30 / 04 / 2024

icra memuru evden ne alır

icra memuru evden ne alır

İcra memurluğuna icra takibi için başvuru yapan alacaklı eve haciz işlemini gerçekleştirebiliyor.Peki eve icra geldiğinde ne alır?Haciz edilemeyecek eşyalar nelerdir?İşte eve icra gelmesi..

Kapora dolandırıcılarına operasyon: 5 şehirdeki 32 zanlı tutuklandı!

İzmir merkezli 5 şehirde vatandaşların uygun fiyatlı konut arayışlarını fırsata çeviren dolandırıcılar, internetten vermiş oldukları sahte kiralık konut ilanları ile kapora alıp veya telefonda kendilerini avukat ya da icra memuru olarak tanıtıp, 94 kişinin 10 milyon TL'sini dolandırdılar. 

Defne Samyeli'nin icra davasında yeni gelişme! Evden taşınmayacak!

İki yıldır kira borcunu ödemediği iddiasıyla İstanbul Kemerburgaz’da oturduğu evden tahliyesine karar verilen oyuncu ve şarkıcı Defne Samyeli ile ev sahibi olan iş insanı Yusuf Araz arasında süren davada yeni bir gelişme yaşandı.

Demet Akalın'ın icra memuruna 10 yıl hapis!

Demet Akalın’ın, eşyalarına kasten zarar verdiği iddia edilen icra memuru ile ilgili dava açıldı.

Site yönetimi icra takibi yargıtay kararı!

Site yönetiminde yükümlülüklerini yerine getirmeyen malikler adına yapılan takip hakkında Yargıtay Kararı alındı. İşte site yönetimi icra takibi yargıtay kararı..

Öner Akgün'ün evine haciz geldi!

Tekstilci işadamı Öner Akgün, borcunu ödemeyince evine haciz geldi. Evde olan eşi Aslı Kunter ise takılarını almak isteyen icra memurlarına hakaret edip evden kovdu.

İntifa hakkı cebri icra!

Başkasına ait bir taşınmazdan tamamıyla yararlanmak ve kullanmak hakkı intifa hakkı oluyor. Peki, intifa hakkı cebri icra ile sona erer mi? İşte intifa hakkı ve cebri icra..

Kira sözleşmesi varken evden çıkılır mı?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi varken evden çıkılır mı? Kira kontratı bitmeden kiracı evden çıkarsa ne olur?

İcra ve iflas sistemine reform niteliğinde düzenleme geliyor!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, icra iflas sisteminde reform niteliğinde düzenlemeler getiren bir kanun tasarısı üzerinde çalışmalarını sürdüklerini bildirdi. Bozdağ, Bilirkişilik Kanun tasarısının da bugün Bakanlar Kurulu’nda ele alınacağını açıkladı.

İpotek icra emrine itiraz!

Eğer borç ödenmezse, alacaklı taşınmazın satışını ve borcun kapatılmasını talep edebiliyor. Haklı durumlarda ise alacaklı ipotek icra emrine itiraz edebiliyor. İşte dava örneği..

İcra başvuru harç oranı 2016!

Alacaklı-borç ilişkisi bulunan kimseler arasında yaşanan gecikmeler nedeni ile icra müdürlüğüne müracaat edilebiliyor. Peki, icra başvuru harç oranı 2016 ne kadar? İşte 2016 yılı tarifesi..

İcra ve iflas harçları 2016!

İcra ve iflas işlemlerinde başvuru sahibinin belli harçları ödemesi isteniyor. Ödenecek bu harçlar her sene yeniden belirleniyor. İşte icra ve iflas harçları 2016..

İcra davalarında avukatlık ücreti 2016!

İcra ve İflas Müdürlüklerindeki hukuki yardımlara ilişkin avukatlık ücreti, takip sonuçlanıncaya kadar yapılan bütün işlemlerin karşılığı oluyor. Peki, icra davalarında avukatlık ücreti 2016 ne kadar?

Kiracı istediği zaman evden çıkabilir mi 2015?

Kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor. Peki, kiracı istediği zaman evden çıkabilir mi 2015?

icra memuru evden ne alır Haberi

icra memuru evden ne alır

Eve icra geldiğinde ne alır?

Borçlu bir kimsenin borcunu ödememesi halinde alacaklı borcunu icra yoluyla alabiliyor. Alacaklının İcra Müdürlüğüne başvuruda bulunması gerekiyor. İcra Müdürlüğü borçluya bir tebligat gönderiyor ve bu tebligatta ödeme emrinin alınmasından sonra belirtilen süre içinde ilgili kuruma ödeme yapılması gerektiği, itiraz hakkının olduğu, mal beyanında bulunulması için başvuru yapılması gerektiği belirtiliyor.


Tebligatı alan borçlunun tebligatta belirtilenlere uyması gerekiyor. Borçlunun tebligatta belirtilenlere uymaması halinde icra işlemi kesinleşmiş oluyor ve alacaklı gayrimenkullerin ve malların haczini talep edebiliyor. Ancak borçlu tebligatta belirtilen süre zarfı içerisinde borcunu ödemesi durumunda icra işlemi gerçekleşmiyor.


İcra ve İflas Kanununun 82.maddesine göre haczi caiz olmayan mallar ve haklar şu şekilde:


-Devlet malları ile mahsus kanunlarında haczi caiz olmadığı gösteri­len mal­lar,


-Borçlunun zatı ve mesleki için lüzumlu elbise ve eşyasiyle...