27 / 04 / 2024

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski eşi Rıza Sarraf'a ait İstanbul Beylikdüzü'ndeki dairelerin yaklaşık 400 bine yakın aidat borcundan dolayı icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu.



Ebru Gündeş'in eski eşi Rıza Sarraf 400 bine yakın site aidat borcundan dolayı hakkında icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu. Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Rıza Sarraf'ın Tuzla’da bir mobilya fabrikası, Kapalıçarşı’da bir dükkân, Bahçelievler’deki bir rezidansta iki ofis ile Beylikdüzü’ndeki bir sitede sekiz daire bulunuyor.

400 BİNE YAKIN AİDAT BORCU VAR!

Rıza Sarraf'ın Tuzla’daki fabrika binası ve Kapalıçarşı’daki dükkânlar kiraya verilmişti.  Sarraf’ın şirket merkezi olarak kullandığı Bahçelievler’deki iki ofis ise devam eden soruşturma nedeniyle kiraya verilemiyor.

Sarraf’ın Beylikdüzü’ndeki "Bella Park" projesindeki sekiz dairesi bulunuyor. Aidatları ödenmeyen bu daireler site yönetimi başına büyük sorun oldu. 

Yönetim, 400 bin lirayı bulan borç için icra takibi başlattı.  Sarraf’a karşı başlatılan takip sonrası dairelere haciz konuldu. Ancak, el koyma kararı olduğu için dairelerin icradan satışı mümkün olmuyor.

İcra takibi sonrası Beylikdüzündeki dairelerin bir kaçı kiraya verildi. Gelen kiralarla biriken site aidatları ödenmeye çalışılırken, 3 dairesi ise kullanıma hazır olmadığı için kiraya verilmedi. 

Üç kişilik kayyum heyeti, savcılığa, Sarraf’a ait dairelerinden birini satarak biriken borçların ödenmesi teklifinde bulundu.

Öte yandan Sarraf’ın ABD’ye yerleşmesi ile birlikte soruşturmada da kayda değer bir ilerlemenin kaydedilemediği ifade edildi. ABD’de at çiftliği kuran Rıza Sarraf isim ve soy ismini ise ‘Aaron Goldsmith’ olarak değiştirdi.

Buna benzer bir icra olayı, 2019 yılında da yaşandı. 4 sene önce İstanbul Büyükçekmece'deki sitenin yönetimi, Rıza Sarraf'ın 47 daire ve dükkanının aidat borcu nedeniyle  25 bin liralık icra takibi başlattı. Sarraf'a ulaşamayan alacaklı avukatının talebi üzerine Ebru Gündeş'e haciz ihbarnamesi gönderildi.

İhbarnamede 25 bin lira borç nedeniyle Sarraf'ın Gündeş'in nezdindeki hak ve alacaklarına haciz konulduğu belirtildi. Ebru Gündeş ise İstanbul İcra Müdürlüğü'ne itiraz etti.

Gündeş, Rıza Sarraf'ın kendisinden hak ve alacağının bulunmadığını savundu. Bu nedenle haciz talebinin yerine getirilemediğini bildiren Gündeş, haciz kararının kaldırılmasını istedi.

Rıza Sarraf Miami'de 3.6 milyon dolarlık evde oturuyor!

Rıza Sarraf'ın yalı davasında son durum ne?

Geri Dön