02 / 05 / 2024

İETT Yolcu Bilgilendirme Sistemi projesine ödül

İETT Yolcu Bilgilendirme Sistemi projesine ödül

Türk Sanayicileri ve İş adamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından, düzenlenen 12. E-Türkiye (eTR) Ödülleri'nde İETT'nin İnteraktif Yolcu Bilgilendirme Sistemi projesi ödüle layık görüldü.

TÜSİAD ve TBV'den İETT Yolcu Bilgilendirme Sistemine ödül!

Türk Sanayicileri ve İş adamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından, düzenlenen 12. E-Türkiye (eTR) Ödülleri'nde İETT'nin İnteraktif Yolcu Bilgilendirme Sistemi projesi ödüle layık görüldü.

Havayolu yolcu sayısındaki artış sürdü!

Ağustos ayında 19 milyon, yılın 8 ayında ise 110 milyondan fazla yolcu havalimanlarından hizmet alırken, toplam uçak trafiği, bir önceki yılın Ağustos ayına göre yüzde 9,9 artışla 143 bin 62 oldu.

Türkiye'ye 7 ayda 635 kruvaziyer ve yolcu gemisi demirledi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, özellikle Ege'de bulunan limanlara demirleyen kruvaziyer ve yolcu gemileri, ülkemize hatırı sayılır turistin gelmesini sağladı.

38 kilometrelik demir hatlarla saatte 70 bin, günde 1 milyon 280 bin yolcu taşınacak!

Başbakan Davutoğlu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan aldığı brifingde ulaşım projeleri de yer alıyor. Bu projelere göre 38 km’lik demir hatlarla saatte 70 bin, günde 1 milyon 280 bin yolcu taşınacak...

İzmir'de raylı sistemi kullanan yolcu sayısı 100 bine çıktı!

Ege'nin İncisi İzmir'de toplu ulaşımdaki yeni dönemin başlamasıyla birlikte, iş merkezlerinin odağındaki İZBAN 'ın Alsancak ile İzmir Metro'nun Konak-Çankaya-Basmane istasyonları, yolcu sayıları 100 bine çıktı.

Rusya yeni nesil yolcu uçağı yapıyor!

Rusya'nın sivil havacılık filosunda yer alan yabancı şirket üretimi uçakların yerli uçaklarla değiştirilmesi yönünde çalışma başlatan Rus hükümeti, yeni nesil bir yolcu uçağı yapılması için "İrkut" firmasını görevlendirdi.

Denizli otobüs terminalinde 6 ayda 2 milyonun üzerinde yolcu geçti!

Günde 3 binin üzerinde aracın giriş yaptığı Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali, ilk 6 aylık döneminde sadece şehir dışı 2 milyondan fazla yolcu kapasitesine ulaştı.

Saf GYO genel kurul bilgilendirme dokümanını yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. genel kurul bilgilendirme dokümanını yayınladı.

Sakarya Şehirlerarası Otobüs Terminali günde 10 bin yolcu kapasitesine ulaştı!

Büyükşehir Belediyesi tarafında Arifiye’de inşa edilen Şehirlerarası Otobüs Terminali, günde 10 bin yolcu kapasitesine ulaştı. Şehir içi ve şehirlerarası transit giriş çıkışların da yapıldığı ulaşım üssü, yılda ortalama 3 milyon vatandaşı ağırlıyor.

Dalaman Havalimanı yolcu sıralamasında Avrupa'da 87.sırada yer alıyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, "Dalaman Havalimanı, Türkiye havalimanları arasında yolcu trafiğinde temmuz sonu itibarıyla 7'nci sırada, Avrupa havalimanları yolcu sıralamasında ise 87'nci sırada bulunuyor" dedi.

Tozkoparan'a kentsel dönüşüm bilgilendirme ofisi açıldı!

Tozkoparan'a kentsel dönüşüm bilgilendirme ofisi açıldı. Güngören Belediyesi, Tozkoparan'da kentsel dönüşüm konusunda halkı bilgilendirmek amacı ile Güngören Tozkoparan Bilgilendirme Ofisi'ni ( TOBİM ) hizmete açtı.

Yılın ilk yarısında THY yolcu sayısı 31 milyona ulaştı!

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan trafik verilerine göre, 2013 yılı Ocak-Temmuz döneminde 26.9 milyon olan toplam yolcu sayısı, Bu yılın ilk 6 ayında yüzde 15.2 artışla 31 milyona çıktı.

Seven Seas Mariner yolcu gemisi Sinop'a geldi!

Kruvaziyer turizmi kapsamında Bahama bayraklı "Seven Seas Mariner" adlı lüks yolcu gemisi Kuşadasın'dan Sinop Limânı'na geldi. Başta ABD, İngiltere, Fransa, Kanada, Avusturya ve Alman olmak üzere 697 yolcusu bulunan gemi Sinop'a geldi.

İETT Yolcu Bilgilendirme Sistemi projesine ödül Haberi

İETT Yolcu Bilgilendirme Sistemi projesine ödül

TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen 'eTR Ödülleri' töreninde dereceye giren kuruluşlara ödülleri verildi. 'eTR Ödülleri' ile devlette örnek uygulamalara dikkat çekilmesi, yenilikçi girişimlerin kamuoyuna tanıtılması, başarılı girişimlerin desteklenmesi ve özendirilmesiyle, bu yöndeki uygulamaların yaygınlaşmasına katkıda bulunulması hedefleniyor. 2003 yılından bu yana düzenlenen 'eTürkiye' ödül töreni TBMM Tören Salonunda yapıldı. 6 kategoride yarışarak finale kalan 20 kamu kurumu arasında birinci olan 6 kurum jürinin yaptığı final oylamasının ardından belli oldu. Yapılan oylamanın sonucunda Yerel Yönetimlere Yönelik Kategorilerde "Büyük Ölçekli Belediye kategorisinde" İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün "İnteraktif Yolcu Bilgilendirme Sistemi" ödüle layık görüldü. Ödülü İETT adına Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Bağış aldı.


Finalist projeler arasından ödül alanlar jüri üyelerinin elektronik oylaması ile belirlendi.  Yapılan oylama...