02 / 05 / 2024

Karsan 2022'den umutlu! Cirosunu ikiye katlayacak!

 Karsan 2022'den umutlu! Cirosunu ikiye katlayacak!

Renault Megane Sedan'ın yeni üretimine başlanacağı hakkında bazı açıklamalarda bulunan Karsan CEO'su Okan Baş, bu üretimle birlikte yeni istihdam sağlayacağını açıklayarak otomobil şirketinin 2022 senesi ile ihracatı ve ciroyu ikiye katlayacağını öngördüklerini bildirdi.



Türkiye otomobil sektörleri arasında önde gelen kuruluşlarından Karsan, 2022 senesinde karlık, ihracat, istihdam ve cira rakamlarını ikiye katlamayı amaçlıyor. Otomobil şirketinin bu amaçlarını gerçekleştirmesinde üretimine başladıkları Renault Megane Sedan'ın payı büyük olacak. Karsan, Renault Megane ile Oyak Renault Sedan modeli otomobil üretimi için geçtiğimiz sene bir anlaşma imzalamıştı.

 Karsan 2022 den umutlu! Cirosunu ikiye katlayacak!

Türkiye Megane Sedan modeli otomobil üretiminden yalnız Karsan fabrikası sorumlu olacağı bildirildi. Karsan CEO'su Okan Baş, Bursa'da Sedan modeli otomobillerin üretimine başlayacağını bildirerek sözlerine şöyle devam etti: “Bu, 5 yıllık bir proje. Yıllık 55 bin adet üretimi hedefliyoruz. Bu projenin imzasını attıktan sonra hızla o hattın organizasyonu, hazır hale getirilmesi ve üretime hazırlanması süreci başladı. Eylül ayında seri üretime başlayacak şekilde hızla devam ediyoruz. Şu anda ilk gövde üretimini yaptık. Tesisler de kuruluyor”

Karsan, kaç kişilik istihdam sağlayacak? Detaylar haberimizde...

 


Geri Dön