06 / 05 / 2024

İdris-i bitlis

İdris-i bitlis

AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Pierre Loti Tepesi isminin değişmesi için mektupla başvuruda bulunmuştu ve tepkileri üzerine çekmişti. İsim değişikliği konusunda son sözü İstanbul Büyükşehir Belediyesi söyleyecek

Vahit Kiler: Eyüp Sultan Tepesi olsaydı itiraz etmezdim!

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler Piyer Loti Tepesi'nin adının İdris-i Bitlisi olarak değiştirilmesi ısrarını sürdürken, işe İdris'i Bitlisi'nin mezarını ziyaret ederek başladı

Kiler Sapphire'de diretti, Pierre Loti'de İdris-i Bitlisi dedi!

Sabah Gazetesi Yazarı Şelale Kadak, Sapphire ve Pierre Loti ile ilgili isim krizini kaleme alıyor. İşte o yazı!

İdris-i Bitlis adı kafe adı olabilir!

Piyer Loti tepesine İdris-i Bitlisi ismi verilsin' tartışmasına araştırmacı Altındağ ve tarihçi Çoruhlu da katıldı: Tepeye değil kafeye versinler

TOKİ Bitlis Beşminare başvuruları bugün sona eriyor! Yüzde 20 peşinatla konut için son fırsat!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bitlis Beşminare TOKİ projesinde yer alan 3 oda 1 salon konutlar için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi. İşte Bitlis TOKİ fiyatları ve proje detayları...

TOKİ Bitlis Beşminare kura çekilişi 7 Aralık'ta!

TOKİ Bitlis Beşminare kura çekilişi 7 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut tipleri yer alıyor.

TOKİ Bitlis Ahlat kura çekilişi 2021 ne zaman?

TOKİ Bitlis Ahlat kura çekilişi 2021 ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Bitlis Ahlat kura çekilişi 2021 ne zaman sorusunun yanıtı ve proje detayları...

Bitlis Ahlat için acele kamulaştırma kararı!

Bitlis ili Ahlat ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31150 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ 100 bin konut Bitlis kura çekilişi bugün!

TOKİ 100 bin konut 2020 projeleri kapsamında İstanbul Bitlis'te 323 konut hayata geçirilecek. Projedeki konutlar için kura çekilişi bugün yapılacak...

Bitlis Merkez için riskli alan kararı!

Bitlis ili, Merkez ilçesi, Atatürk, Devrim, Gazibey, Hersan ve Müştakbaba Mahalleleri sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Bitlis ve Van'daki bazı bölgeler için kesin korunacak hassas alan kararı!

Bitlis ili Adilcevaz ilçesi ve Van ili Erciş ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31106 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bitlis'te dere üzerindeki 700 iş yeri boşaltıldı!

Bitlis'te "Dere ıslah projesi" kapsamında, valilik tarafınca kendilerine tebligat gönderilen dere üzerinde bulunan riskli 700 iş yeri tahliye edildi.

TOKİ 50 bin konut Bitlis Beşminare 2019 kura çekilişi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bitlis Beşminare kura çekilişi bugün yapılacak. Projede yer alan konutlar 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon olarak tasarlandı.

TOKİ Bitlis 2019 kura çekilişi yarın!

TOKİ Bitlis 2019 kura çekilişi yarın yapılacak. Projede yer alan konutların fiyatları 142 bin 500 TL'den başlıyor.

TOKİ Bitlis Ahlat 50 bin konut kura çekilişi 2019!

TOKİ Bitlis Ahlat 50 bin konut kura çekilişi 2019 haberimizde yer alıyor. Projedeki konutlar 2+1 ve 3+1 olarak tasarlandı.

TOKİ Bitlis Ahlat 2019 kura çekilişi 2 Mayıs'ta!

TOKİ Bitlis Ahlat 2019 kura çekilişi 2 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut tipleri bulunuyor.

Bitlis TOKİ'deki 383 iş yeri başvuru dönemi sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bitlis Merkez Atatürk Mahallesi Projesi'nde yer alan iş yerleri için başvuru dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

İdris-i bitlis Haberi

İdris-i bitlis


AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Pierre Loti'nin adını  'İdris-i Bitlisi' olarak değiştirilme talebinde bulunmuştu. Tepenin isminin 'İdris-i Bitlisi' olarak değiştirilmesini isteyen AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, beklenen başvurusunu mektupla yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a mektup gönderen Kiler şunları yazdı:


Tepenin adı, 1934 yılına kadar İdris Köşkü veya İdris-i Bitlisi tepesi olarak geçmektedir. Amacımız, bu ismin iade edilmesi.


Loti'nin bazı kaynaklarda 'Türk dostu' olarak anılmasına karşın, bazı kaynaklarda da 'ajan' olarak nitelendirildiğine dikkat çeken Kiler, 'İsmin değiştirilmesi, ecdadımıza karşı en büyük sorumluluklarımızdan biri ifadesini kullandı. 


AK Partili Kiler, mektubuna İdris-i Bitlisi hakkında yapılan çalışmalar ve yazılan kitaplardan oluşan bir de kaynakça listesi de...