20 / 05 / 2024

İflâs usulü ile tasfiye nasıl olur

İflâs usulü ile tasfiye nasıl olur

Medeni Kanuna göre, her mirasçı, mirası ret veya resmi deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmi tasfiyesini isteyebiliyor.Peki,iflâs usulü ile tasfiye nasıl olur?

Emlak Konut GYO, Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım ile 2. Kısım'ın ruhsatlarını aldı!

Emlak Konut GYO, Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım ile 2. Kısım'da yapı ruhsatı alınan bağımsız bölüm sayısı açıklandı. İşte proje ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

S Pen ile gelen Samsung Galaxy S22 Ultra'ya BİM'den çılgın indirim! Stoklarla sınırlı, sakın kaçırmayın!

BİM, Türkiye'nin önde gelen market zincirlerinden biri, müşterilerine harika bir fırsat sunuyor! Samsung Galaxy S22 Ultra'nın S Pen özelliği ile birlikte gelen modeline BİM'de 2 bin 700 TL indirim mevcut.

SGK çalışanlarına müjde! 3 ay süre ile EYT mesaisi!

SGK çalışanlarına güzel haber. Üç ay süre ile EYT mesaisi verilecek. İşte detaylar!

BİM'den S Pen ile gelen Samsung Galaxy S22 Ultra'ya inanılmaz indirim! Stoklar tükenmeden yetişen alıyor!

Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinden biri olan BİM'den müjde! BİM,  S Pen ile gelen Samsung Galaxy S22 Ultra'ya 2 bin 700 TL indirim yaptı.

Emeklilere büyük jest! 12 ay süre ile sadece başvuru yapanlara özel olacak!

Emekli olan vatandaşlara kampanyalar bitmiyor. Bu sefer de Türk Telekom emeklilerin yanında oldu. 12 ay süre ile sadece 20 TL. İşte detaylar!

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 1. Etap 3. Kısım ihalesi 26 Nisan'da! 

Emlak Konut GYO İstanbul Küçükçekmece Bizim Mahalle 1. Etap 3. Kısım Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşleri ihalesi 26 Nisan 2022 tarihinde davet usulü ile yapılacak.

Kayseri Büyükşehir ihalesinde flaş gelişme: Başkan yardımcısı istifa etti!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 10 Mart’ta kapalı ihale usulü ile tanesini 100 bin liraya sattığı villa parsellerinden alan AKP’li Talas Belediye Başkan Yardımcısı İlker Sülev görevinden istifa etti.

Türkiye koronavirüs krizi ile nasıl başa çıkacak?

Yeni tip koronavirüsün yol açtığı Covid-19 hastalığı ile mücadele kapsamında sağlık sisteminin kapasitesini aşmaması için çoğu ülkede sıkı sosyal mesafe önlemleri uygulanıyor.

Sırbistan ile Türkiye arasında inşaat alanında önemli fırsatlar var!

DEİK Türkiye-Sırbistan İş Konseyi Başkanı Bayram Akgül yaptığı açıklamada, "Sırbistan ile Türkiye arasında ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesi için başta tekstil, otomotiv, tarım, gıda, inşaat ve turizm olmak üzere pek çok alanda önemli fırsatlar bulunuyor." dedi.

Fatsa Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki 26 iş yeri kiralanıyor!

Mülkiyeti Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne ait Fatsa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yer alan 26 adet iş yeri açık teklif usulü ile kiraya verilmek üzere ihaleye çıkartıldı...

3. İstanbul 1.etaptaki ticari ünitelerin yarısı satıldı!

Başakşehir’in en büyük karma projesi 3. İstanbul projesinin 1.etap ticari üniteleri ihale usulü ile satışa çıktı. Yoğun talep gören ihalede bağımsız bölümlerin yarısının satışı yapıldı. 

Bilecik Otobüs Terminali'ndeki işyerleri ihaleye çıkarılıyor!

Bilecik Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminalinde yer alan yazıhane ve iş yerlerinin açık teklif usulü ile ayrı ayrı ihale edilerek kiraya verileceği açıklandı.

İzmir Tire'de kentsel dönüşüm ihalesi 23 Mayıs'ta!

İzmir Tire'de 28 pafta 1109 ada 56 parselde yer alan yapının restorasyonu açık ihale usulü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

İflâs usulü ile tasfiye nasıl olur Haberi

İflâs usulü ile tasfiye nasıl olur

İflâs usulü ile tasfiye nasıl olur?

Kanunda yer alan hükümlere göre her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor. Bu istek, birlikte mirasçı olanlardan birinin mirası kabul etmesi hâlinde dikkate alınmıyor.


Resmi tasfiye hâlinde mirasçılar, terekenin borçlarından sorumlu olmuyor.Miras kalan kişi bu haberi duyduğu andan itibaren üç ay içinde terekenin resmî tasfiyesi için istekte bulunabiliyor..


Resmî tasfiye, sulh mahkemesince veya atayacağı bir ya da birkaç tasfiye memuru tarafından yapılıyor. Resmî tasfiyeye terekenin defterinin düzenlenmesiyle başlanıyor ve aynı zamanda yapılacak ilânla mirasbırakanın alacaklılarından ve borçlularından, belirtilen süre içinde alacaklarını ve borçlarını bildirmeleri isteniyor.


Tasfiye İki türlü olarak karşımıza çıkıyor.Olağan usul ile tasfiye ve iflas usulü ile tasfiye olarak..Olağan usul ile tasfiye Resmî tasfiye, mirasbırakanın yürüyen işlerinin tamamlanmasını,...