17 / 05 / 2024

Karsan 2022'den umutlu! Cirosunu ikiye katlayacak!

 Karsan 2022'den umutlu! Cirosunu ikiye katlayacak!

Renault Megane Sedan'ın yeni üretimine başlanacağı hakkında bazı açıklamalarda bulunan Karsan CEO'su Okan Baş, bu üretimle birlikte yeni istihdam sağlayacağını açıklayarak otomobil şirketinin 2022 senesi ile ihracatı ve ciroyu ikiye katlayacağını öngördüklerini bildirdi.



Otomobil şirketi bu yatırımları ile 1.150 kişilik istihdamını da bu senenin sonuna kadar 2.000 kişiye kadar çıkarmayı amaçlıyor. Karsan, Megane Sedan modeli otomobil ile ilk kez binek araç üretimine geçiş yapmış olacak. Okan Baş, gelecek zamanlar için farklı işbirliklerine açık olduklarını ve uzun süre içerisinde Karsan markası adı altında olan binek otomobilleri de üretebileceklerini belirtti.

Okan Baş, kısa süre içerisinde Karsan markası adı altında olan projelerinin olmadığını vurgulayarak, “Bizim öncelikli hedefimiz toplu ulaşım. Sonuçta vizyonumuz mobilitenin geleceğinde bir adım önce olmak. Toplu ulaşımda otonom, sürücüsüz araçlar çok daha hızlı gelişecek. Şimdilik bizim binek projemiz yok diyebilirim. Ama olmayacak anlamında da değil” ifadelerini kullandı.

Okan Baş, açıklamalarına devam etti...

 


Geri Dön