07 / 05 / 2024

İdeal agrega standartları

İdeal agrega standartları

İnşaatta kullanılan kırmataş, kum, çakıl, cüruf gibi atıl gereçler, "Agrega" ismi altında nitelendiriliyor. Agrega nedir, detayları haberimizde...

Agrega Geri Dönüşüm Anonim Şirketi Kuruldu!

Agrega Geri Dönüşüm Anonim Şirketi Tuzla’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Başkaya tarafından kuruldu.

Agrega Enerji Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Agrega Enerji Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Gider, Mustafa Şimşek ve Yusuf Gönül ortaklığında kuruldu.

Kartaş Agrega Maden Lojistik İnşaat Yapı Malzemeleri İth.İhr. Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kartaş Agrega Maden Lojistik İnşaat Yapı Malzemeleri İth.İhr. Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil İbrahim Karahan tarafından kuruldu.

Hedef Agrega Madencilik Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Hedef Agrega Madencilik Ve İnşaat Anonim Şirketi Bağcılar'da Hakan Elçi ve Taner Topallı ortaklığında kuruldu.

Zirve Agrega İnşaat Petrol Ve Madencilik Anonim Şirketi kuruldu!

Zirve Agrega İnşaat Petrol Ve Madencilik Anonim Şirketi bugün Bağcılar'da Hakan Elçi ve Taner Topallı ortaklığında kuruldu.

Gamze İlgezdi'den AKM'nin dünya standartlarına göre yapılmadığı iddiası!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, yeni yapılan AKM'deki opera çukurunun dünya standartlarına göre yapılmadığını iddia etti. 

İSTEB-BEZE iş birliği ile emlakçılık standartları geliştirilecek!

İSTEB-BEZE işbirliği kapsamında, tüketicinin bilinçlendirilmesi; çağdaş, şeffaf ve güvenilir emlakçılık standartlarının geliştirilmesi ve bu konularda kamuoyu oluşturulmasına ilişkin çalışmalar gerçekleştirilecek.

Emlakta standartları yükselten yasa çıktı!

Gayrimenkul danışmanlığında standartları belirlemek üzere uzun yıllardan bu yana beklenen yasa sonunda çıktı...

Deal Real Estate Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Deal Real Estate Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Güngören'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmad Kassab ve Makbule Tetik ortaklığında kurulud.

AVM'ler açılışa hazır! İşte yeni standartlar!

Normalleşme sürecinin hem gündelik hem de profesyonel yaşam açısından farklılıklar getirmesi beklenirken, bu süreçte AVM'lerde oluşacak yeni standartlar herkes tarafından merak ediliyor.

Agrega Proje Mühendislik Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Agrega Proje Mühendislik Mimarlık Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Emre Özhabeş ve Furkan Erol tarafından kuruldu.

Best Deal LL C Emlak Danışmanlığı Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Best Deal LL C Emlak Danışmanlığı Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 350 bin TL sermaye bedeli ile Ahmad Dahklalah ve Masud Haider tarafından kuruldu.

Akgül Agrega İnşaat ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akgül Agrega İnşaat ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketibugün Sultangazi'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Dilek Akgül Olgun, Kadir Dalbay ve Mehmet Akgül tarafından kuruldu.

İdeal agrega standartları Haberi

İdeal agrega standartları

Agrega nedir?

Agrega, harç, beton veya asfalt gibi malzemelerin ana bölümünü meydena getiren , cüruf, kum, çakıl ve kırmataş gibi atıl gereçler olarak ifade ediliyor. Agregalar, daha büyük taşların kırılması sonucu elde ediliyor. Uygun nitelik ve karışımın sağlanması halinde yüksek fırın cürufu, lav cürufu, süngertaşının ufalanmasından elde edilen parçalar da yerine göre agrega olarak kullanılabiliyor.


Ancak, şist ve şistle karışık, parçalanabilir taşlar agrega olarak kullanılmaya elverişli olmuyor. Çünkü agregaiçinde pislik, şist, kil, mika, organik maddeler ve çinko sülfürün bulunmaması gerekiyor. "Agrega nedir?" sorusunun genel tanımlamasını yapmak gerekirse;


"Agrega, doğal, yapay veya her iki cins yoğun mineral malzemenin genellikle 100 mm’ye kadar çeşitli büyüklüklerdeki kınlmamış ve/veya kinimiş tanelerinin bir yığınıdır." şeklinde karşımıza çıkıyor.


Agrega çeşitleri..

1. Hafif agregalar, vermikülit, perlit gibi, harçta kum yerine kullanılan...