03 / 05 / 2024

İdris Güllüce değerlendirme

İdris Güllüce değerlendirme

Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporları ile ilgili veriler açıklandı. Rapora göre son 12 yılda 3 bin proje için olumlu, 42 bin proje için bu raporun gerekli olmadığı kararı verildi.

İdris Güllüce: Piyasada standartlara uygun olmayan demirler toplatılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, katıldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca organize edilen Şehir Kimliği Çalıştayı'nda “Piyasada standartlara uygun olmayan demir varsa talimat vereceğim, pazartesiden itibaren toplatılacak”dedi

İdris Güllüce Çaldağ ÇED onayını değerlendirdi!

İdris Güllüce "ÇED raporu nihai bir hal değil, ruhsat değil, bir taahhütler zinciridir. Daha sonra bu raporu alan vatandaş hangi doğruları, hangi yanlışları yapacak, bu uygulamada belli olacak" dedi.

İdris Güllüce: Türkiye'de 7 milyon riski yapı var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 'kentsel dönüşümde rant var' eleştirilerine cevap verirken ilginç bir istatistiği paylaştı. Güllüce Türkiye'de 7 milyon yapının riskli yani depreme dayanıksız olduğunu söyledi.

İdris Güllüce: 7 milyon bina yenilenmeli!

Bursa'da İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSIAD) üyeleriyle bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakam İdris Güllüce Türkiye'de 7 milyon yapının riskli olduğunu söyledi.

İdris Güllüce Çanakkale'ye çöp kamyonu, vidanjör ve itfaiye aracı hibe etti!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Çanakkale’de ziyaret ettiği belediyelere çöp kamyonu, vidanjör ve itfaiye aracı hibe etti. Kentlerinde ilk kez bir bakan gördüklerini söyleyen Yeniceliler, Güllüce’ye yoğun ilgi gösterdi.

İdris Güllüce Bağcılar’daki kentsel dönüşümü inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bağcılar’da devam eden kentsel dönüşüm alanlarında incelemelerde bulundu. Güllüce, incelemelerinin ardından Mahmutbey’de kentsel dönüşüme başlanan alanda bir duvarın yıkımını izledi.

İdris Güllüce: 3. köprü inşaatı konut inşaatı kadar basit değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 3.köprüyle ilgili, "Bir sürü detaylar söyleniyor. Bu bir konut inşaatı gibi basit bir şey değil. İşte görüyorsunuz, yol inşaatı devam ediyor" dedi.

İdris Güllüce kentsel dönüşüm ailelerine hediye verdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ’Dönüşüm devam ediyor’ başlıklı programda Konya Meramlı aileye ’kentsel dönüşüm’ hediyesi verdi. Bu kapsamda Konya Meram’dan gelen bir aileye de hediyeleri takdim edildi.

İdris Güllüce: Afet riskin sıfıra indireceğiz!

İdris Güllüce, "Kentsel dönüşüm projesiyle, ülkemize hem ekonomik anlamda büyük bir tasarruf kalemi sağlamış olacağız, hem de afet riskini neredeyse sıfıra indirecek yeni binalar yapacağız" dedi.

İdris Güllüce kentsel dönüşümü değerlendirecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce yarın düzenlenecek Kentsel Dönüşüm Buluşması'nda “Kentsel Dönüşüm Projeleri”nde bugüne kadar gelinen noktayı, yeni başlayacak projeleri ve kentsel dönüşümdeki hedefleri kamuoyuyla paylaşacak.

İdris Güllüce'den Gaziosmanpaşa Belediyesi standına ziyaret!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Dünya Kadastro Zirvesi’ne katılan Gaziosmanpaşa Belediyesi standını ziyaret etti. Bakan Güllüce, ziyareti sırasında Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile de sohbet etti.

İdris Güllüce Kemalpaşa'da kentsel dönüşümü başlatacak!

AK Parti'nin izmir'de Kılıçdaroğlu'na karşı liste başından milletvekili ak parti adayı göstereceği öne sürülen Bakan İdris Güllüce açılışlar yapacak.Güllüce, yarın saat 10.00'da Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm protokol törenine katılacak.

Bakan Güllüce eski bakanları ve bürokratları buluşturdu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Rixos Otel'de, Nafia Nezaretinden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na kadar geçen süreçte görev yapmış olan tüm bakanlara yemek verdi.

İdris Güllüce: Kırsal dönüşümü de önemsiyoruz!

Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin onur konuşmacısı olarak katıldığı "2023'e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler" konulu toplantıda sektörün sorunlarını anlattı.

İdris Güllüce: Kırsal dönüşüm de önemli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin onur konuşmacısı olarak katıldığı "2023'e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler" konulu toplantıda sektörün sorunları, önümüzdeki döneme ilişkin hedef ve beklentiler değerlen

İdris Güllüce değerlendirme Haberi

İdris Güllüce değerlendirme

3. Boğaz Köprüsü için 'ÇED raporuna ihtiyaç yoktur' kararını Anayasa Mahkemesi iptal etmesine rağmen, köprü inşasının devam etmesi tartışmaya yol açmıştı. 


Ekonomik politikalar karşısında çevre değerlerini korumak maksadıyla hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporlarıyla ilgili veriler açıklandı. 2014’te 354 proje için ‘ÇED olumlu’, 3 bin 126 proje için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi. Son 12 yılda ise 3 bin proje için olumlu, 42 bin proje için bu raporun gerekli olmadığı ifade edildi.


3. havalimanıyla alevlenen ve en son Soma Yırca’da tartışılan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporlarıyla ilgili veriler açıklandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin bütçe konuşmasındaki açıklamasına göre son 12 yılda 3 bin proje için olumlu, 42 bin proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi. Yeri uygun bulunmayan ve iade...