28 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı'ndan mükemmel başarı! İlk beşe girdi

İstanbul Havalimanı'ndan mükemmel başarı! İlk beşe girdi

Official Aviation Guide’nin açıklamış olduğu rapora göre; İstanbul Havalimanı içinde bulunduğumuz ağustos ayında dünyanın en yoğun beşinci havalimanı oldu. İşte detaylar…



İstanbul Havalimanı, içinde bulunduğumuz ağustos ayında dünyanın en önde gelen havacılık veri ve analiz sağlayıcısı şirketi olan Official Aviation Guide (OAG) raporunda 14. sıradan 5. sıraya çıkarak, dünyanın en yoğun olan 10 uluslararası havalimanı arasına girmiş oldu.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA’nın yapmış olduğu açıklamaya göre; OAG tarafından yayımlanan ve her ay güncellenmesi gereken "Dünyadaki En Yoğun Havalimanları (Busiest Airport in the World)" raporunun toplam hava yolu kapasitesi baz alınarak hazırlandığı kayıtlara geçti.

EN YOĞUN HAVALİMANI ATLANTA HARTSFİELD - JACKSON ULUSLARARASI HAVALİMANI

OAG'nın bahsi geçen raporuna göre; 2022 yılının Ağustos ayında koltuk sayısı açısında en yoğun olan havalimanının Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) bulunan Atlanta Hartsfield - Jackson Uluslararası Havalimanı olduğu bildirilen açıklamada, bunu ise Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) bulunan Dubai Uluslararası Havalimanı aynı zamanda ABD'deki Dallas Fort Worth Uluslararası Havalimanı'nın takip ettiği kayıtlara geçti.

 İstanbul Havalimanı ndan mükemmel başarı! İlk beşe girdi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön