30 / 04 / 2024

İETT’nin ilk elektrikli otobüsü seferlerine başladı

İETT’nin ilk elektrikli otobüsü seferlerine başladı

İETT’nin dizelden tam olarak elektrikliye geçirilen ilk ve tek otobüsü sefere başladı. İstanbul’un ilk elektrikli otobüsü yaklaşık 1.100 kilometrekarelik bir mesafe kat ederek, yüzde 63’e varan sefer masrafında tasarruf gerçekleşti.



Gelişen teknoloji hakkında bilgili ve yakın takipte olan ve İstanbul için rasyonel olanları hayata geçirmeyi amaçlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İETT, elektrikli araç yatırımlarını da hızlandırdı. Buna göre ilk olarak İBB iştirak firmalarımdam İSBAK AŞ ile beraber dizel yakıtlı bir otobüs yüzde 100 elektrikli otobüse dönüştürüldü. Yapılan bu dönüşüm sayesinde, 2006 model olan ve dizel yakıtlı kullanım ile ekonomik ömrünü tamamlamış bir otobüs de yeniden bu şekille şehre kazandırılmış oldu.

Otobüsün lansmanı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapılan elektrikli araç bugün, 28T Topkapı – Beşiktaş hattında ilk eferlerine de başlamış oldu. İstanbul’un ilk elektrikli otobüsü yaklaşık 1.100 km’lik mesafe katederek ve yüzde 63’e varan sefer masrafından da tasarruf edilmiş olundu. Bundan sonra İETT, Elektrikli Araç yatırımlarına 2024 yılında da devam edeceğini kaydetti.

 İETT’nin ilk elektrikli otobüsü seferlerine başladı

TÜRKİYE GENELİNDE ELEKTRİKLİ OTOBÜS VAR MI?

Yerli ve milli sadece 10 dakikalık şarjla 90 km giden otobülerin mevcut olduğu belirtildi. Türkiye'de ilk olan ultra hızlı şarj özelliğine sahip lityum pilli elektrikli otobüsler Samsun caddelerinde yol alıyor. Otobüsler hem ekonomik hem de çevre dostu olan ve test sürüşleri tamamlandığında vatandaşlara ulaşım hizmeti verecek araçlardır.

ELEKTRİKLİ OTOBÜS KAÇ KM YOL YAPAR?

"Elektrikli otobüslerimiz 15 dakikalık şarjla 80 kilometre yol gidebiliyor" TEMSA ve ASELSAN'ın yaptığı çalışmalarda bir şarj pilinin ön plana çıktığını dile getiriliyor. "Elektrikli otobüslerimiz 15 dakikalık şarjla 80 kilometre yol gidebiliyor.

METROBÜS ELEKTRİK Mİ?

Elektrikli araçlar yanında hibrit araçlar da özellikle şehir içi uygulamalarında giderek yaygınlaşmaktadır. Dünyadaki metrobüs uygulamaları genel olarak dizel yakıtlar ile çalışmaktadır.

ELEKTRİKLİ ARACIN ŞARJI YOLDAYKEN BİTERSE NASIL ŞARJ OLUR

Otomobil m-şarj aracı, elektrikli aracın yolda kalması veya şarjının bir şarj istasyonuna gidemeyecek kadar azalması durumunda, aracın yanına giderek yirmi dakikada 80 kilometre menzil kazandıracak kadar şarj ediyor.

Karsan'da hedef 1000'inci elektrikli araç

Türkiye’nin ilk elektrikli otobüs garajı İzmir'de kuruluyor!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön