02 / 05 / 2024

Karsan'da hedef 1000'inci elektrikli araç

Karsan'da hedef 1000'inci elektrikli araç

Ticari araç üreticisi firması Karsan, Amerika ve Avrupa kıtasında yollardaki elektrikli otobüs sayısını bu sene 1000'e yükseltecek.



Busworld Europe dünyanın önde gelen ticari araç buluşmalarında, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Expo Center'da kapılarını ziyeretçilerine açtı. Ticari araç üreticisi olan Karsan, son zamanda geliştirdiği toplu taşıma araçlarıyla fuardaki yerini aldı.

Karsan Üst Yöneticisi (CEO) Okan Baş, ilk defa markalarına gösterilen yoğun ilgiden mutlu olduklarını belirtti. Son 5 yıldır güçlü bir değişim içerisinde olduklarını belirten Baş, Karsan'ı ileriye yönelik ürünlerle donattıklarını ve bütün ürünlerini üç sene gibi kısa zamanda elektrikli hale getirdiklerini kaydetti.

Dunya.com'da yer alan habere göre; Karsan Üst Yöneticisi (CEO) Okan Baş: "Otobüslerimizin tamamı 6 metreden 18 metreye kadar elektrikli hale getirdik. Mobilite dünyasında bir adım daha önde olma vizyonuyla çalışıyoruz. Yeni teknolojiler, şehir içi taşımacılığının giderek toplu taşımaya dönmesi ile dizel ya da benzinli araçlara yönelik kısıtlamalar ve bunların hepsinin otobüs pazarının önümüzdeki senelerde çok hızla elektrikleneceğini ve büyüyerek elektrikleneceğini gösteriyor. Bu noktada dünyaya hazır olma adına attığımız adımlarla ulaştığımız adetler bizi de çok heyecanlandırıyor. Ve gelecek için daha da umutlandırıyor." dedi.

 Karsan da hedef 1000 inci elektrikli araç

HEDEF 1000 ARAÇ

Bu yılın sonuna kadar Amerika ve Avrupa kıtasında toplamda 1000 aracımızı yollarda göreceğiz. 1000 elektrikli Karsan aracının yollara çıkıyor olması bizi çok heveslendiriyor. Çok ciddi ve uzun süreli, uzun soluklu bir uğraşın sonucunda buralara geldik, daha da büyüyecek. Karsan'ın dünya markası olması yönünde güzel adımlar atıyoruz. Bugün gördüğünüz de şimdiye kadar yaptıklarımızın meyveleri." Baş, fuarda spesifik ürün üzerinde durmak yerine Karsa'nın dünya markası olma yolunda nasıl büyüdüğünü, neler yaptığını paylaştıklarını belirtti.

İLK ARAÇ JAPONYA'DA YOLA ÇIKACAK

Müşteri güveninin önemine dikkat çeken Baş: "1000 araç dolaşırken, bu 1000 aracın hep yanında oluyoruz. Sorunlar çıksa da beraber yaşıyor ve çözüyoruz müşterilerimizle. Bunu hissettirdiğimiz sürece hem bu 1000'ler çok yukarılara gidecek hem de Karsan her geçen gün otobüs, toplu taşımacılık dünyasında daha tercih edilir bir marka olacak.

İHALELERİN AÇILMASINI BEKLİYORUZ

Karsan elektrikli ürünlerinin yüzde 80'ini ihraç ettiklerini kaydeden Okan Baş, Türkiye'de de ürünlerinin kullanıldığını belirtti. Geçen yıl bütün belediyelerin araçları test etmesini, tanımasını sağladıklarını söyleyen Baş, "Bu sene bazı belediyelerimizde elektrikli araç ihalelerinin açılmasını bekliyoruz. Onlara da çok iyi hazırlanıyoruz. Avrupa biraz daha önde gidiyor ama Türkiye'de de önümüzdeki yıllarda elektriklenme süreci daha hızlanacak. Şu anda ana odağımız Karsan'ın global olması. Karsan markasının Avrupa'da, Kuzey Amerika'da, Uzak Doğu'da her geçen gün izini arttırarak bir dünya markası olmasını istiyoruz." dedi.

Yerli Karsan’dan İtalya çıkarması

Karsan BMW bataryasına sahip Avrupa’nın en büyük elektrikli midibüs filosunu teslim etti

Karsan 2022'den umutlu! Cirosunu ikiye katlayacak!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön