17 / 05 / 2024

Karsan 2022'den umutlu! Cirosunu ikiye katlayacak!

 Karsan 2022'den umutlu! Cirosunu ikiye katlayacak!

Renault Megane Sedan'ın yeni üretimine başlanacağı hakkında bazı açıklamalarda bulunan Karsan CEO'su Okan Baş, bu üretimle birlikte yeni istihdam sağlayacağını açıklayarak otomobil şirketinin 2022 senesi ile ihracatı ve ciroyu ikiye katlayacağını öngördüklerini bildirdi.



 Karsan 2022 den umutlu! Cirosunu ikiye katlayacak!

2021 senesini yüzde 30 oranında büyüme ve 2 milyar Türk Lirasının üzerinde ciro ile bitirdiklerini ve bu rakamın yüzde 70 oranının ihracattan geldiğini söyleyen Okan Baş, “Bu yıl elektrikli araçlarda da en az iki katı büyüme hedefliyoruz. Kartlar yeniden karılıyor ve elektrikli gelişim vizyonumuz e-Volution ile Karsan markasını Avrupa’da ilk 5 oyuncu arasında konumlandıracağız.

Ayrıca Kuzey Amerika’ya da Avrupa’daki gibi e-JEST ile gireceğiz. Ayrıca bu yıl ciroda, istihdamda, karlılıkta ve Ar-Ge kapasitesinde durumumuzu ikiye katlayacağız. Kısacası, bu yıla ilişkin Karsan’ın hedefi çarpı iki” diye konuşarak sözlerine şöyle devam etti: “Hedefimize ürünlerimizi elektrikli yapmakla ulaşamayacağımızı biliyoruz, bu ara bir istasyon”

Korsan, hangi ülkelerde satışa çıkarılacak? Sorusunun cevabı haberimizde...

 

 


Geri Dön