02 / 05 / 2024

İDDMİB ödülleri

İDDMİB ödülleri

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ( TİM ) “ Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ilk 1.000 firması ” listesine giren 79 İDDMİB üyesi, düzenlenen törenle ödüllendirildi...

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri sahiplerini buldu!

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in katıldığı sahiplerini buldu...

BİRTEP Gayrimenkulün Liderleri Ödülleri'nin ana sponsoru oldu!

“BİREVİM” markasının bir girişimi olan, BİRTEP, “Gayrimenkulün Liderleri (Real Estate Stars) Ödülleri”nin ana sponsoru oldu...

BİRTEP, Real Estate Stars Ödülleri'nin ana sponsoru oldu!

Türkiye’nin alıcısı hazır ticaret platformu BİRTEP, “Gayrimenkulün Yıldızları Real Estate Stars Ödülleri”nin ana sponsoru olduğunu açıkladı.

Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde Tema İstanbul’a altı ödül!

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük gayrimenkul projesi Tema İstanbul, Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde altı ödüle adını yazdırdı. İlk etabında yaşamın başladığı Tema İstanbul ile bugüne dek inşaat sektöründe birçok ilke imza atıldı...

Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nden Tema İstanbul'a 6 ödül!

Türkiye ve Avrupa’nın en büyük gayrimenkul projesi olan Tema İstanbul, Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nden 6 ödüle layık görüldü.

Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri'nin kazananları belli oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 16. kez düzenlediği “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri”ni kazananlar belli oldu. Değerlendirme ve inceleme için toplanan Seçici Kurul, 21 başvuruyu ödüle değer buldu.

Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri için başvurular başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi yapıların korunmasını teşvik için bu yıl 16. kez düzenlediği “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri” için başvurular başladı.

Umut Evleri Birleşmiş Milletler Habitat Ödülleri'ne aday!

Düzce depreminde evsiz kalan 234 ailenin Umut Evleri konut projesi Birleşmiş Milletler Habitat Ödülleri’nin 10 finalistinden biri oldu.

Royal Group, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nden 2 ödülle döndü!

Royal Group, Dünya İnşaat Oscarları olarak kabul edilen Inernational Property Awards’da (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) birçok dünya devini geride bırakarak ülkesine iki ödülle döndü.

B.D. Orman Ürünleri İnşaat Otomotiv Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

B.D. Orman Ürünleri İnşaat Otomotiv Gıda Ticaret Limited Şirketi Aydın Dökmeci tarafından 200 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

2017 Sign of the City Ödülleri Kasım'da!

Hürriyet Gazetesi’nin, Türkiye’de gayrimenkul sektörünü daha iyiye teşvik etmek amacıyla düzenlediği Sign of the City Ödülleri bu yıl Kasım 2017’de düzenlenecek.

Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması ödülleri yarın verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen "Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması"nda derece kazananlara ödülleri yarın verilecek.

Royal Group Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nde Türkiye'yi temsil edecek!

Royal Group, dünyanın en prestijli emlak ödülleri olan International Property Awards’da (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) Türkiye’yi temsil edecek.

İDDMİB ödülleri Haberi

İDDMİB ödülleri

İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, “yeni fikirleri ve yeni patent çalışmalarını desteklemekle yetinmediklerini” belirterek, “atıl kalmış, üretim süreciyle tanışamamış ve rafa kaldırılmış patentleri inceleyip, uygun olanları ekonomiye kazandıracaklarını” açıkladı.

Son yıllarda gerçekleştirdiği etkinlikler ve özellikle inovasyona yönelik çalışmaların doruk noktası olarak görülen Metalik Fikirler Yarışması ile dikkat çeken İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB),  sıradışı bir çalışmaya daha öncülük yapmak için hareket geçti.

İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, önceki yıllarda büyük heveslerle ve çeşitli iyi niyetli girişimlerle alınan, ancak üretim süreci ile tanışamayan binlerce patent bulunduğuna işaret ederek, “sahiplenen bulunmadığı için raflarda tozlanmaya terkedilen patentlerin uygun olanlarının ekonomiye kazandırılması için bir çalışma başlattıklarını” açıkladı. Öztiryaki, bu amaçla “patent avcısı” ekip oluşturduklarını bildirdi.


Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) “Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ilk...