28 / 04 / 2024

Defne Samyeli'nin icra davasında yeni gelişme! Evden taşınmayacak!

Defne Samyeli'nin icra davasında yeni gelişme! Evden taşınmayacak!

İki yıldır kira borcunu ödemediği iddiasıyla İstanbul Kemerburgaz’da oturduğu evden tahliyesine karar verilen oyuncu ve şarkıcı Defne Samyeli ile ev sahibi olan iş insanı Yusuf Araz arasında süren davada yeni bir gelişme yaşandı.



İş insanı Yusuf Araz, İstanbul Kemerburgaz’daki Pasifik Villaları’nda evinde kiracı olarak oturan Defne Samyeli’nin Mart 2019 tarihinden bu yana kirasını ödemediğini öne sürerek İcra Müdürlüğü’ne başvuru yapmıştı.

Yusuf Araz’ın talebi üzerine avukatı ve haciz memurları, geçtiğimiz pazartesi günü eve giderek haciz işlemleri başlatmış, Samyeli’nin eşyalarının bir kısmına haciz konmuştu.

TV100'de yer alan habere göre, İstanbul İcra Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmaya katılan Defne Samyeli’nin avukatları ise “Kira bedeli ve kira artışı, Borçlar Kanunu’na uygun hesaplanmamıştır. Yeniden rapor alınmasını talep ediyoruz” diye konuşmuştu.

Araz’ın açtığı tahliye davasını kabul eden mahkeme, oyuncu Samyeli’nin oturduğu evden tahliyesine karar vermişti. Ayrıca Yusuf Araz’ın kira bedeli olarak başlattığı 123 bin 318 lira 79 kuruş icra takibinin devamına karar verildi.

Defne Samyeli nin icra davasında yeni gelişme! Evden taşınmayacak!

Üst mahkemeye itiraz hakkını kullanan Samyeli, üç aylık kira tutarı olan 45 bin TL'nin içinde olduğu toplam 234 bin 671 TL ödemeyi gerçekleştirdi. Mahkemeden gelecek kararı bekleyen Samyeli, bu süreçte kiracı olarak oturduğu evden taşınmayacak.

Defne Samyeli'nin avukatı, konuyla ilgili olarak "İstanbul 17. İcra Hukuk Mahkemesi tarafından verilen kararla ilgili olarak üst mahkemeye itiraz hakkımız kullanılmıştır. Söz konusu kararı uygulayacak İcra Müdürlüğü'nden de dosyasın üst mahkemeye gidiş süresinden itibaren 90 gün mehil kararı alınmıştır" şeklinde konuştu.

48 yaşındaki sunucunun avukatı, "Mehil kararı gereği işlemler durdurulduğundan İstanbul 17. İcra Hukuk Mahkemesinin vermiş olduğu karar nedeniyle şu aşamada herhangi bir şekilde tahliye ve/veya haciz uygulanması gibi bir durum söz konusu olamaz" şeklinde konuştu.
 

Defne Samyeli'ne büyük şok! Evinden çıkarılacak!


Geri Dön