02 / 05 / 2024

İGA İstanbul Yeni Havalimanı açılışı

İGA İstanbul Yeni Havalimanı açılışı

3. Havalimanı inşaatı yüzde 80 oranında tamamlandı.  İGA İstanbul Yeni Havalimanı 29 Ekim 2018 tarihinde açılacak. 

Yeni mezunlar dikkat! İGA, Yeni Havalimanı'na 1000 personel alacak! İşte başvuru ekranı, hemen başvurun!

İstanbul Grand Airport (İGA) 1000 yeni mezun personel alacağını duyurdu. İşte başvuruya dair tüm detaylar...

İstanbul Yeni Havalimanı'nın işletme sertifikası İGA'ya verildi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Yeni Havalimanı'nın işletme sertifikasının İGA'ya teslim edildiğini söyledi. 4 Temmuz'da başlayan sürecin tamamlandığını söyledi.

Kadri Samsunlu 7 soruda İstanbul Yeni Havalimanı'nı anlattı!

İstanbul Grand Airport (İGA) firmasının CEO'su Kadri Samsunlu, İstanbul Yeni Havalimanı'na ilişkin BBC Türkçe'nin sorularını yanıtladı. Samsunlu, "Yaptığımız işleri sözleşme ve kanunlar çerçevesinde yapıyoruz" dedi.

İstanbul Yeni Havalimanı havadan fotoğraflandı!

29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı İstanbul Yeni Havalimanı'nda ilk kez yer radarları kullanılacak. İstanbul Yeni Havalimanı havadan fotoğraflandı... 

45 soruda İGA!

İlk fazının açılışına sayılı günler kalan İGA İstanbul Yeni Havalimanı tamamlandığında, dünyanın en büyük havalimanı olacak..

İstanbul Yeni Havalimanı açılışına sayılı günler kaldı!

29 Ekim’de ilk fazı açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı, büyüklüğünden altyapısına kadar pek çok alanda ilklerin Havalimanı olacak. THY’nin uçuş noktalarına eklenen havalimanı tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak. 

İstanbul Yeni Havalimanı THY'nin uçuş noktaları arasına eklendi!

Açılış için gün sayan İstanbul Yeni Havalimanı, Türk Hava Yolları'nın (THY) internet sitesindeki uçuş noktalarına eklendi. Buna göre, online bilet satışına başlandı.

İstanbul Yeni Havalimanı ilkleriyle tarihe geçecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ekim'de ilk fazı hizmete alınacak İstanbul Yeni Havalimanı, büyüklüğünden altyapısına, güvenlik sistemlerinden mimarisine kadar pek çok alana ilkleriyle damga vuracak...

İstanbul Yeni Havalimanı 1 hafta sonra açılacak!

Toplam 7.5 milyar Euro harcanarak inşa edilen İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına 1 hafta kaldı. İlk planda 90 milyon yolcuya hizmet vermesi beklenen projede ilk sefer 31 Ekim'de yapılacak.

Yeni Havalimanı araç kiralamayı artıracak!

29 Ekim’deki resmi açılışına sayılı günler kala ’İstanbul Yeni Havalimanı’nda bugünlerde son rötuşlar yapılıyor. Yeni havalimanının açılmasıyla araç kiralamaların artması bekleniyor.

İstanbul Yeni Havalimanı’na Siemens Türkiye imzası!

İstanbul Yeni Havalimanı’nın Enerji Yönetim Sistemi (SCADA) altyapısı, orta gerilim pano tedariki, pist aydınlatma kontrol odası alçak gerilim sistemi ve yangın algılama sistemleri Siemens Türkiye imzası taşıyor.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına 10 gün kaldı!

29 Ekim'de açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına 10 gün kaldı. Yüzde 97'si tamamlanan projenin açılışı için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Yeni havalimanından Bakü seferlerinin bilet satışına başlandı!

THY Genel Müdürü Ekşi, İstanbul Yeni Havalimanı'ndan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye yapılacak olan seferlerin biletlerinin satışlarına başlandığını duyurdu.

İGA İstanbul Yeni Havalimanı açılışı Haberi

İGA İstanbul Yeni Havalimanı açılışı

İstanbul’un kuzeyine, şehir merkezine 35 kilometre uzaklıkta 76 buçuk milyon metrekarelik alan üzerine İGA tarafından inşa edilen 3. Havalimanı'nda inşaat çalışmalarının yüzde 80'i tamamlandı. 

29 Ekim'de açılacak olan 3. Havalimanı'nın ilk festivali ise şimdiden belli oldu. TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, tamamlandığında Avrupa’nın en büyük havalimanı olması beklenen İGA İstanbul Yeni Havalimanı alanında gerçekleşecek.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın organize ettiği, İBB'nin paydaşı olduğu TEKNOFEST, İstanbul Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali 20-23 Eylül'de yapılacak. Teknoloji yarışmalarına son başvuru 1 Nisan 2018 olarak açıklandı. 

200 milyon yolcu kapasitesi ile dünyanın farklı noktalarında 350'den fazla destinasyona uçuşun gerçekleştirileceği ve 250’den fazla hava yolu şirketine hizmet vermesi planlanan 3. Havalimanı'nda, ayrıca dünyanın en büyük hub’larından biri olarak Türk havacılık sektörünün, dünyada alanının liderlerinden birisi...