29 / 04 / 2024

Avrupa'da enerji krizi patlak verdi: Asansör ve elektrikli araçlar yasaklanabilir!

Avrupa'da enerji krizi patlak verdi: Asansör ve elektrikli araçlar yasaklanabilir!

Avrupa'da enerji krizi patlak verdi. Bazı Avrupa ülkeleri doğalgaz tedariğinin yetersiz kalacağı olağanüstü haller için asansör yasakları ve elektrikli araçların zaruri olmadıkça kullanılmaması gibi katı önlemleri de masada tutuyor...



Avrupa gösterge doğalgazının hem tavan fiyat geleceği beklentisi hem de alternatif LNG gibi kaynaklara yönlenilmesiyle birlikte 340 Euro/MWh düzeylerinden 130 Euro/MWh düzeylerine gerilemesiyle birliğin enerji krizini bu kış herhangi bir kesinti olmadan atlatacağı beklentileri son dönemde güçlendi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylar göre, Avrupa Birliği ülkeleri doğalgaz tüketimini yüzde 15 azaltmak için uzlaştı ve birçok ülkede otellerde ve hanelerde sıcaklıkların en fazla 19 dereceye yükseltilmesi gibi yaygın bazı önlemler de aylardır yürürlükte.

Avrupa da enerji krizi patlak verdi: Asansör ve elektrikli araçlar yasaklanabilir!

Ekonomimcom'un aktardığı haberine göre Fransa ve İsviçre gibi bazı Avrupa ülkelerinde 'olası' gaz kesintisi durumunda alınacak önlemlere ilişkin hükümetler tarafından yapılan açıklamalar kesintilere yönelik kamuoyu nezdinde endişeleri de yükseltiyor.

Almanya ve İspanya’da ise yetkililer gaz stoklarının dolu olması sebebiyle kesinti ihtimalinin azaldığı görüşünde fakat Avrupa Birliği'nin 2023 yılında önemli bir doğalgaz açığıyla karşı karşıya kalacağı önceki gün Uluslararası Enerji Ajansı tarafından da açıklanmıştı. Özellikle Fransa konuya ilişkin detaylı bir plan açıklarken, İsviçre de yine olağanüstü önlemleri açıklayan bir Avrupa ülkesi oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön