18 / 05 / 2024

ifraz şartları imar

ifraz şartları imar

İfraz şartları imar yönetmeliklerinde açıklanıyor. İfraz koşulları, imar planı olan yerlerde ve imar planı olmayan yerlerde farklı şekillerde uygulanıyor. Peki tapu kütüğünde ifraz nasıl yapılır?

İmar affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor? İmar affı şartlar neler? Son dakika imar affı...

İmar affı ile ilgili son dakika gelişmeler merakla takip ediliyor. Uzun zamandır kamoyunun gündeminde olan imar barışı için yeni gelişmelerde güncel gelişmeler araştırılıyor.  Peki, İmar affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor? İmar affı şartlar neler? Son dakika imar affı...

İmar affında son durum ne? İmar affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? Şartlar neler? 

İmar affı ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Uzun zamandır kamuoyunun gündeminde yer alan imar barışı için vatandaşlar ''İmar affında son durum ne? İmar affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? Şartlar neler? '' sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte affı ile ilgili son  dakika gelişmeler...

İmar Affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor? 

İmar affı bekleyenler, "2023'te imar affı çıkacak mı?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, İmar Affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor, şartlar neler? İşte son dakika imar affı hakkında her şey...

Nadir Ataman'dan İstinyePark çıkışı! İmar usulsüzlüğü mü var?

Doğuş Holding’in yüzde 42’lik hissesini Katar Holding’e 1 milyar dolara satmaya hazırlandığı İstinyePark’ta, özel plan ve imar değişiklikleri uygulanmıştı. Projeye çevre yapılanma koşullarının üzerinde özel emsal şartları tanındığını belirten CHP’li Ataman, konuya ilişkin bir önerge sundu.

İsrail'de Netanyahu-Gantz koalisyonu imar faaliyetlerini engelleyen yasayı kabul eder mi?

Birleşik Liste tarafından yapılan açıklamada yer alan şartlarda, Müslümanların yaşadığı yerlerde imar faaliyetlerini engelleyen Kaminitz Yasası’nın iptali yer alıyordu. Fakat bu şartların Gantz bloku tarafından kabul edilip edilmeyeceği belirsiz...

Çorum Hasan Paşa Halk Kütüphanesi arazisi imar değişikliğine onay!

Çorum'da inşa edilen Hasan Paşa Halk Kütüphanesi’nin kapasitesinin genişletilip çağın şartlarına uygun olarak yeniden yapılması için imar planı değişti.

İmar barışı son başvuru tarihi ne zaman?

Hükümet tarafından yürürlüğe konan imar barışı kapsamında 13 milyon yapının imar ve ruhsat sıkıntısı son bulacak. Peki, imar barışı başvurusu için son tarih ne zaman ve şartları nelerdir? İşte bu soruların cevapları...

İmar barışında iskan almanın 4 şartı!

İmar barışı kapsamında alınan yapı kayıt belgesi ile iskan da alınmış oluyor. Peki, imar barışında iskan almanın şartları nelerdir?

İmar barışına başvuru şartları!

İmar barışına başvurular 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam ediyor. Peki, imar barışına başvuru şartları nelerdir?

İmar barışına başvurmanın 7 şartı!

8 Haziran itibari ile başvuruların alınmaya başlandığı imar barışında başvurular 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılabiliyor. Peki, imar barışına başvurmanın şartları nelerdir?

İmar affının şartları nelerdir?

İmar affında ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılmış yapılara Yapı Kayıt Belgesi alınabiliyor. Peki, imar affının şartları nelerdir?

İmar affından yararlanma şartları 2018!

TBMM'ye sunulan yasa tasarısı ile imar affı geliyor. Peki, hangi binalar imar affından yararlanabilecek? İşte imar affından yararlanma şartları 2018..

İmar barışı şartları nelerdir?

İmar barışı kapsamında verilecek Yapı Kayıt Belgesi ile iskanı olmayan yapılara iskan belgesi alınabilecek. Peki, imar barışı şartları nelerdir? İmar barışının istisnaları nelerdir?

ifraz şartları imar Haberi

ifraz şartları imar

İfraz yapabilme şartları!

İfraz şartları imar yönetmeliklerinde açıklanıyor. İfraz koşulları, imar planı olan yerlerde ve imar planı olmayan yerlerde farklı şekillerde uygulanıyor.


İmar planı olan yerlerde ifraz yapabilme şartları:

Parselasyon planı, ifraz-tevhid ve istisnalar

Madde 19-1. Her türlü imar adasında, parselasyon planı yapılmadan bu adadaki parsellerde ifraz ve tevhid yapılamaz.


2. Çeşitli kamu ve hizmet tesislerinin gerçekleştirilmesi maksadı ile yapılması gereken kamulaştırmalar yüzünden bu hizmet ve tesisler için lüzumlu parçalara ayrılmasını sağlamak üzere, yapılacak ifrazlar (Ek ibare:RG-8/9/2013-28759) ile yeni parsel oluşturmamak koşulu ile parsel sınırı düzeltme işlemleri bu Yönetmelikteki ifraz şartlarına tabi değildir.


3. Yapı nizamı inşaat taban alam oram ile belirlenen yerler ile plan üzerinde ölçüsü belirlenmiş blok nizamında olan yerlerin dışında, ayrık ve blok nizamına tabi imar parselasyon planı varsa imar parsellerinin tevhidi...