02 / 05 / 2024

icra takip masrafları

icra takip masrafları

İcra tebliği nedir?: İcra tebliği, Medeni Kanunun 159 ve 396 ncı maddelerine göre mezun olanların meslek veya sanatına mütaallik muamelelerden doğmuş bir borca dair ise kendilerine yapılıyor...

Kat maliki dışındaki kimseler, yönetici olabilir mi?

Kat malikleri dışından seçilen yöneticinin dava ve icra takip işlemi yapabilmesi için kat malikleri tarafından kendisine bu konuda yetki verilmiş olması gerekiyor. Dışardan seçilen yönetici kat malikleri toplantısında oylamaya katılabiliyor.

İcra ve iflas işlemlerinin durdurulması için teklif verildi!

İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında yıl sonuna kadar esnaf ve sanatkârlar aleyhine mevcut borçları için icra takip işlemlerinin yapılmasının engellenmesi planlanıyor.

İcra ve İflas Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verildi!

İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında 2020 yılı sonuna kadar esnaf ve sanatkârlar aleyhine mevcut borçları için icra takip işlemlerinin yapılmasının engellenmesi amaçlanıyor.

Site yönetimi icra takibi yargıtay kararı!

Site yönetiminde yükümlülüklerini yerine getirmeyen malikler adına yapılan takip hakkında Yargıtay Kararı alındı. İşte site yönetimi icra takibi yargıtay kararı..

İcra davalarında avukatlık ücreti 2016!

İcra ve İflas Müdürlüklerindeki hukuki yardımlara ilişkin avukatlık ücreti, takip sonuçlanıncaya kadar yapılan bütün işlemlerin karşılığı oluyor. Peki, icra davalarında avukatlık ücreti 2016 ne kadar?

Kiralanan taşınmazın tahliyesi takip talebi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracının kira bedelini ödememesi halinde mal sahipleri, kiracı hakkında icra takibi başlatmak isteyebiliyor. Peki, kiralanan taşınmazın tahliyesi takip talebi nasıl yapılır?

Haciz masrafları ne kadar?

Haciz işlemleri, borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılması,el konulması işlemi olarak ifade ediliyor. Peki, haciz masrafları ne kadar?

İpoteğin paraya çevrilmesi yoluyla takip örneği!

İpotek alacaklısı, icra dairesine elindeki ipotek belgesinin akit tablosunun tapu idaresince verilmiş resmi bir örneğini ibrazla alacağın miktarını bildirir. İşte ipoteğin paraya çevrilmesi yoluyla takip örneği..

İcra nelere el koyabilir?

Borçlunun borcunun ödememesi durumunda alacaktı borcun tahsili için icra talebinde bulunabiliyor. İcra talebi doğrultusunda icra memurları haciz işlemi için eve gelebiliyor. Peki, eve gelen icra nelere el koyabilir?

Müşterek tapu ayırma masrafları!

Müşterek tapu, müşterek mülkiyet hakkını gösteren tapu belgesine deniyor. Peki birden fazla kimseye ait olan bu müşterek tapu nasıl ayrılır? Müşterek tapu ayırma masrafları nelerdir?

Kaçak yapılaşma takip edilecek anında işlem yapılacak!

Kıyılarda ve şehirlerdeki kaçak yapılaşma "Ortofoto Projesi" ile takip edilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce dünyaya örnek olarak gösterdiği projesinin kentsel dönüşümün hızlı şekilde hayata geçmesine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Uçaklar sayesinde kaçak yapılaşmalar takip edilecek!

Bakanlık kıyılardaki kaçak yapılaşmaları ve şehirlerdeki kaçak katları Ortofoto Projesi ile takip edecek ve gerekli işlemleri anında yapacak. Bu proje için 22 Temmuz'da Esenboğa'dan 5 uçak kalkacak.

Bedelsiz tapu devri masrafları!

Bedelsiz tapu devri işlemi için, gerekli belgelerin temin edilerek, devir masraflarının ödenmesi gerekiyor. Peki bedelsiz tapu devri harcı binde kaçtır? İşte bedelsiz tapu devri masrafları..

icra takip masrafları Haberi

icra takip masrafları

İcra tebliği nedir?

İcraya ait tebliğlerde Tebligat Kanunu hükümleri uygulanıyor. Ancak borçlu, kendilerine kanunen mümessil tayin olunması icabeden şahıslardan ise icra memuru kısa bir zamanda mümessil tayin edilmesini ait olduğu makamdan ister. 


Tebliğ, Medeni Kanunun 159 ve 396 ncı maddelerine göre mezun olanların meslek veya sanatına mütaallik muamelelerden doğmuş bir borca dair ise kendilerine yapılır. 


İcra takip talebi ve muhtevası: 

Takip talebi icra dairesine yazılı veya sözlü olarak ya da elektronik ortamda yapılır. 

Talepte şunlar gösterilir: 

1. (Değişik: 2/7/2012-6352/9 md.) Alacaklının ve varsa kanuni temsilcisinin ve vekilinin adı, soyadı; alacaklı veya vekili adına ödemenin yapılacağı banka adı ile hesap bilgileri; varsa Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası veya vergi kimlik numarası; şöhret ve yerleşim yeri; alacaklı yabancı memlekette oturuyorsa Türkiye’de göstereceği yerleşim yeri (Yerleşim yeri gösteremezse icra...