07 / 05 / 2024

icra emri takibi nasıl olur

icra emri takibi nasıl olur

Borçlunun borcunu ödememesi durumunda alacaklı borcunu tahsil edebilmek için bir çok yola başvurabiliyor. Bu yollardan bir tanesi de icra takibi oluyor. Peki,eve icra gelebilir mi? Eve icra kalktı mı 2014!

Kredi ve kredi kartı borçlarında icra takibi zirve yaptı! 1 haftada 1.2 milyar TL arttı!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin hazırlamış olduğu ekonomi raporuna göre bankaların icra takibine aldıkları bireysel kredi ve kredi kartı alacakları ise 19-26 Nisan 2024 haftasında 1.2 milyar Türk Lirası daha arttı ve 59.7 milyar Türk Lirası'na çıktı. 

Kemer Country sitesindeki 94 kişi bakanlığa icra takibi başlattı!

Kemer Country sitesindeki 94 ünlü isim, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na karşı icra takibi başlattı.

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski eşi Rıza Sarraf'a ait İstanbul Beylikdüzü'ndeki dairelerin yaklaşık 400 bine yakın aidat borcundan dolayı icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu.

Tarım Kredi'den çiftçilere müjde! İcra takibi kalkıyor, geçmiş borç faizleri siliniyor!

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin çiftçi desteklerini artırmak için kolları sıvadı. Bu kapsamda bazı yeni düzenlemeler yapıldı. Milyonlarca çiftçi için icra takibi kaldırılıyor, geçmiş borç faizleri siliniyor ve kredi limitleri güncelleniyor. İşte ayrıntılar...

Yeme-içme sektöründen kira, icra ve iflas çağrısı!

Genelgeyle kapatılan yeme-içme işletmelerine kamu bankaları icra takibi başlattı. TURYİD Başkanı Kaya Demirer, "Bir taraftan kamu kapatacak, bir taraftan da kamu bankası borcunu öde diyor. Neyle ödeyeceğim? Yazarkasamda kilit var" dedi. 

İzmir Gaziemir'de kirasını ödeyemeyen esnafa icra takibi!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, ilçede faaliyet gösteren iki esnaf için birikmiş kira borçları sebebiyle icra takibi başlattı.

Kira alacağı ve tahliye için icra takibi örnek 2021!

Kiracı kira bedelini ödemediğinde, kiralayan ödenmeyen kira bedellerini, icra dairesi aracılığıyla talep edilebiliyor. Peki kira alacağı ve tahliye için icra takibi nasıl başlatılıyor? İşte kira alacağı ve tahliye için icra takibi örnek 2021...

Ödenmeyen senetler için icra takibi başlatabilirsiniz!

Bir senet anlaşması sonucunda vadesi gelmiş ancak halen ödenmemiş senet artık ödenmemiş senet kapsamına giriyor. Vadesi geçeli uzun zaman olan senetler için icra takibi başlatılabiliyor.

İcra takibi ve haciz işlemleriyle ilgili veriler mecliste!

23 Temmuz 2020 tarihi itibariyle icra takibi ve haciz işlemleriyle ilgili veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Başevirgen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ödenmeyen apartman aidatı için icra takibi olur mu?

Posta yazarı Tamer Heper, '1822 haneli bir sitede oturuyorum. Kendi kafalarına göre aidat toplamaya kalkıyor. Ödemeyenlere gecikme cezası tatbik ediyor ve hatta gecikme cezasını ödemeyenleri de icraya vereceklerini söylüyor. İcraya verilirsek, bir de icra masrafı vs. öder miyiz?' sorusunu yanıtladı.

Kirasını eksik ödeyen Migros'a icra takibi ve tahliye davası!

Koronavirüs önlemleri kapsamında AVM'ler Mart ayının ortalarında birer birer kapanmıştı. 11 Mayıs'ta kademeli olarak açılmalarına karar verilen AVM'lerde mağaza sahipleri ile perakendeciler arasında kira tartışmaları ortaya çıkıyor. Kirasını eksik ödeyen Migros'a icra takibi başlatılacak.

Kirasını ödemeyen kiracı için icra takibi süreci nasıl işler?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun kiracısının kirasını ödememesi üzerine icra takibi sürecine dair sorusunu yanıtladı..

Doğa Koleji'nin sahiplerine 240 milyon liralık icra takibi!

Doğa Koleji'ni 2016'da Metal Yapı Konut'un sahibi Ömer Saçaklıoğlu almıştı. Türkiye'de 123 kampüsü olan Doğa Koleji'nin sahipleriyle ilgili Temmuz 'da icra takibi başlatıldı. Üç ayrı icra takibinin tutarı 240 milyon lira seviyesine ulaştı.

icra emri takibi nasıl olur Haberi

icra emri takibi nasıl olur

Eve icra kalktı mı 2014?

Alacaklının borçludan alacağını almak için icra müdürlüğünde başlattığı işlemin hukuki adına icra takibi deniyor. İcra müdürlüğü tarafından gönderilen tebligatlar genellikle icra takibi üzerine düzenlenen ödeme veya icra emri olarak karşımıza çıkıyor. Borçlunun borcunu ödememesi durumunda borçlunun mallarına haci konulabiliyor. 


İcra takibinin kesinşlemesinden sonra alacağın tahisilini alabilmek için icra talebinde bulunmak mümkün oluyor. Kişinin T.C Kimlik numarası ile borçlu üzerine kayıtlı gayrimenkul bulunup bulunulmadığı görülebiliyor. Bu şekilde haciz işlemi gerçekleşebiliyor.


Ödeme Emri / İcra Emri Farkı Nedir?

Her ikisi de ödemediğiniz bir borç bulunduğunu ve icra müdürlüğü aracılığı ile tahsil edileceğini bildiren belgelerdir. 

İcra takibinin birden çok çeşidi vardır: 

• İlamsız takip 

• Kambiyo senetlerine özgü takip 

• İlamlı takip 

İlamsız takip ve kambiyo senetlerine özgü takip yolunda ödeme emri, ilamlı takipte icra emri...