24 / 07 / 2024

içmimari projesiz yapı ruhsatı alınabilir mi

içmimari projesiz yapı ruhsatı alınabilir mi

TMMOB İçmimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Sema İşbilir ve yönetim kurulu üyeleri İnterteks Uluslararası Fuar" alanında "iç mimarların hukuki haklarına yönelik’’ basın açıklaması yaptılar. Sema işbilir içmimarların sorunlarına dikkat çekti.

TOKİ kura çekilişi nasıl yapılır?

Hayata geçirdiği projelerle dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, yeni projeler için start verdi. Peki TOKİ kura çekilişi nasıl yapılır?

İcra iflas kanunu değişikliği ile yeniden yapılandırma TBMM'de görüşülecek!

'İcra iflas kanunu değişikliği ile yeniden yapılandırma düzenlemeleri ve teklifleri TBMM komisyonlarınca masaya yatırılacak.

Emlak Konut GYO Başakşehir'de 204 ticari ünite için tadilat yapı ruhsatı aldı!

Emlak Konut GYO projelerinden "İstanbul Başakşehir Kayabaşı Rekreasyon Alanı Ticaret ve Bölge Parkı İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi" kapsamında,  toplam 204 ticari ünite için tadilat yapı ruhsatları alındı.

Kira ödemeyen kiracı için ne yapılabilir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal, köşe yazısında kirasını ödemeyen kiracı için ne yapılmalı sorusunun yanıtını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Ümraniye yeni kaymakamlık binası için ihale yapıldı!

Ümraniye'de yeni inşa edilecek kaymakamlık binası için ihale yapıldı. Yeni bina inşaatının 600 gün içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. 

Antalya'da koruma amaçlı arazi değiş tokuşu yapıldı!

Antalya’da Magydos Antik Kenti'nin bir bölümü yapılaşma nedeniyle koruma amaçlı arazi değiş tokuşu yapıldı.

Yeşil GYO'nun iştiraki Zincir Yapı'nın sermayesi 470.6 milyon TL'ye çıktı!

Yeşil GYO'nun iştiraki Zincir Yapı A.Ş.'nin sermayesi yüzde 459,62 oranında, 386 milyon 553 bin 746 TL artırılarak, 470 milyon 656 bin 46 TL'ye çıkarıldı.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31371 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Dinamik File İş Güvenliği Malzemeleri Ve Yapı İnşaat Sanayi Ticaret İthalat İhracat Ltd.Şti kuruldu!

Dinamik File İş Güvenliği Malzemeleri Ve Yapı İnşaat Sanayi Ticaret İthalat İhracat Ltd.Şti bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Yasin Sancaktutan tarafından kuruldu.

Markalı konut satışlarının yüzde 8.75'i yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Kasım 2020 sonuçlarına göre, Kasım 2020'de markalı konut satışlarının yüzde 8.75'i yabancılara yapıldı.

İstanbul depremi için neler yapıldı?

İzmir depreminden sonra dikkatler İstanbul'a çevrildi. Peki İstanbul depremi için neler yapıldı? Hangi çalışmalar, raporlar hazırlandı? İşte detaylar...

Türkiye'de önceliği işlev olan yapılar inşa edilmeli!

Türkiye deprem bölgesinde yer alan bir ülke, Bu sebeple yapı stoklarının depreme dayanıklı hale getirilmesi ve depreme dayanıklı konutların inşa edilmesi gerekiyor. Türkiye'de önceliği işlev olan yapılar inşa edilmeli...

Hulki Çiftçi İnşaat Yapı Taahhüt Gıda Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hulki Çiftçi İnşaat Yapı Taahhüt Gıda Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hulki Çiftçi, İsmail Karabulak ve Salih Çiftçi ortaklığında kuruldu.

içmimari projesiz yapı ruhsatı alınabilir mi Haberi

içmimari projesiz yapı ruhsatı alınabilir mi

TMMOB İçmimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Sema İşbilir ve yönetim kurulu üyeleri Mehmet Şanlıtürk, Hasan Alpay Gülten, Serpil Boz, Cem Akyürek, Özgür Algan, Mehmet Murat Sevindik, dün İnterteks Uluslararası Fuar" alanında "iç mimarların hukuki haklarına yönelik’’ basın açıklaması yaptılar. Konu ile ilgili konuşan T.M.M.O.B. İstanbul İçmimarlar Şube Başkanı Sema İşbilir, bütün yapılarda Danıştay kararlarına rağmen hakların ihlal edilmesine ayrıca müteahhitlerin yapılarında halen iç mimar talep etmemesine dikkat çekti. 


İÇMİMARLIK HİZMETLERİ ÇIKARTILDI

İşbilir, ‘’İçmimarlık mesleğinin Anayasamızın 135. maddesine istinaden Kurulmuş, TMMOB çatısı altında bir meslek olması ve TMMOB nin ve Danıştay 8. Dairesinin Kararlarınca 'da kesinleştirilmiş olan kararla mimarlık hizmetleri içerisinden İçmimarlık hizmetleri çıkartılmıştır. İmar Kanununun 38. Maddesinde belirtilen "Mühendisler, Mimarlar,Şehir plancıları ibaresindeki Mimarlar kelimesi; İçerisinden İçmimarlık hizmetlerinin çıkartılmasından dolayı İçmimarlık meslek...