23 / 12 / 2024

Ferroli iflas erteleme istedi!

Ferroli iflas erteleme istedi!

1955 yılında İtalya'da kurulan, 1989 yılında Türkiye pazarına giren ısıtma ve klima şirketi Ferroli, iflas erteleme istedi, şirkete kayyum atandı.



KAYYUM ATANDI

Dava sonucu alınan kararda ise: "Şerifali Mah. Alptekin Cad. No:41 Ümraniye/ÎSTANBUL adresinde faaliyet gösteren İstanbul Ticaret Sicilinde 279412 sicil mumarası ile kayıtlı ve Anadolu Kurumlar V. D. Başkanlığının 3850061141 numaralı vergi mükellefi, FERROLİISITMA VE KLİMA SİSTEMLERİ SANAYİ TİCARET VE SERVİS A.Ş'ninİflasının ertelenmesi isteğiyle ilgili olarak açılan davada bir karar verilinceye kadar davacı şirkete Hüseyin Sönmez ve Serdar Kıyat'ın denetim kayyımı olarak ATANMASINA, şirket Yönetim Kurulunun alacağı kararların uygulanmasının kayyım onayına tabi tutulmasına, şirket işlerinde Kayyımlara birlikte ve münferit yetki verilmesine, Kayyımlar tarafından şirketin gidişatı ve iyileştirme projesinin işleyişi hakkında aylık rapor tanzim edilmek suretiyle mahkememize sunulmasına oy birliği ile karar verilmiş olup; iflasın ertelenmesi talebiyle ilgili olarak açılan bu davaya itirazı olanların veya müdahiî olmak isteyenlerin bu ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 15 gün içinde İİK 179/a. maddesi yollaması ile İİK nun I66.maddesi gereğince davaya itirazlarını veya müdahil olma taleplerini sunmaları, itirazlarında davacı şirketin iflasının ertelenmesini gerektiren bir halin bulunmadığını ileri sürüp açılan davanın reddini istemeleri halinde HMK'nun317/2 ve devamı maddelerine istinaden bunun maddi delillerini de sunmaları, duruşma günü olan 04/05/2016 günü saat 16:20'da yapılacak celseye bizzat katılabilecekleri gibi kendilerini vekille de temsil ettirebilecekleri, delillerinin de derhal ibrazının gerektiği, İİK 179/a. maddesi yollaması ile İİK nun 166 maddesi gereğince ilan olunur " denildi.


Meyve ve sebzede KDV indirimi sinyali!

Türkiye Perakendeciler Federasyonu heyetinin  Ankara  ziyaretinden 'KDV'de indirim' sinyali çıktı. Gümrük Bakanı Tüfenkci ile buluşan TPF Başkanı Altunbilek, bu ürünlerin satışındaki yüzde 8'lik KDV'nin yüzde 1'e indirilmesine yönelik çalışmalar olduğunu açıkladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın meyve-sebze ve kırmızı etin perakende satışta yüzde 8 olan KDV oranını yüzde 1'e çekmek için çalışma başlattığı öğrenildi. 329 yerel market zincirini ve toplamda 10 milyar dolarlık ciroyu temsil eden Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) heyetinin Ankara ziyaretinden 'KDV'de indirim' sinyali çıktı. Habertürk'ten Menekşe Ataselim'in haberine göre, TPF Başkanı Mustafa Altunbilek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile bir araya gelerek başta gıda fiyatları olmak üzere sektörle ilgili pek çok konuda görüşlerini dile getirdiklerini belirtti.

'HAL YASASI DÜZENLENEBİLİR'

Bakan Tüfenkci'nin geçtiğimiz ay marketlerin meyve-sebze fiyatlarını işaret ederek "Yüzde 500 kâr olmaz" dediğini hatırlattığımız Altunbilek, "Günah keçisi ilan edilmememiz gerektiğini rakamlarla anlattık. Halden alış-satış fiyatlarımızı belgeledik" dedi. Meyve-sebzede maliyeti artıran önemli bir unsurun komisyoncular olduğuna dikkat çeken Altunbilek, "Ürün hale gelene kadar 1, bazen 2 komisyoncunun elinden geçiyor. Bu da fiyata yüzde 7 ila yüzde 15 arası bir maliyet yüklüyor. Bakana bu konudan bahsettiğimizde farkında olduğunu dile getirerek, Hal Yasası'nda da yeni bir düzenleme yapılabileceğini söyledi" şeklinde konuştu. Altunbilek, hem meyve-sebze hem de ette fiyatı aşağı çekebilmenin kilit yolunun KDV'yi yüzde 1'e indirmek olduğunu öne sürerek şöyle devam etti: "Biz ürünü yüzde 1 KDV ile alıyoruz ancak perakende satışında yüzde 8 KDV uygulanıyor. Yüzde 8 olan KDV yüzde 1'e çekilirse fiyat otomatik olarak düşer. Bakan Tüfenkci de bu konuda bir çalışma yapıldığı ve meyvesebze ile ette yüzde 1 KDV'ye yönelik planları olduğundan söz etti."

RAPOR SUNULDU

Domates, salatalık, portakal gibi en çok tüketilen ürünlerin marketlere maliyetine ilişkin bir raporu Bakan Tüfenkci'ye sunan Altunbilek, KDV ile ilgili yasal düzenleme yapılmasını desteklediklerini belirtti.

'BİR TARAFI YAPARKEN DİĞERİNİ YIKMAMAK LAZIM'

TPF heyetini Ankara'da ağırlayan Bakan Tüfenkci, "Tüketiciyle üretici en iyi ortamda nasıl buluşabilir, fiyatları nasıl istikrarlı hale getirebiliriz, bunu düşünüyoruz. Bir tarafı yaparken diğer tarafı yıkmamak lazım. Denetim ve gözlemle piyasanın kendi şartları içinde yürümesini sağlamalıyız" dedi. Şubatta, meyvesebzenin marketlerde yüksek kârla satıldığını belirterek "Yüzde 25-30 kâr olabilir ama yüzde 500 olmaz" diyen Tüfenkci, marketlere kâr marjı getirilebileceğini söylemişti. Bunun üzerine TPF Başkanı Mustafa Altunbilek de "Defterleri açmaya hazırız. İncelesinler; her şey şeffaf. Meyve-sebzeden en fazla kazanan market yüzde 5 kâr eder" açıklamasını yapmıştı. Altunbilek, bakan ile yaptıkları görüşmede kendilerini ifade etme fırsatı bulduklarını belirtti.



Sabah


Geri Dön