20 / 05 / 2024

iflas usulü ile tasfiye nedir

iflas usulü ile tasfiye nedir

Medeni Kanuna göre, her mirasçı, mirası ret veya resmi deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmi tasfiyesini isteyebiliyor.Peki,iflâs usulü ile tasfiye nasıl olur?

Bakanlık açıkladı! 47 şehirde 826 arsa açık artırma usulü ile satılacak! 

Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Türkiye genelindeki 47 şehirde, 826 muhtelif arsayı avantajlı koşullar ile satışa çıkarıldığını kaydetti.

Emlak Konut GYO Evora Denizli 60 ay, 0,99 vade farkı avantajı ile satışta!

Emlak Konut GYO tarafından inşa edilen Evora Denizli'de 2+1, 3+1 ve 4+1 konutları E-ihale usulü ile satışa çıkardığını duyurdu.

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun!

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun bugünkü 31675 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

İcra ve İflas Kanunun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31516 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'de görüşülerek onaylandı...

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile yapı kullanma izni harcı hakkında değişiklik yapılması planlanıyor. 

Garanti Koza’dan iflas açıklaması!

2012 senesinde lansman öncesi olarak tanıttığı KozaPark projesiyle büyük yankı uyandıran Garanti Koza İnşaat iflas haberleri ile ilgili açıklama yaptı. İşte Garanti Koza tarafından yapılan o açıklama...

İstanbul Yeni Havalimanı'na Big Bang usulü taşınma!

İstanbul Yeni Havalimanının 29 Ekim’de törenle açılışının yapılmasının ardından, 30-31 Ekim'de yapılması öngörülen Big Bang usulü ile taşınmanın, 30-31 Aralık'ta yapılacak. 

Antalya'daki 40.5 milyon TL'lik arazi pazarlık usulüyle satılacak!

Antalyaspor Kulübü Derneği tarafından 40 milyon 500 bin TL'ye satışa çıkarılan arazinin ihalesine katılım gerçekleşmedi. Antalyaspor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Erbaş, arazinin pazarlık usulü ile satılacağını açıkladı.

TOKİ 26 ilde 178 iş yeri ile 14 ilde 42 konutu satışa çıkardı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 26 ilde yer alan  178 iş yeri ile 14 ilde 42 adet konutu bugün açık artırma usulü ile satışa sunuyor. 

Şile'de 3.2 milyon TL'ye satılık tarla!

Şile Balibey'deki kısmen konut, kısmen yol imarlı tarla ihale usulü ile satışa sunuluyor. İhale 27 Kasım'da gerçekleşecek..

2007 yılında Türk Telekom Arena ''Gelir Paylaşımı Usulü'' ile ihale edilecek!

2007 yılında Toplu Konut İdaresi, Seyrantepe arazisi üzerinde 52 bin seyirci kapasiteli, çatısı açılır kapanır tipte stadyum yapılması işini ''Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı Usulü'' ile ihale edecekmiş.

Antalya Büyükşehir Belediyesi 46 arsasını ihale ile satacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın en değerli bölgelerinden biri olan Aksu İlçesi Kemerağzı Mahallesi’nde bulunan 46 arsasını açık arttırma usulü ile satacak..

iflas usulü ile tasfiye nedir Haberi

iflas usulü ile tasfiye nedir

İflâs usulü ile tasfiye nasıl olur?

Kanunda yer alan hükümlere göre her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor. Bu istek, birlikte mirasçı olanlardan birinin mirası kabul etmesi hâlinde dikkate alınmıyor.


Resmi tasfiye hâlinde mirasçılar, terekenin borçlarından sorumlu olmuyor.Miras kalan kişi bu haberi duyduğu andan itibaren üç ay içinde terekenin resmî tasfiyesi için istekte bulunabiliyor..


Resmî tasfiye, sulh mahkemesince veya atayacağı bir ya da birkaç tasfiye memuru tarafından yapılıyor. Resmî tasfiyeye terekenin defterinin düzenlenmesiyle başlanıyor ve aynı zamanda yapılacak ilânla mirasbırakanın alacaklılarından ve borçlularından, belirtilen süre içinde alacaklarını ve borçlarını bildirmeleri isteniyor.


Tasfiye İki türlü olarak karşımıza çıkıyor.Olağan usul ile tasfiye ve iflas usulü ile tasfiye olarak..Olağan usul ile tasfiye Resmî tasfiye, mirasbırakanın yürüyen işlerinin tamamlanmasını,...