış olan, günde 30.000 metreküp kapasiteli içme suyu arıtma tesisinin çelik konstrüksiyon işleri tamamlanmış durumda.

Ordu'ya 4 yeni atıksu arıtma tesisi!

İçme suyu ve altyapı yatırımlarını sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, projelerine çevresel üstyapı çalışmalarını da katarak Ordu’ya 4 adet paket atık su arıtma tesisi kazandırıyor.

Manisa Kıranşeyh İçme Suyu Arıtma Tesisi yükseliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, sondaj kuyusu açtıktan sonra ihtiyaç duyulan noktalara içme suyu arıtma tesisleri inşa ederek vatandaşlara ulaşan suyun kalitesini artırıyor.

Manisa Kıranşeyh’e arıtma tesisi inşa ediliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Köprübaşı Kıranşeyh Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların daha kaliteli su tüketebilmeleri için mahalleye yeni içme suyu arıtma tesisi inşa ediyor.

İçme suyu arıtma tesislerinde değişen sistem Haberi

İçme suyu arıtma tesislerinde değişen sistem

OSKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı'na bağlı İçme Suyu Arıtma Tesisleri ve içme suyu terfi merkezlerinde, suyun dezenfeksiyonunda kullanılan gaz klor (elementer klor) üniteleri yerine sıvı klor üniteleri kuruldu. 


Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, suyun dezenfeksiyon işleminde gaz klorun en yaygın kullanılan klor çeşidi olduğu, basınçlı tanlarda sıvılaştırılmış gaz halinde taşındığı ve depolandığı ifade edilerek, "Arıtma tesislerinde genelde ortalama 50 ve 75 kilogramlık klor tankları kullanılır. Çok büyük çaplı arıtma tesislerinde kullanılmak üzere 1 tonluk klor tankları da üretilmektedir" şeklinde bilgi verildi. 


Açıklamada, gaz klor, klor formları içinde en ucuz olanı, raf ömrünün uzun obuası avantaj olarak gözükse de, klor gazı tehlikeli bir gaz olduğundan kullanımının yüksek risk taşıdığı belirtilerek, heıhangi bir sebeple gaz kaçağı yaşandığında 5 km2 Mik alanı etkilediği;...