04 / 05 / 2024

iga

iga

Official Aviation Guide’nin açıklamış olduğu rapora göre; İstanbul Havalimanı içinde bulunduğumuz ağustos ayında dünyanın en yoğun beşinci havalimanı oldu. İşte detaylar…

İGA, Roman çocukları sanatla buluşturdu, ödüle layık görüldü!

İstanbul Yeni Havalimanı’na komşu mahallelerde, sosyal yönetim çalışmaları yapan İGA, Roman çocuklar için geliştirdiği projesi ile Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülü’ne layık görüldü

İGA dev fuara ev sahipliği yapacak!

İstanbul'un kuzeyinde dünyanın en büyük yeni havalimanını inşa eden İGA Havalimanı İşletmesi AŞ., Uluslararası Havalimanları Konseyi 'ACI' Airport Exchange 2015 etkinliğine ev sahipliği yapacağını duyurdu.

3. havalimanı şirketi için Rekabet Kurumu'na başvuru yapıldı!

İstanbul 3. havalimanının yapımı ve işletmesini üstlenecek İGA Havalimanı İşletmesi AŞ'nin kuruluşuyla ilgili Rekabet Kurumuna bildirimde bulunuldu.Konuya ilişkin duyuru, Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlandı.

3. havalimanı İstanbul Grand Airport'un reklam filmi yayınlandı!

İstanbul'un 3. havalimanının reklam filmi yayınlandı. İsmi henüz belli olmasa da İstanbul Grand Airport (IGA) olarak anılan 3. havalimanının dünyanın en büyük havalimanı olması hedefleniyor.

İGA İstanbul Havalimanı üst üste 3. kez 'yılın havalimanı' ödülünü aldı!

İGA İstanbul Havalimanı, dünya havacılık sektörünün önde gelen ödüllerinden biri olarak bilinen Air Transport Awards ödüllerinde, 2021 ve 2022 senelerinden sonra bu sene de “Yılın Havalimanı” ödülünün sahibi oldu. İşte detaylar...

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın 2043'e kadar ertelenen kira tutarı 1.2 milyar TL! 

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın ertelenen kira gelirinin ek bütçenin yüzde 2.7'sine denk olduğunu aktaran CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis'te konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu...

Yeni mezunlar dikkat! İGA, Yeni Havalimanı'na 1000 personel alacak! İşte başvuru ekranı, hemen başvurun!

İstanbul Grand Airport (İGA) 1000 yeni mezun personel alacağını duyurdu. İşte başvuruya dair tüm detaylar...

Kalyon Holding'in İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payı yüzde 55'e yükseliyor!

Kalyon Holding'in Cumhuriyet tarihinin en büyük projeleri arasında yer alan İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payı yüzde 55 oranına yükseliyor.

Limak ve Mapa İnşaat İGA Havalimanları İşletmeleri'ndeki hisselerini satıyor! 

Limak ve Mapa İnşaat İGA Havalimanları İşletmeleri'ndeki hisselerini satmaya karar verdi, iki şirket ortaklıktan çıkmak için hazırlıkta...

İGA'dan çöken kargo binası açıklaması!

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, mega kent İstanbul'da yaşanan kar fırtınası esnasında çöken Türk Hava Yolları’na ait kargo binasıyla ilgili açıklama yaptı. İşte İGA'nın o açıklaması...

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın kira ödemelerinde son durum!

2019'da 52 milyon yolcuya hizmet sunan İstanbul Havalimanı, 2020'de Kovid-19 salgını sebebiyle 23,4 milyonda kaldı. 2019'da garanti bedelinin üzerinde gelir elde edip DHMİ'ye 22,4 milyon euro aktaran İstanbul Havalimanı'nın 2020 için DHMİ'den alması gereken ödeme yaklaşık 230 milyon euro.

İstanbul Havalimanı'nda İGA devlete 22 milyar 152 milyon Euro kira ödeyecek!

İşletme süresi 25 yıl olarak (sona erme: 7 Nisan 2044) belirlenen İstanbul Havalimanı'nda, İGA devlete toplam 22 milyar 152 milyon Euro kira ödeyecek.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'dan kira erteleme talebi!

İstanbul Havalimanı'nı işleten ve yılda devlete 1,1 milyar euro kira vermesi gereken İGA'nın devletten kira erteleme, indirim ve sözleşme uzatma istediği öğrenildi. Diğer bazı havalimanı işletmecisi şirketler de destek talep ediyor. 

İGA’dan hastane yatırımcısına davet!

Üçüncü pistini geçtiğimiz hafta hizmete açan İGA, sağlık turizmi için çalışmalara başladı. İGA CEO’su Samsunlu, havalimanının hemen yakınında 400 bin metrekare alan üzerine hastane, poliklinik ve sağlık acentalığı yapabilecek projelere altyapı fırsatı sunduklarını açıkladı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pist inşaatını İGA'nın ortakları mı üstlendi?

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda önceki gün yaşanan uçak kazası, ikinci pistin yıllardır neden bitirilemediği sorusunu tekrar gündeme taşıdı. Sabiha Gökçen'in ikinci pist inşaatında İGA'nın ortaklarının yer aldığı iddia ediliyor...

Antalya Havalimanı ihalesi için İGA'dan baskı iddiası!

İstanbul'un ardından, Antalya Havalimanı ihalesi için İGA'nın şartnameyi değiştirilmesi için baskı yaptığı iddia edildi.

İGA, İstanbul Havalimanı için 1 milyar 45 milyon avro ödeyecek!

TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği AŞ'nin, Atatürk Havalimanı için yapılan kira sözleşmesi kapsamında yıllık KDV dahil 165 milyon 55 bin 383 dolar ödediğini hatırlatan BakanTurhan, "İstanbul Havalimanı için ise İGA yıllık 1 milyar 45 milyon avro ödeyecek'' dedi.

iga Haberi

iga

İstanbul Havalimanı, içinde bulunduğumuz ağustos ayında dünyanın en önde gelen havacılık veri ve analiz sağlayıcısı şirketi olan Official Aviation Guide (OAG) raporunda 14. sıradan 5. sıraya çıkarak, dünyanın en yoğun olan 10 uluslararası havalimanı arasına girmiş oldu.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA’nın yapmış olduğu açıklamaya göre; OAG tarafından yayımlanan ve her ay güncellenmesi gereken "Dünyadaki En Yoğun Havalimanları (Busiest Airport in the World)" raporunun toplam hava yolu kapasitesi baz alınarak hazırlandığı kayıtlara geçti.

EN YOĞUN HAVALİMANI ATLANTA HARTSFİELD - JACKSON ULUSLARARASI HAVALİMANI

OAG'nın bahsi geçen raporuna göre; 2022 yılının Ağustos ayında koltuk sayısı açısında en yoğun olan havalimanının Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) bulunan Atlanta Hartsfield - Jackson Uluslararası Havalimanı olduğu bildirilen açıklamada, bunu ise Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) bulunan Dubai Uluslararası Havalimanı aynı zamanda ABD'deki...