08 / 05 / 2024

İdris Güllüce ataköy sahil projeleri açıklama

İdris Güllüce ataköy sahil projeleri açıklama

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yeni düzenleme ile daha önce kamuoyunda tartışılan ve yıkım kararı alınan yapıların kurtarılacağı iddialarını yalanladı..

İdris Güllüce Yıldırım'da kentsel dönüşüm sorularını cevaplandırdı!

İlçeyi ortak akılla yöneten Yıldırım Belediyesi, gençleri Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile buluşturdu. ‘Şehir ve Gençlik’ konulu programda Bakan Güllüce, gençlerin kentsel dönüşüm ile ilgili sorularını cevapladı.

İdris Güllüce: Dönüşüm Yıldırım için mecburiyet!

Estetikten uzak yapıların yerine Yıldırımlıların modern, güvenli ve sosyal donatı alanları ile zenginleştirilmiş yapılarda yaşamalarını sağlayan Yıldırım Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile gençleri bir araya getirdi.

Yunusemre dönüşüm projesine İdris Güllüce'den destek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'yi makamında ziyaret eden Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, ilçe için büyük önem arz eden kentsel dönüşüm projesiyle ilgili brifing verdi.

İdris Güllüce'den öğrencilere burs müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs verecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce konuyla ilgili açıklama yaptı.

İdris Güllüce: Türkiye çok büyük hızla dönüşüyor!

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İstanbul'da düzenlenen "Dönüşüm Devam Ediyor" programına katıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce programda yaptığı konuşmada kentsel dönüşümde yaşanan başarıyı anlattı.

İdris Güllüce Bağcılar’daki kentsel dönüşümü inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bağcılar’da devam eden kentsel dönüşüm alanlarında incelemelerde bulundu. Güllüce, incelemelerinin ardından Mahmutbey’de kentsel dönüşüme başlanan alanda bir duvarın yıkımını izledi.

İdris Güllüce: Afet riskin sıfıra indireceğiz!

İdris Güllüce, "Kentsel dönüşüm projesiyle, ülkemize hem ekonomik anlamda büyük bir tasarruf kalemi sağlamış olacağız, hem de afet riskini neredeyse sıfıra indirecek yeni binalar yapacağız" dedi.

İdris Güllüce: Yeni bir imar planı hazırlayacağız!

Bakan İdris Güllüce, “ Herkesin ‘evet’ diyebileceği bir imar yönetmeliği ve ‘O’kilometrelik bir imar kanunu hazırlayıp toplumun huzuruna sunacağız ” ifadelerini kullandı.

İdris Güllüce: Arşiv müzesi kuracağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, arşiv müzesi kuracaklarını ve bugüne kadar ilkel yöntemlerle korunmaya çalışılan tarihi belgeler ile eserleri sergileyeceklerini ifade etti.

İdris Güllüce: Sıfır kilometrelik imar kanunu hazırlayacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bir otelde düzenlenen Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü faaliyetleri açılış toplantısında "İmar Yönetmeliği ve sıfır kilometrelik bir İmar Kanunu hazırlayıp, inşallah toplumun huzuruna sunacağız" dedi.

İdris Güllüce Kemalpaşa kentsel dönüşüm programına katıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, muhalefet ve bazı sivil toplum kuruluşlarının hükümetin yürüttüğü projelere karşı engelleyici bir tutum içinde olduklarını belirterek, milletin buna izin vermeyeceğini söyledi.

İdris Güllüce Taner Yıldız'a vekalet edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bugün Ukrayna Cumhuriyeti’ne gidecek olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner YILDIZ’ın dönüşüne kadar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na vekalet edecek.

İdris Güllüce Büyük Erzurum Şöleni'ne katılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 15 Mart Pazar günü yaptığı programda öncelikle Büyük Erzurum Şöleni'ne katılacak. Ardından saat 19:00'da Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması Ödül Töreni'nde yer alacak.

İdris Güllüce ataköy sahil projeleri açıklama Haberi

İdris Güllüce ataköy sahil projeleri açıklama

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yeni düzenleme ile daha önce kamuoyunda tartışılan ve yıkım kararı alınan yapıların kurtarılacağı iddialarını yalanladı. İstanbul'un siluetini bozan 16/9 gökdelenleri, Ataköy sahilindeki yapılar ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın mahkeme kararlarının yok sayılacağı iddialarının asılsız olduğunu belirten Bakan Güllüce şu açıklamaları yaptı: "Nereden çıkardılar bilmiyorum. Taslak metin bazen bin sayfa oluyor ama biz bunu 12 sayfaya indiriyoruz. O bin sayfanın hepsi geçerli olmuyor. Geri kalan kısmı zaten mevcut kanunda var. 29'uncu maddede kazanılmış hak diye bir tabir var. Bu yoruma bağlı bir şey. Arkadaşlar bunun tarifini yapmak istediler ve taslak getirdiler. Tarifi gerekli bir kelime bu. Ben "bunu çok kötüye yorarlar, söylediğiniz doğru, yapılmalı; ama bunu istismar ederler. Siz bunu çıkarın" dedim." Çıkarılması hakkında da doğru...