16 / 05 / 2024

Avrupa'da enerji krizi patlak verdi: Asansör ve elektrikli araçlar yasaklanabilir!

Avrupa'da enerji krizi patlak verdi: Asansör ve elektrikli araçlar yasaklanabilir!

Avrupa'da enerji krizi patlak verdi. Bazı Avrupa ülkeleri doğalgaz tedariğinin yetersiz kalacağı olağanüstü haller için asansör yasakları ve elektrikli araçların zaruri olmadıkça kullanılmaması gibi katı önlemleri de masada tutuyor...



ASANSÖR KULLANILMAYACAK MI?

Yine verilen detaylara göre, Nükleer enerjiye bağımlılığı daha yüksek olan Fransa’da nükleer tesislerdeki bakım ve onarım kesintilerinin rekor düzeye ulaşması sonrasında hükümet tarafından yayınlanan acil durum planlarında asansörlerin kullanımının yasaklanması bile yer alıyor.

OKULLAR ÖĞLEDEN ÖNCE KAPATACAK

Aktarılan bilgiye göre, bazı öğretim kurumlarının günün belirli kısımlarında kapatılması da yine Fransa’nın öngördüğü olağanüstü önlemler arasında buljnuyor. Financial Times'ın aktardığı detaylara göre hükümetin konuya ilişkin açıklamasında “bazı acil durum telefon santrallerinin bile çalışamayabileceği” konusunda uyarılar yapılıyor.

Avrupa da enerji krizi patlak verdi: Asansör ve elektrikli araçlar yasaklanabilir!

ELEKTRİKLİ ARAÇLARA YASAK MI GELECEK?

Verilen bilgiye göre, Fransa’dan enerji tedariği bulunan İsviçre’nin en kötü senaryo için hazırladığı taslak önlemleri arasında da elektrikli araçların iş, zaruri alışveriş ve doktor ziyareti gibi mecburi faaliyetler dışında kullanılmaması gibi bir önlemler yer alıyor.

VİTRİNLER GECELERİ AYDINLATILMAYACAK

İsviçre hükümeti mağaza vitrini aydınlatmaları, mobil ısıtıcıların kullanımı ya da gece saatlerinde de mağazaların aydınlatılması gibi gereksiz enerji kullanımlarını da kısıtlayabileceğini bildiriyor. Hükümetin en karamsar senaryosunda yüzde 30 oranında tasarruf sağlamak amacıyla yaklaşık olarak 30 bin şirkete bu konularda direktif verebileceği bildiriliyor.

TELEKOMÜNİKASYON AĞLARINDA DA KESİNTİ

İngiltere’den Finlandiya’ya Estonya’dan, İsviçre ve İtalya’ya pekçok ülkede bazı telekomünikasyon ağlarının kısa süreli olarak kesilebileceği uyarıları da yapılmıştı. FT’deki haber detaylarına göre telekomünikasyon operatörleri kesintilerden etkilenmemek için yoğun bir lobi faaliyeti içerisinde bulunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön