27 / 04 / 2024

Milyonlarca İstanbullu için toplu taşımada yeni dönem başlıyor: Otobüs, metro, vapur, tramvay...

Milyonlarca İstanbullu için toplu taşımada yeni dönem başlıyor: Otobüs, metro, vapur, tramvay...

İstanbul'da toplu taşıma kullananlar için sevindirici haber geldi. Artık kent genelinde otobüs, vapur, metro ve tramvay hatlarında kredi ve banka kartları veya ön ödemeli kartlarla yapılan ödemelerde yüzde 33,33 indirim uygulanacak. Milyonlarca kişiyi sevindiren bu dönem 1 Kasım’da başlıyor.



İstanbul'da toplu taşımayı tercih eden milyonlarca vatandaşı memnun edecek bir gelişme yaşandı. Şehirdeki toplu taşıma hizmetlerinde sunulan indirimler vatandaşların cebini rahatlatacak. İstanbul'daki toplu taşıma ücretlerinde yapılan indirimlerle ilgili ayrıntılar haberin devamında...

Toplu taşıma ücretleri ne kadar olacak? 

Yeni alınan karar uyarınca, İstanbul'da toplu taşıma hizmetlerinden İstanbul Kart dışında kredi kartı, banka kartı veya ön ödemeli kart kullanarak yararlananlar seyahat ücretlerinde yüzde 33,33'lük bir indirimden faydalanabilecekler. 

Kredi kartı, banka kartı veya ön ödemeli kartla gerçekleştirilen ödemelerle ilgili önemli bir tarife değişikliği 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Bu değişiklikle birlikte otobüs, vapur, metro ve tramvay seyahatlerinde uygulanan ücretler 30 liradan 20 liraya indirilecek. Aynı şekilde, metrobüs seyahatlerinde alınan ücret de 60 liradan 40 liraya düşürülecek. Bu haber, toplu taşıma araçlarını düzenli kullanan kişiler için sevindirici nitelikte.

Milyonlarca İstanbullu için toplu taşımada yeni dönem başlıyor: Otobüs, metro, vapur, tramvay...

8+1 taksiye dönüşüm için son tarih yılbaşına kadar uzatıldı

Toplantıda, gündem maddeleri arasında yer alan "taksi taşımacılığı talepleri" de ele alındı. Bu bağlamda, kentteki taksi sorununun çözümüne yönelik önemli kararlar alındı. Minibüs ve taksi dolmuştan 8+1 taksiye dönüşüm hakkı kazanan ve bu dönüşümü gerçekleştiren hak sahiplerinin, "Plakalarını ilk 3 yıl içerisinde satamazlar" şartı kaldırıldı. Buna ek olarak 8+1 taksiye dönüşmeyen hak sahiplerine ise yılbaşına kadar süre tanındı. Toplantıda ayrıca, parkomat ve yayalaştırma projeleriyle ilgili de önemli kararlar alındı.

UKOME toplantısı sırasında, minibüs ve taksi dolmuş araçlarını 8+1 taksilere dönüştürme hakkı elde eden araç sahipleri, eylemde bulundu. 8+1 araçlardan yeterince gelir elde edemediklerini iddia etti. Bu iddiayı sürdürerek 4+1 taksi uygulamasının geri getirilmesini talep eden grup, UKOME toplantısının beklentilerine yanıt vermemesi nedeniyle tepki gösterdi.

İstanbul'da toplu taşıma 2 gün ücretsiz: İBB açıkladı! 29 Ekim Pazar günü metro, metrobüs, tramvay bedava!

Bakanlıktan şok toplu taşıma kararı: 65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma bitti mi? 

29 Ekim'de toplu taşımalar ücretsiz olacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön