13 / 05 / 2024

iett otobüs hatları

iett otobüs hatları

İETT, yaz tarifesinde yeni otobüs hatları açtı ve bazı hatları uzatırken bazı hatlarda da güzergah değişikliği yaptı. İşte İETT otobüs hatlarında bugün yapılan o değişiklikler...

Milyonlarca İstanbullu için toplu taşımada yeni dönem başlıyor: Otobüs, metro, vapur, tramvay...

İstanbul'da toplu taşıma kullananlar için sevindirici haber geldi. Artık kent genelinde otobüs, vapur, metro ve tramvay hatlarında kredi ve banka kartları veya ön ödemeli kartlarla yapılan ödemelerde yüzde 33,33 indirim uygulanacak. Milyonlarca kişiyi sevindiren bu dönem 1 Kasım’da başlıyor.

İETT’nin ilk elektrikli otobüsü seferlerine başladı

İETT’nin dizelden tam olarak elektrikliye geçirilen ilk ve tek otobüsü sefere başladı. İstanbul’un ilk elektrikli otobüsü yaklaşık 1.100 kilometrekarelik bir mesafe kat ederek, yüzde 63’e varan sefer masrafında tasarruf gerçekleşti.

İstanbul'da toplu taşıma zammı başladı mı? İETT metro, otobüs, metrobüs kaç TL basıyor?

İstanbul'da toplu taşımaya yüzde 51.52'lik zam yapıldı. Peki, İstanbul'da toplu taşıma zammı başladı mı? İETT metro, otobüs, metrobüs kaç TL basıyor? İşte detaylar...

2022 Ramazan Bayramı’nda metrobüs, otobüs, metro, köprü ve otoyollar ücretsiz mi? 

Ramazan Bayramı ziyaretlerinde marmaray, şehir hatları vapurları, metro, metrobüs, otobüs (İETT) ve tramvay gibi toplu taşıma araçlarının çalışma durumu belli oldu. Bayram tatilinde toplu taşıma, köprü ve otoyollar ücretsiz olacak mı, bedava mı? 

İzmir İstinye Park inşaatı nedeniyle otobüs durakları değişti!

İstinye Park inşaatı nedeniyle Fahrettin Altay Aktarma Merkezi'nden kalkan otobüs hatlarında 30 Mayıs Pazartesi'nden itibaren geçerli olacak değişiklikler yaptı.

İETT, Kartal hatlarının güzergahını değiştirdi!

İETT, Kartal, Yakacık, Uğur Mumcu otobüs hatları 16U, 17S, 21U, 134YK ve 134GK hatlarının güzergahı değiştirdi. Açıklama kurumun resmi internet sitesi www.iett.gov.tr üzerinden yapıldı. İşte detaylar...

Armutlu Deniz Otobüsü İskelesi Dolgu İmar Planı Değişikliği onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlattırılan Armutlu Deniz Otobüsü İskelesi Dolgu İmar Planı Değişikliği il müdürlüğünce onaylanarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğ'üne gönderildi.

Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali 13.5 milyon TL'ye 15 yıllığına kiralık!

Düzce Belediyesi tarafından, Düzce Darıcı'da yapımı devam eden Şehirlerarası ve İlçeler Otobüs Terminali temizlik, güvenlik, peyzaj, ısınma-soğutma, bakım-onarım ile her türlü idari-teknik işin yapılması şartıyla 15 yıl süreyle kiraya verilmek suretiyle 1

Aksaray'da otobüs durakları yenileniyor!

Ulaşım Master Planı çerçevesinde şehir merkezi dahil bir çok noktada köklü değişimler yapan Aksaray Belediyesi şehrin muhtelif yerlerinde yıpranmış otobüs bekleme duraklarını yenileriyle değiştirmeye başladı.

Karamürsel Otobüs Terminali ve Gölcük Saraylı Kalıcı İş Merkezi’ndeki dükkanlar kiralandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen toplantısında mülkiyetleri Büyükşehir Belediyesi’ne ait Karamürsel Otobüs Terminali’nde yer alan yazıhaneler ve Gölcük Saraylı Kalıcı İş Merkezi’nde bulunan iş yerlerinin kiralama ihalesi yapıldı.

İstanbul Deniz Otobüsü seferleri iptal!

Marmara bölgesinde etkili olan yağış ve şiddetli poyraz nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsü İşletmesinin (İDO) sabah saat 07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı, gibi bir çok seferleri iptal edildi.

Urlalılar yeni otobüs seferleri istiyor!

Urla'da vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'nden kent merkezine direkt otobüs hattı koymasını istiyor. Vatandaşlar, "Kent merkezine ulaşmak için evlerimizden en az 4 araca binmek zorunda kalıyoruz" diyor

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü otobüs duraklarını inceledi!

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık. Cumhuriyet Üniversitesi kaınpiisii içersindeki ana otobüs durağında bir takım incelemelerde bulundu. Rektör Halk Otobüsleri durağında bir dizi incelemede bulundu.

iett otobüs hatları Haberi

iett otobüs hatları


İETT, daha önce duyurduğu yaz tarifesi ile hat güzergahlarındaki değişiklikleri gerçekleştirmeye başladı. İETT'nin internet sitesinde bugün yer alan duyurulara göre 17 Haziran 2014 Salı günü itibariyle güzergahları değişen, yeni açılan veya uzatılan otobüs hatları şöyle;


97 numaralı hatta güzergah değişikliği yapıldı!


97 numaralı Güneşli-Beyazıt hattının güzergahı değişti.  Kirazlı Caddesi’nde tek yön uygulamasına geçilmiş olması nedeniyle, söz konusu hat Kirazlı Caddesi’ne girmeden Cumhuriyet Caddesi’nden devam edecek.  


16C numaralı hat uzatıldı!


16C numaralı Hilal Konutları - Kadıköy hattı, son durağı olan 700. Yıl İlköğretim Okulu’ndan Sütçü İmam Sokağı’na uzatıldı.


132Y numaralı hattın güzergahı uzatıldı! 


132Y numaralı Yayalar-Marmara Üniversitesi Hastanesi-Kartal Metro hattı, Barbaros Hayrettin Caddesinden itibaren Evliya Çelebi Caddesi güzergahından Fatma Gözen İlköğretim Okulu durağına uzatıldı.


MK45 numaralı yeni hattı açıldı!


MK45 numaralı Kirazlı Metro - Barbaros Mahallesi hattı...