24 / 07 / 2024

İETT otobüs sayısı

İETT otobüs sayısı

1983 yılında İETT kurtarılacak işletmeler arasına girmiş. Tramvayı müzeye, elektriği de TEK'e kaptıran İETT, 1983 yılında personelinin maaşlarını veremez hale gelmiş. Belediye otobüsleri kilometre başına 26 lira zarar ediyormuş.

İETT’nin ilk elektrikli otobüsü seferlerine başladı

İETT’nin dizelden tam olarak elektrikliye geçirilen ilk ve tek otobüsü sefere başladı. İstanbul’un ilk elektrikli otobüsü yaklaşık 1.100 kilometrekarelik bir mesafe kat ederek, yüzde 63’e varan sefer masrafında tasarruf gerçekleşti.

İstanbul'da toplu taşıma zammı başladı mı? İETT metro, otobüs, metrobüs kaç TL basıyor?

İstanbul'da toplu taşımaya yüzde 51.52'lik zam yapıldı. Peki, İstanbul'da toplu taşıma zammı başladı mı? İETT metro, otobüs, metrobüs kaç TL basıyor? İşte detaylar...

İstanbul'a 125 yeni otobüs geliyor! 2024 Ocak'ta hizmete sunulacak! 

İBB ve İETT, yaklaşık 850 milyon TL'lik öz kaynakla İstanbul’a 125 yeni otobüs getiriyor. Söz konusu otobüsler 2024 Ocak'ta hizmete sunulacak. 

Otobüs ve uçak biletlerine bayram güncellemesi! Bilet fiyatları 1 günde yüzde 50'ye varan oranda zamlandı! 

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hem kara yolu hem de hava yolu taşımacılığında bilet fiyatlarına zam uygulandı. Otobüs biletlerine yüzde 50'ye, uçak bilelerine de yüzde 40'a varan oranlarda zam geldi. 

Şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarına zam gelecek mi? TOF başkanından bayram öncesi çok konuşulacak açıklama!

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala yolcu hareketliliğinde yüzde 40 daralma meydana geldiğini vurguladı. Yıldırım, otobüs bileti fiyatlarına yeni bir zam gelip gelmeyeceği ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Kurban Bayramı öncesi otobüs fiyatları uçtu! Tatil planı yapanlara kötü haber

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala akaryakıta gelen art arda gelen zamların ardından otobüs bileti fiyatlarına da rekor zam geldi.

Otobüs biletleri patladı 41 milyon kişi tercihini değiştirdi

Türkiye’de otobüs fiyatlarına gelen zamların ardından bilet fiyatları, uçak biletleriyle yarışırken havayolu seyahatine ilgi de artış gösterdi. Edinilen son verilere göre Ocak ve Nisan ayı döneminde havayolunu tercih eden toplam yolcu sayısı da 41 milyonu geçti.

2022 Ramazan Bayramı’nda metrobüs, otobüs, metro, köprü ve otoyollar ücretsiz mi? 

Ramazan Bayramı ziyaretlerinde marmaray, şehir hatları vapurları, metro, metrobüs, otobüs (İETT) ve tramvay gibi toplu taşıma araçlarının çalışma durumu belli oldu. Bayram tatilinde toplu taşıma, köprü ve otoyollar ücretsiz olacak mı, bedava mı? 

Bilet fiyatlarında büyük artış! Otobüs, uçak, tren bileti fiyatları...

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala tatil planları yapanlar yolculuk için otobüs, uçak ve tren bileti fiyatlarını araştırmaya başladı. Fakat fiyatlardaki artışı görenler gözlerine inanamadı. Bayramda otobüs, uçak ve tren biletleri ne kadar oldu? İşte fiyatlar...

Elmalı Otobüs Terminali'nin inşaatı tamam! Açılışa hazır!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı Otobüs Terminali'nin inşaatını tamamladı. 10 bin metrekarelik alana inşa edilen yeni terminal açılış için gün sayıyor.

Washington'daki otobüs ev görenleri şaşırtıyor!

Dünyanın kalabalıklaşması ile insanların en büyük sorunlarından birisi ulaşımla ve barınma oldu. Özellikle kira ödemek birçok insanın bütçelerini ciddi biçimde sarsıyor. Kira vermek istemeyen Amerikalı çift hurda sayılabilecek bir otobüsü eve çevirdi. Eve çevrilen otobüsün fotoğrafları sosyal medyad

İstanbul Yeni Havalimanı'nın ulaşım ihalesini Otobüs A.Ş. kazandı!

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nce yapılan İstanbul Yeni Havalimanı Toplu Ulaşım İhalesi'ni, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi Otobüs AŞ kazandı...

Kula Otobüs Terminali'nin temeli atılıyor!

Kula Şehirler Arası Otobüs Terminali'nin zemin yenilemesi yapıldı. Yeni yapılacak olan şehirlerarası otobüs terminal binasının temellerinin atılmasına sayılı günler kala yapılan çalışma ile işletmelerin mağduriyeti giderilmiş oldu.

İETT otobüs sayısı Haberi

İETT otobüs sayısı



Tramvayı müzeye, elektriği de TEK'e kaptıran işletmenin 1983 zararı 7 milyara yaklaştı 

  

  Kurtarılacak işletmeler arasına İETT de girdi


  Acil yardım gelmeze, İstanbul Elektrik Tramvay Tünel İdaresi'nin (İETT) personelinin ocak ayı maaşlarını güç vereceği ileri sürülüyor.


  1983 belediye otobüsü, kilometre başına 26 lira zarar ediyor.

  

  Toplu taşımaya katılan 600 adet halk otobüsü, belediyeye 200 milyon gelir sağlarken, İETT'ye yılda 1 milyarlık gelir kaybettiriyor.


      Kamuran ABACIOĞLU


  İETT'nin ET'si gitti. İT'si kaldı. 1939 yılında İstanbul Elektrik Tramvay Tünel kelimelerinin başharflerini alarak İETT adıyla kurulan işletme, tramvayın 1961 yılında kaldırılarak ''müzelik'' olmasından sonra geçen yıl da elektriki TEK'e kaptırınca yılda...