02 / 05 / 2024

iflas erteleme nasıl yapılır

iflas erteleme nasıl yapılır

Son günlerde ticaret mahkemelerinden sürekli iflas erteleme kararları çıkıyor. İflas erteleme uygulamalarında suistimaller başladığını ifade eden TBB Başkanı Hüseyin Aydın, "Yeni düzenleme gerekiyor" dedi.

Çin'in gayrimenkul devi iflas ederse piyasalar nasıl etkilenir?

Çin'in dev gayrimenkul şirketlerinden biri olan Evergrande'nin içinde olduğu mali kriz piyasalarda tedirginliklere neden oldu. Peki Çin'in gayrimenkul devi iflas ederse piyasalar nasıl etkilenir?

Kapanan, iflas erteleme veya konkordato başvurusunda bulunan firma sayısı TBMM'de!

2019 yılı Ocak ayı ile 2020 yılı Ekim ayları arasında kapanan, iflas erteleme veya konkordato başvurusunda bulunan firma sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

2020 konut kredisi erteleme nasıl yapılır?

Koronavirüs tedbirleri sebebiyle açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında kredi ödemeleri 3 ay süre ile ertelendi. Konut kredisi erteleme işlemleri de başladı. konut kredisi erteleme işlemleri nasıl yapılır? İşte konut kredisi erteleme ile ilgili merak edilenler...

Konut kredisi erteleme nasıl olur 2020?

Kamu bankaları koronavirüs sebebiyle maddi sorun yaşayan işletmelerin anapara, faiz ve taksit ödemelerinin ertelenmesine karar verdi. Peki, konut kredisi erteleme nasıl olur? İşte konut kredisi erteleme 2020 detayları...

Konut kredi ertelemesi nasıl yapılır 2020?

Konut ve ihtiyaç kredi ertelemesi nasıl yapılır? Koronavirüs tedbirleri kapsamında açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı ile kredi ödemeleri 3 ay süre ile ertelendi. Peki konut kredi ertelemesi nasıl yapılır? İşte konut kredisi erteleme...

TEB konut kredisi erteleme nasıl yapılır?

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) coronavirus salgını nedeniyle ekonomiye destek paket kapsamında bireysel kredi müşterilerinin borçlarını 3 aya kadar erteliyor. TEB kredi erteleme işlemi nasıl yapılıyor?

Garanti BBVA konut kredisi erteleme nasıl yapılır?

Garanti BBVA kredi erteleme faizleri ne kadar? Garanti Bankası'ndan konut kredisi erteleme nasıl yapılır?

Ziraat Bankası konut kredisi erteleme nasıl yapılır?

Ziraat Bankası konut kredisi erteleme nasıl yapılır? Ziraat konut kredisi erteleme faizi ne kadar? Kredi ertelendiğinde geri ödemeleri nasıl planlanıyor?

Ziraat Bankası kredi erteleme nasıl yapılır?

Ziraat Bankası hafta başı itibariyle daha kullanılmış ve ödeme güçlüğü yaşanan kredilerde borç erteleme uygulamaya başladı. Pek Ziraat Bankası kredi erteleme nasıl yapılır?

Ziraat Bankası taksit erteleme ve yapılandırma nasıl yapılır?

Ziraat Bankası dün itibariyle bankalara öncü olarak kredi ödemelerinde yapılandırma ve erteleme yaptığını açıkladı. Peki erteleme ve yeniden yapılandırma nasıl yapılıyor?

Ferroli iflas erteleme istedi!

1955 yılında İtalya'da kurulan, 1989 yılında Türkiye pazarına giren ısıtma ve klima şirketi Ferroli, iflas erteleme istedi, şirkete kayyum atandı.

GÇS Metal Çatı için mahkeme iflas erteleme kararı verdi!

GÇS Metal çatı izolasyon Taahhüt Ticaret ve Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre GÇS Metal Çatı iflas erteleme kararı verildi.

Tez Tour, Türkiye'deki şirketi için iflas erteleme istedi!

RUS turizm devi Tez Tour’un Türkiye’deki şirketi Alkan Grup mali sıkıntıya girdi. Türkiye’ye geçtiğimiz yıl 1 milyonu aşkın turist getiren şirket 322 milyon lira borç ile iflas erteleme istedi. Mahkeme talebi kabul etti; şirkete kayyum atadı.

iflas erteleme nasıl yapılır Haberi

iflas erteleme nasıl yapılır

İflas erteleme uygulamalarında suistimaller başladığını ifade eden TBB Başkanı Aydın, "Yeni düzenleme gerekiyor" dedi.


Son günlerde ticaret mahkemelerinden sürekli iflas erteleme kararları çıkıyor. Ekonomik yavaşlama döneminde güç duruma düşen şirketin kanunlarla korunup, düzlüğe çıkmasına fırsat veren bu müesseseyi, kötü niyetli girişimciler alacak takibinden kurtulmak için kullanmaya başladı. İflas erteleme kararı aldıran şirketlerin tüm alacaklıları, karar kalkana kadar, tek kuruş alamıyor. Kamu alacakları ve SSK primleri de dahil hiçbir yasal takip yapılamıyor. Bankalar da bu işin en çok mağdur olan tarafı. SABAH'ın sorularını yanıtlayan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, iflas erteleme müessesesinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi. 


İYİ OLANI DA OLMAYANI DA VAR 


Aydın, "Bu müessese şirketlerin yaşamaları için bir fırsat veriyor. Ancak iyi niyetli olanları da var...