16 / 05 / 2024

Avrupa'da enerji krizi patlak verdi: Asansör ve elektrikli araçlar yasaklanabilir!

Avrupa'da enerji krizi patlak verdi: Asansör ve elektrikli araçlar yasaklanabilir!

Avrupa'da enerji krizi patlak verdi. Bazı Avrupa ülkeleri doğalgaz tedariğinin yetersiz kalacağı olağanüstü haller için asansör yasakları ve elektrikli araçların zaruri olmadıkça kullanılmaması gibi katı önlemleri de masada tutuyor...



ATM’LERE ACİL NAKİT İHTİYACINA HAZIRLANDI

Gazın paylaşılması gerektiğine yönelik endişelerin önemli ölçüde azalmış olduğu Almanya’da Merkez Bankası’nın olası bir elektrik kesintisi halinde ATM’lerin felç olması ihtimaline karşı acil durumlarda kullanılabilecek nakit için ayarlamalar da yaptığı bildiriliyor.

3 SAATLİK GENEL ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Aktarılan detaylara göre, İngiltere’de de hane halkları ocak ve şubat aylarında hava sıcaklıkları düşerse öğleden sonra 4-7 arasında elektrik kesintileri yapılabileceği belirtiliyor. Ayrıca hava sıcaklıklarının geçtiğimiz günlerde -15C düzeylerine düşmesi sonrası bazı enerji şirketlerinin müşterilerinden tüketimlerini günde 2 saat azaltmaları talep edilecek. Ulusal elektrik şebekesi bu haftanın başında tüketimini azaltan hanelere ödeme de yapılacak bir planı test etti.

GAZA TAVAN FİYATTA ANLAŞAMADILAR, TEKRAR TOPLANACAKLAR

Avrupa Birliği’nin enerji bakanları 2023 kışında gazsız kalmamak için boğuşan birliğin doğalgazda ne düzeyde bir tavan fiyat uygulayacağı ile ilgili olarak henüz bir uzlaşıya varamadı ve 19 Aralık Pazartesi günü yeniden bir araya gelerek bir anlaşmaya varmayı deneyecekler.

SADECE YEMEK SAATLERİNDE DOĞALGAZ VERİLİYOR

Doğalgaz krizi yalnızca Avrupa’da değil, dünyanın birçok yerinde yaşanıyor ve özellikle düşük gelirli ülkelerde hanehalkları Avrupa’dan çok daha kötü bir durumda. Pakistan’da ulusal doğalgaz tedarikçisi şirket, hafta başında hanelere sadece belirli öğün saatlerinde doğalgaz tedarik edilebileceğini açıkladı. Haneler günde toplamda 8 saat olmak üzere - sabah, öğle ve akşam - 3 farklı zaman aralığında doğalgazı kesintili şekilde kullanabiliyor.

UEA Başkanı Birol'dan enerji kriziyle ilgili flaş açıklama!

Ankara'da kritik görüşme! Türkiye, Rusya'dan yüzde 25 indirim isteyecek iddiası

Bakan Dönmez'den doğal gaz açıklaması: 4 milyon hane kurtulacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön