08 / 05 / 2024

İdare mahkemesi Adana için ne karar verdi

İdare mahkemesi Adana için ne karar verdi

İdare mahkemesi Adana'nın parsel parsel ranta açılmasını öngören imar planı değişikliğini iptal etti. Ancak Başkan Sözlü, rant planını mahkeme kararına rağmen meclisten geçirdi.

İdare Mahkemesi'nden İBB ve TÜRGEV yurtları kararı!

İstanbul 14. İdare Mahkemesi, İBB'nin, TÜRGEV yurtlarıyla ilgili verdiği "sözleşmenin feshedilmesi" karanını hukuka uygun bulmayarak reddetti.

Yılmaz Özdil'in villasındaki yıkımı Muğla Bölge İdare Mahkemesi durdurdu!

Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil'in Bodrum'daki evine ilişkin alınan yıkım kararını, Muğla Bölge İdare Mahkemesi durdurdu...

Adana'da mahkeme imar rantına dur dedi!

Adana 1’inci İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li eski milletvekili Ali Demirçalı’nın da yararlandığı imar değişikliği için yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Adana Ceyhan'da 5 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Ceyhan Sulh Mahkemesi, Adana'nın Ceyhan İlçesi Yalak Mahallesi'ndeki 3 arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış bedeli 5 milyon 93 bin 947 TL olarak belirlendi.

Adana Jurassic Park'a ücretli girişe iptal!

Adana 2. İdare Mahkemesi, Çukurova ilçesindeki Jurassic Park'ın ücretli olduğu gerekçesiyle mahalle sakinlerinin açtığı davada, "Eğlence parkı uygulama işleminde hukuka uyarlık bulunmadığına" karar verdi.

Adana Jurassic Park'ın işletilme kararı iptal edildi!

Doğal Park'ın Jurassic Park olarak işletilmesi Adana 2'inci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Böylece, Eylül ayından beri faaliyette olan ve vatandaşların para ile girebildikleri Jurassic Park kapatılıp halka açılacak.

Adana'daki CarrefourSA arazisinin imar değişikliği kararı durduldu!

Adana 3’üncü İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yaklaşık bir milyarlık rantın oluşmasına neden olduğu öne sürülen imar değişikliği için yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Adana'da inşa edilen Jurassic Park'a dava açıldı!

ADANA'da '100'üncü Yıl Mahallesi Doğal Parkı Koruma Halk Girişimi' üyeleri, merkez Çukurova Belediyesi tarafından Doğal Park'ın bir bölümüne yapılan Jurassic Park'ın hukuksuz olduğunu öne sürerek, 2. İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Bağcılar Bölge İdare Mahkemesi binasının dizaynı göz dolduruyor!

Tasarımı ve iç dizaynı ile göz dolduran İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nin Bağcılar Soğuksu’daki yeni yerleşkesi, adeta bir sanat galerisi. Mahkemedeki sanat eserlerini bizzat projelendiren Mahkeme Başkanı Ahmet Cüneyt Yılmaz, Habertürk'e konuştu.

Atakule, Ankara 4. İdare Mahkemesi'ne temyiz başvurusu yaptı!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ankara 4. İdare Mahkemesi'ndeki dosyada verilen karar aleyhine temyiz yoluna başvurusu yaptı. Danıştay 6. Daire Başkanlığı'nın 2016/494 numaralı dosyasında karar aşamasında.

Hüseyin Sözlü Adana'nın ranta açılması planını tekrar meclisten geçirdi!

İdare mahkemesi Adana'nın parsel parsel ranta açılmasını öngören imar planı değişikliğini iptal etti. Ancak Başkan Sözlü, rant planını mahkeme kararına rağmen meclisten geçirdi.

Seyhan Kent Meydanı imar planı iptal edildi!

Adana 2'inci İdare Mahkemesi kentin göbeğindeki uygulama imar planını iptal etti. Danıştay 6. dairesi de onayladı ama mahkeme kararını uygulaması gereken Seyhan Belediyesi kılını kıpırdatmıyor...

Adana'da uçuş hattındaki Emniyet Müdürlüğü binası yıkılıyor!

Adana'da uçakların alçalma ve kalkış hattında olduğu gerekçesiyle İdare Mahkemesi tarafından 6 katının yıkılmasına karar verilen 14 katlı Emniyet Müdürlüğü hizmet binasında yıkım çalışması başlatıldı

İdare mahkemesi Adana için ne karar verdi Haberi

İdare mahkemesi Adana için ne karar verdi

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin rant hesabı uğruna iptal ettiği 1/25 bin ölçekli nazım imar planı mahkeme engeline takıldı. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verirken, bu karar meclis üyeleri tarafından farklı biçimde yorumlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, mahkeme kararının sadece oylamayla ilgili usulsüzlüğün giderilmesine yönelik olduğunu savunurken, AK Parti ve CHP'li bazı üyelerin, yürütmenin hem oylama, hem de alt ölçekli bir plan varken ve yürürlükte iken 1/25 binliğin iptal edilemeyeceği yönünde alındığını ve bunun imar komisyonuna gönderilmesi gerektiğini belirtti. Uyarılar dikkate alınmadı ve karar MHP'lilerin oy çokluğu ile geçti. 


MECLİSE GECİKMELİ GELDİ 

Büyükşehir Belediye Meclisi, 15 Temmuz 2015 tarihinde yaptığı toplantıda Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği'ne göre bir çevre planının yeterli olacağı düşüncesiyle 1/25 bin ölçekli nazım imar planının iptalini istedi. Karar oylandıktan...