03 / 05 / 2024

iett marmaray hatları

iett marmaray hatları

İETT, Marmaray' a diğer toplu ulaşım araçlarıyla entegrasyonunu sağlamak amacıyla yeni hatlar açtı. Mevcut bazı hatlarda da Marmaray'a hizmet verecek şekilde güzergah değişikliğine gidildiği belirtildi...

İETT açıkladı! İstanbul’da 1 Ocak’a kadar bazı hatlar ücretsiz

İstanbul’da yaşayanları yakından ilgilendiren çok önemli bir gelişme  kaydedildi. Buna göre, aktarılan son haber doğrultusunda İstanbul'da 1 Ocak’a kadar bazı hatların ücretsiz olacağı açıklandı. İstanbullular için yapılan açıklama ve haberin ayrıntıları...

Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? Marmaray bayramda ücretli mi? Bayramda otobüsler (İETT) ücretsiz mi? İşte ayrıntılar!

Bayramda İETT, Marmaray, metro bedava mı, bayramda otobüsler ücretsiz mi 2023? Peki, 27 Haziran 2023 Arefe günü ve Kurban Bayramı'nda metro, metrobüs, otobüs, İETT, Marmaray ücretsiz mi, bedava mı? İşte, detaylar…

Halkalı-Gebze Marmaray Hattı nereden geçecek?

63 kilometre uzunluğundaki Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı Banliyö Hatları ile 13,60 kilometre uzunluğundaki Marmaray’ın birleştirilmesiyle oluşan Halkalı-Gebze Marmaray Hattı nereden geçecek?

İstanbul Havalimanı'na İETT ve Havaist hatlarıyla ulaşım imkanı!

İstanbul Havalimanı'ndan uçuş yapmak isteyen yolcular, ulaşım için birçok alternatif hat ve güzergahı kullanabilecek. Yarın itibariyle başlayacak seferlere havalimanınından İETT ile "Havaist" hatlarıyla da ulaşım sağlanacak. 

İstanbul Yeni Havalimanı'na gidecek İETT hatları belli oldu!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın resmi açılışına sayılı günler kala, havalimanına ulaşımı sağlayacak İETT hatları ve durakları da belli oldu.

Marmaray'ın banliyö hatları 2 yıl içinde tamamlanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ''Marmaray'dan beklentimiz çok daha yüksek. Banliyö hatlarını bitirip bağladığımızda Marmaray şu andakinin birkaç misli yolcu taşıyacak'' dedi.

Marmaray banliyö hatlarında son durum!

İki yıl önce Marmaray’a entegrasyon için kapatılan banliyö hatlarının akıbetini Ulaştırma Bakanlığı’ndan Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan açıkladı. Yeni takvime göre hattın tamamının bitiş tarihi 2017’nin ikinci yarısı...

İETT'den köy hatları uygulaması!

İETT düzenlediği yeni köy hatlarıyla, şehirdeki vatandaşları tarım bölgelerine taşıyarak, organik tarım ürünlerini temin etme ve iyi bir hafta sonu geçirme imkanı sunacak. İşte ayrıntılar...

Marmaray banliyö hatlarına ek süre!

Marmaray Projesi kapsamında banliyö hatlarının iyileştirilmesi çalışmasında Ulaştırma Bakanlığı ile İspanyol OHL- Dimetronic firmaları arasında görüşmelerin sona erdiği öğrenildi.

1999 yılında Marmaray için kredi bulunmuş!

1999 yılında Boğaz'a yapılması düşünülen Marmaray Projesi için Japonlar 1.2 milyar dolar (386 trilyon 400 milyar lira) kredi verecekmiş. Banliyö hatları ile istasyonların yapımı için de 1.1 milyar dolarlık kredi alınacakmış.

Marmaray, Şehir Hatları İşletmesi'ni zarara uğrattı!

İBB bünyesindeki Şehir Hatları İşletmesi, 2014 yılında 28 milyon TL zarar etti. Zarara gerekçe olarak Marmaray’ın açılması gösterildi. Şirket zarara karşı şehrin en uç noktalarına kadar ulaşabilmek amacıyla filosuna yeni nesil 10 küçük gemi ekleyecek.

Marmaray banliyö hatları neden durdu?

MARMARAY Projesi kapsamında Sirkeci-Halkalı, Gebze-Haydarpasa banliyö hatlarının iyileştirilmesi çalışmalarının durdurulmasının nedeni ne?

İETT, Çekmeköy'ü Marmaray ve metroya bağladı!

İETT, Çekmeköy'ü Marmaray ve Kadıköy - Kartal Metro Hattı ile buluşturan MR9 Çekmeköy - Ayrılıkçeşme hattını hizmete açtı. İETT, Çekmeköy'ü Marmaray ve metroya bağlayan MR9 hattının açılışını www.iett.gov.tr üzerinden duyurdu.

iett marmaray hatları Haberi

iett marmaray hatları


İETT, Marmaray'a diğer toplu ulaşım araçlarıyla entegrasyonunu sağlamak amacıyla yeni hatlar açtı.


İETT'den yapılan yazılı açıklamada; Marmaray'ın Anadolu ve Avrupa Yakası'nda bulunan Ayrılık Çeşmesi, Üsküdar, Sirkeci, Yenikapı ve Kazlıçeşme istasyonlarıyla bağlantılı açılan yeni hatlarla birlikte, mevcut bazı hatlarda da Marmaray'a hizmet verecek şekilde güzergah değişikliğine gidildiği belirtildi.


Açıklamada, bağlantılı hatlarda 45 otobüsle günlük 500'ün üzerinde sefer ile 25 bin yolcunun taşındığı Marmaray'ın hizmete girmesiyle birlikte, metrobüsün Yenibosna, Zeytinburnu, Cevizlibağ, Edirnekapı ve Söğütlüçeşme istasyonlarında günlük yolculuk sayısı yüzde 7,3 oranında azalış gösterdiği vurgulanarak, bu oran sabah saatlerinde yüzde 12,7'ye kadar çıktığı ifade edildi.


Marmaray öncesinde metrobüsün 785 bin olan yolculuk sayısının hattın açılmasından sonra 750 bine indiği ve günlük 10 bin 800 kişinin metrobüs yerine Marmaray'ı kullanmaya başladığı işaret edilen açıklamada şunlar kaydedildi:


"Bu...